Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Roken Schiphol

verkeerstoren schiphol

Voor sommige mensen is het niet roken tijdens de vlucht al lang genoeg. Maar je moet op tijd inchecken en door de paspoortcontrole komen om niet te laat te komen voor je vliegtuig. Wat dus betekent dat je al snel 1 tot 1,5 uur van de voren bij de paspoort controle staat. Wat mag wel en niet en waar mag je roken of niet roken in Schiphol?

Roken buiten Schiphol

Voor de terminal van Schiphol mag je gewoon roken. Er bevinden zich hier ook palen met asbakken. Zo kan je nog even roken voor je gaat inchecken. Rondom deze palen zijn rookzones gesitueerd. Deze worden afgebakend door een witte lijn. Door deze groepering loop je dus niet de kans dat een in of uitgang van de terminal slecht bereikbaar is. De randwegen en platforms zijn over het algemeen rookvrij. Dit door de veiligheidseisen welke gesteld worden. Hier mag je dus niet roken.

Roken in Schiphol

Eenmaal in Schiphol mag je niet meer roken. Wel zijn er horecavoorzieningen in Schiphol gesitueerd waar je wel mag roken. Dit zijn afgescheiden ruimten met een afzuiging, zodat de rook en lucht word afgezogen. Verder zijn er geen rookmogelijkheden wanneer je eenmaal bent ingecheckt.