Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Rotterdam Airport

rotterdam airport

Het vliegveld van Rotterdam heet Rotterdam The Hague Airport. Na Eindhoven Airport is het de tweede grootste regionale luchthaven van Nederland. Vanaf Rotterdam Airport vertrekken er vluchten naar meer dan dertig bestemmingen binnen en buiten Europa.

Top 10 bestemmingen vanaf Rotterdam

Er wordt gevlogen naar tal van bekende bestemmingen. De top 10 van populaire bestemmingen is:

De vluchten worden vooral uitgevoerd door de lowbudget-luchtvaartmaatschappijen Transavia, CityJet Airlines, ArkeFly, Corendon Airlines, Onur Air, Sky Airlines en Welcome Air.

Parkeren bij het vliegveld

De parkeerplaatse op Rotterdam The Hague Airport liggen allemaal op loopafstand van de terminal. De luchthaven biedt parkeerplaatsen voor kort en lang parkeren. Het is niet mogelijk om van tevoren een parkeerplek online te reserveren. Alle parkeerterreinen zijn beveiligd met camera’s.

Parkeerplaatsen

De parkeerplaatsen voor lang parkeren op Rotterdam Airport zijn: P1, P3 en P7. Voor kort parkeren zijn dit P2 en de Kiss and Go strook.

Betalen parkeerkosten

Bij terugkomst op de luchthaven kun je de parkeerkosten op twee manieren afrekenen. Zo kan je dit doen met je Creditcard. De meest gangbare creditcards, zoals American Express, Mastercard en VISA worden geaccepteerd. Je kunt de parkeerkosten ook gewoon met je pinpas of contant betalen.

Adres Rotterdam Airport

Rotterdam Airport is gevestigd aan het Rotterdam Airportplein 60. Het vliegveld ligt aan de noordelijke rand van Rotterdam, in de richting van Delft. De airport is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Route

Als je vanuit de richtingen Amsterdam/Den Haag, Utrecht, Breda en Zeeland komt, dan bereik je de luchthaven binnen een uur tot anderhalf uur. Vanaf de richting Amsterdam/Den Haag, dan volg je bij het knooppunt Prins Clausplein Rotterdam de A13. Vervolgens neem je de afslag Rotterdam Airport en volg je de borden. Vanuit de overige richtingen, rijd je vanaf het knooppunt Kleinpolderplein A13, richting Den Haag. Daarna neem je de afslag Rotterdam Airport en volg je de borden.

Openbaar vervoer

Ook met het openbaar vervoer is de airport goed bereikbaar. Vanaf het Centraal Station Rotterdam brengt de RET-buslijn 33 je naar het vliegveld toe. Ook kan je naar de airport reizen met de RandstadRail en de Airport Shuttle (RET-lijn 50). Vanaf RandstadRailstation Meijersplein rijden er geregeld Airport Shuttles richting de luchthaven.

Taxi

Direct voor de uitgang van het luchthavengebouw vind je de taxistandplaats. Verder zijn er in de regio Rotterdam taxibedrijven met als specialisme vervoer van en naar de luchthaven.

Inchecken Rotterdam The Hague Airport

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen die vluchten vanaf Rotterdam aanbieden, is het mogelijk om online in the checken. Dit staat op je tickets vermeldt. Meestal dien je twee uur van tevoren aanwezig te zijn op de airport. Je kunt je dan melden met je identiteitsbewijs bij de juiste incheckbalie. Het nummer van de incheckbalie staat op het scherm in de passagehal vermeldt. Bij de incheckbalie krijg je van de grondsteward(ess) een boardingcard. Als je ruimbagage meehebt, dan wordt deze gewogen en gecontroleerd op verboden voorwerpen. Voor het meenemen van handbagage gelden op dit vliegveld dezelfde regels als op de andere vliegvelden.

Online inchecken

Je kunt onder meer online inchecken bij een vlucht die vanaf Rotterdam vertrekt van Corendon Airlines, Transavia en CityJet. Het grote voordeel van online inchecken is, dat je al ruim van tevoren een goede zitplaats in het vliegtuig kunt reserveren. Daarnaast levert je dit een flinke tijdwinst op. Zo hoef je op de luchthaven niet te wachten bij de incheckbalies. Wanneer je alleen handbagage mee hebt, dan kun je met je uitgeprinte uitstapkaart direct naar de gate lopen.

Op Rotterdam Airport
Winkelen

De airport beschikt over twee winkels. Dit zijn de AKO-shop in de passagehal en de Rotterdam Airport Shop in de vertrekhal.

AKO-shop

Leesvoer voor onderweg vind je bij de AKO-store. De winkel beschikt over een ruim assortiment van nationale en internationale tijdschriften, boeken, magazines en kranten.

Rotterdam Airport Shop

Taxfree shoppen doe je in de vertrekhal bij de Rotterdam Airport Shop. Deze winkel beschikt over een ruim assortiment van dranken, parfums, sieraden, kleding, reisbenodigdheden, speelgoed en boeken. Verder worden er hier Nederlandse souvenirs verkocht.

Horecagelegenheden in de passagehal

De passagehal en de vertrekhal beschikken over een aantal horecagelegenheden. In de passagehal zijn Restaurant De Horizon en de Espressobar gevestigd.

Restaurant De Horizon

In het Bite & Fly gedeelte kan je vers belegde broodjes en sappen kopen. Aan de bar kun je genieten van een van de drankjes, zoals bier, wijn of rosé. Ook kan je hier à la carte eten. Vanaf het restaurant heb je een uitzicht op de landende en stijgende vliegtuigen.

Espressobar

Een vers kopje Illy koffie met gebak kun je bestellen bij de Espressobar.

Horecagelegenheden in de vertrekhal

Ook na het inchecken en de securitycheck kan je nog wat eten of drinken. Dit kan je doen bij Grab &Go, de Sandwichcorner, het restaurant, het bar- en loungeterras en de Espressobar.

Grab & Go

Op de eerste etage in de vertrekhal vind je Grab & Go. Hier kan je terecht voor een voordelige maaltijd.

Sandwichcorner

Voor een vers belegd broodje of een warme maaltijd ga je naar de Sandwichcorner. De broodjes en maaltijden zijn meestal al klaar gemaakt.

Restaurant in de vertrekhal

In het restaurant in de vertrekhal heb je een ruime keuze uit koude en warme maaltijden, belegde broodjes, salades en soepen.

Bar- en loungeterras

In de bar kan je genieten van een drankje. Op het terras heb je de gelegenheid om een sigaretje of sigaar te roken.

Espressobar

Ook in de vertrekhal kun je een vers gezet kopje Illy-koffie bestellen.

Informatiebalie

Voor vragen over je vlucht, de luchthaven en de regio Rotterdam kun je terecht bij de informatiebalie. Deze is dagelijks geopend vanaf 08.30 uur tot het afhandelen van de laatste vlucht.

Wireless internet

Voor de veiligheidscontrole kan je tegen betaling gebruik maken van wireless internet. Na de securitycheck wordt de internetverbinding je kosteloos aangeboden. Zo kun je tijdens het wachten voor het boarden nog even je e-mail bekijken.