Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Eindhoven Airport ✈ Istanbul

eelde airport

Wie naar Istanbul op vakantie wil, kan het beste het vliegtuig nemen om naar deze bestemming te reizen. Vluchten vanuit Istanbul vertrekken vanuit verschillende vliegvelden in Nederland en landen in de directe omgeving van Nederland, waaronder ook vanuit het vliegveld in de Brabantse stad Eindhoven. In dit artikel lees je meer over de vlucht van Eindhoven naar het Turkse Istanbul. Zo lees je meer over de hemelsbrede afstand tussen beide steden, de vluchtduur van de vlucht naar Istanbul en de vliegmaatschappijen die vanuit Eindhoven naar de populaire vakantiebestemming Istanbul reizen.

Bekijk de beschikbaarheid van de vliegtickets

cheaptickets vliegtickets

De hemelsbrede afstand tussen beide steden

De hemelsbrede afstand tussen Eindhoven en Istanbul bedraagt 2137 kilometer. Dit betekent dat als je met het vliegtuig direct naar Istanbul vliegt vanuit Eindhoven, je 2137 kilometer af dient te leggen om in Istanbul te komen. De afstand tussen Eindhoven en Istanbul als je via de weg reist, is 2725 kilometer. Deze afstand is dan ook veel langer dan de hemelsbrede afstand tussen beide steden. Echter, omdat een vliegtuig ook een bepaalde route dient te vliegen en deze route niet overeen komt met de exacte hemelsbrede afstand tussen beide steden, moet je iets meer kilometers afleggen als je met het vliegtuig reist dan de hemelsbrede afstand tussen beide steden. Zo vlieg je met het vliegtuig 2624 kilometer vanuit de Brabantse stad Eindhoven naar het Turkse Istanbul. Hoe lang het duurt om deze afstand af te leggen, lees je in onderstaande alinea over de vluchtduur van de vlucht naar Istanbul.

Bekijk de prijzen van de vliegtickets

De vluchtduur naar Istanbul

Om van het vliegveld in Eindhoven naar het vliegveld in Istanbul te vliegen, ben je ongeveer 2 uur en 40 minuten onderweg. Zo bedraagt de vluchtduur gemiddeld 2 uur en 40 minuten, maar is er bij het berekenen van deze tijd geen rekening gehouden met activiteiten op het vliegveld, zoals inchecken, het afgeven van de bagage en de douanecontroles. De extra tijd die je hiervoor nodig hebt, moet je dan ook nog bij de vluchtduur van 2 uur en 40 minuten optellen.

Vliegmaatschappijen die naar Istanbul vliegen

Er is slechts één vliegmaatschappij die vanuit het vliegveld in Eindhoven direct naar het vliegveld in Istanbul vliegt, zonder tijdens de vlucht naar Istanbul tussenlandingen te maken op andere vliegvelden. Zo is de enige vliegmaatschappij die naar Istanbul vliegt vanuit Eindhoven, de vliegmaatschappij Transavia. Om vanuit Eindhoven naar Istanbul te vliegen zonder tussenlandingen te maken, dien je dan ook met deze vliegmaatschappij te vliegen.

cheaptickets vliegtickets