Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Maastricht Airport

maastricht airport

Vanaf Maastricht Aachen Airport vertrekken er, vooral in het zomerseizoen, dagelijks vluchten naar vijftien bestemmingen in Spanje, Italië, Duitsland, Portugal, Griekenland en Turkije.

Populaire bestemmingen

De top tien van populaire bestemmingen waar naar toe wordt gevlogen zijn:

Parkeren op Maastricht Airport

Maastricht Airport heeft de beschikking over verschillende parkeermogelijkheden. Zo kan je je auto parkeren op: P1, P2 en de parkeerstrook voor de terminal. P1 en P2 zijn geschikt voor langparkeren. P2 is tevens geschikt voor kort parkeren. Beide parkeerplaatsen liggen op loopafstand van de terminal. Als je iemand moet wegbrengen of ophalen, dan kan je je auto voor de passagiersterminal parkeren. De maximum parkeerduur hier is een half uur. Het is niet mogelijk om van tevoren een parkeerplek te reserveren.

Adres van de luchthaven

De luchthaven van Maastricht ligt aan de Vliegveldweg 90. De airport ligt langs de A2, in de gemeente Beek en bevindt zicht op acht kilometer ten noorden van Maastricht.

Bereikbaarheid en routes

Vooral wanneer je in het zuiden van Nederland woont, is Maastricht Aachen Airport een prima vertrekpunt van je vakantie. De luchthaven is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Met de auto is de airport goed te bereiken vanuit de richtingen Maastricht/Luik, Sittard/Geleen, Roermond, Aachen en Belgisch Limburg.

Openbaar vervoer

Wanneer je met het openbaar vervoer reist, dan bereik je de airport door te reizen naar de stations van Maastricht, Sittard en Beek-Elsloo. Vanaf deze stations kun je met de Veolia lijn 59 Maastricht-Sittard naar de luchthaven reizen.

Taxi

Je kunt ook een taxi nemen. Zo kan je vanaf het station met de taxi naar de luchthaven worden gebracht. De airport werkt samen met een aantal taxibedrijven in de regio. Bij terugkomst op de luchthaven kun voor een rit naar huis of het station terecht op de taxistandplaats. Deze vind je na de uitgang links. Als er geen taxi’s staan dan kan je bij de informatiebalie terecht. Hier wordt er dan een taxi voor je gereserveerd.

Inchecken Maastricht Aachen Airport

Vanaf de airport vertrekken er vluchten van de luchtvaartmaatschappijen Ryanair, Germanwings, Transavia en Corendon Airlines. De check-in procedures verschillen per luchtvaartmaatschappij. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het de bedoeling dat je twee uur van tevoren op de luchthaven aanwezig bent, om in te checken.

Online inchecken

Voor vluchten van Ryanair kan je enkel online inchecken. Je moet je instapkaart dan uitgeprint meenemen naar de luchthaven. Voor de vluchten van Germanwings, Transavia en Corendon Airlines kun je online inchecken, maar ook bij de incheckbalie. Alle incheckbalies op Maastricht Aachen Airport openen twee uur voor vertrek van de vlucht.

Incheckprocedure

Als je incheckt dan moet je je ticket en je identiteitsbewijs laten zien. Wanneer je ruimbagage meehebt, dan wordt hier een streepjescode aan bevestigd. Met deze code wordt gegarandeerd dat je bagage op de juiste bestemming aankomt. Je krijgt zelf een afgiftebewijs mee met hetzelfde nummer. Deze dien je te bewaren. In geval van het kwijtraken van je bagage kan er met het afgiftebewijs op elke luchthaven naar je koffer worden gezocht. Je bagage wordt op een transportband geplaatst en gescand. Er wordt dan gekeken of er verboden voorwerpen in zitten. Daarna word je koffer in het ruim van het vliegtuig geladen. Na de controle van je ticket en identiteitsbewijs ontvang je een boardingpas. Met je handbagage kan je dan doorlopen naar de securitycheck. Net als op andere luchthavens moet de handbagage aan wettelijke bepaalde eisen voldoen. Voor alle luchtvaartmaatschappijen zijn er weer andere ingangen.

Winkels op Maastricht Airport

Shoppen, eten en drinken

In de vertrekhal kan je shoppen of iets eten en drinken. Op de airport vind je drie winkels en drie horecagelegenheden. Zo kan je nog wat aankopen doen in de AKO-winkel, Travel-in service shop en de B&S Shop Fly.

AKO

Bij de bekende AKO-winkel kan je nog even wat leesvoer voor onderweg aanschaffen. Deze shop heeft een uitgebreid assortiment van Nederlandse en Engelse boeken, tijdschriften, kranten en magazines. Verder kan je er terecht voor het aanschaffen van sandwiches, reisartikelen, zoetwaren en drankjes.

Travel-inn service shop

De Travel-inn service shop is gevestigd in de centrale hal van de terminal. Zowel aankomende als vertrekkende passagier en bezoekers kunnen deze winkel bezoeken. Je vindt hier koffers, boeken, kranten, snacks en frisdranken. Ook kan je hier terecht voor een kopje koffie. Tevens kan je in deze winkel bus- en treintickets kopen.

B&S Shop Fly

In de vertrekhal kan je dutyfree shoppen bij de B&S Shop Fly. Hier vind je tal van producten van bekende merken tegen lage dutyfree prijzen.

Het centrale restaurant

Voor de securitycheck kan je een hapje eten of drinken in het centrale restaurant Travel-Inn. Dit restaurant ligt op de eerste verdieping van de terminal. Het biedt een uitgebreid aanbod van bieren, koude en warme gerechte, snacks en (fris)dranken.

Binnenterras

Na de securitycheck kan je op het binnenterras terecht voor een drankje, snack en een warm of koud broodje. Dit terras ligt centraal en dicht bij alle gates.

Bar

Als je naar een non-Schengen bestemming vliegt, zoals Marokko, Turkije of Groot-Brittannië, dan wordt er na de securitycheck ook nog een veiligheidscontrole uitgevoerd. Na deze controle kan je terecht bij de Travel-inn Bar voor een snack en een warm of koud drankje.

Rokersruimte

Maastricht Aachen Airport biedt de mogelijkheid om ook na de veiligheidscontroles nog een sigaret of sigaar op te steken. Tussen de doorgangen naar de gates 4 tot en met 6 is een rokersruimte gevestigd.

Faciliteiten op Maastricht Aachen Airport

Internet

Bijna overal op de airport kun je nog even je mail checken. Er is draadloos internet in de vertrekhal, centrale hal, aankomsthal en het Travel-inn restaurant. Verder beschikken de vertrekhal en het centrale deel van de passagiersterminal over een aantal internet kiosken.

Informatiebalie

Voor vragen kan je terecht bij de informatiebalie op de luchthaven. Deze ligt onder de trap bij de ingang van de passagiersterminal.

Afhandelingsbalie

Als de informatiebalie is gesloten, dan kan je je vragen stellen bij de afhandelingsbalie. Deze vind je links van de incheckbalies. Ook kan je hier terecht voor het wijzigen van boekingen, betalingen, klachten en het reserveren van vluchten die vertrekken vanaf de airport.