Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Parkeren Rotterdam Airport

  • P1 (lang parkeren)
  • P2 (kort parkeren)
  • P3 (lang parkeren)
  • P7 (lang parkeren)
  • Kiss and Go-strook

Parkeerterreinen

rotterdam airport

Rotterdam Airport heeft de beschikking over vier parkeerterreinen. Je kunt je auto hier dan ook kort en lang parkeren. Het is onmogelijk om hiervoor van te voren een parkeerplaats te reserveren. Dit is ook niet nodig, want er zijn hier genoeg parkeerplaatsen beschikbaar. Je kunt je auto hier kort parkeren op P2 en bij de Kiss and Go-strook. Lang parkeren is mogelijk op: P1, P3 en P7.

Beveiligde parkeerterreinen

De parkeerterreinen van de luchthaven zijn allemaal beveiligd met bewakingscamera’s. Ook surveilleren er beveiligingsmedewerkers van de luchthaven en de marechaussee. Je parkeert hier je auto op eigen risico.

Lang parkeren op P1, P3 en P7

Als je op vakantie gaat, dan kan je je auto lang parkeren op P1, P3 of P7. Deze parkeerterreinen liggen allemaal op loopafstand van de terminal. Voor 1 dag betaal je hier 25 euro. Elke daaropvolgende dag kost 5 euro per dag. Na 28 dagen wordt de prijs per dag verhoogd met 10 euro.

Kort parkeren op P2

De parkeerplaats P2 is bedoeld voor lang parkeren. Als je iemand moet wegbrengen naar de luchthaven of iemand moet ophalen, dan kan je je auto hier dus kort parkeren. Voor 1 uur parkeren betaal je hier 4 euro. Ieder half uur komt er een euro bij.

Kiss and Go

Als je even snel iemand moet wegbrengen, dan kan je je auto parkeren op de Kiss and Go-strook. Hier kan je kort afscheid van elkaar nemen. Ook kan je hier je bagage uitladen en de medepassagiers uit laten stappen. Zo kunnen zij al in de rij bij de incheckbalie gaan staan en kan jij rustig op zoek gaan naar een goede parkeerplek.

Parkeren mindervaliden

Alle parkeerterreinen hebben de beschikking over parkeerplaatsen voor mindervalide personen. Als je gebruik wilt maken van een gehandicaptenparkeerplaats, dan dien je je invalidenparkeerkaart goed en duidelijk zichtbaar onder de vooruit, op je dashboard te plaatsen. Als de gehandicaptenparkeerplaatsen op P2 allemaal bezet zijn, dan kan je je auto ook op een reguliere parkeerplaats parkeren. Bij terugkomst kan je de parkeerkosten bij de informatiebalie afrekenen. Dit kan alleen op vertoon van je vliegticket, inrijkaart en invalidekaart. Je betaalt dan het voordelige parkeertarief.

Betalen parkeerkosten

De parkeerkosten kan je afrekenen met een creditcard als VISA, Mastercard of American Express. Ook kan je de kosten betalen met je pinpas of contant. Dit kan bij een van de betaalautomaten op P2.