Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Eindhoven Airport

eindhoven airport

Eindhoven Airport is een van de regionale vliegvelden van Nederland. Het grote voordeel van deze luchthaven is, dat het niet zo groot en massaal is. De incheckbalie heb je zo gevonden. Vooral als je in Noord-Brabant of Zeeland woont, is Eindhoven Airport een prima vertrekpunt van je reis.

Top 10 populaire bestemmingen

Spanje, de Spaanse eilanden en de Canarische eilanden, Italië, Turkije en Portugal zijn al jarenlang populaire vakantiebestemmingen. De top 10 van populaire bestemmingen waar naar toe wordt gevlogen vanaf Eindhoven Airport is:

Parkeren bij het vliegveld

Eindhoven Airport biedt je comfortabele parkeerfaciliteiten. Het is niet mogelijk om van tevoren een parkeerplaats te reserveren. Dit is ook niet nodig, want er zijn altijd genoeg parkeerplaatsen beschikbaar op de terreinen. Op Eindhoven Airport heb je de mogelijkheid om je auto kort of lang te parkeren. Je kunt deze kort parkeren op: P1, en bij de Kiss and Ride Strook. Lang parkeren op Eindhoven Airport kan op: P3, P4 en P5. Voor langparkeren wordt er vaak een voordelig tarief gehanteerd. Alle parkeerterreinen liggen op loopafstand van de terminal.

Adres Eindhoven Airport

De airport ligt aan de Luchthavenweg 25, net buiten de stad Eindhoven. Het vliegveld is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. De luchthaven van Eindhoven is een belangrijk vervoersknooppunt in de regio Zuidoost-Brabant. De airport is heel goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Met de auto bereik je het vliegveld snel en makkelijk vanuit de richtingen Den Bosch, Tilburg, Arnhem, Nijmegen, Maastricht, Venlo en Antwerpen.

Bereikbaarheid trein

Reis je met de trein? Dan kan je vanaf het station met de bus naar de airport reizen. Dit kan met de buslijnen 401, 145 en 103. Deze bussen vertrekken vanaf het Centraal Station en rijden richting de airport van Eindhoven.

Taxi

Je kunt natuurlijk ook een taxi reserveren. De reistijd vanaf het centrum of het station met een taxi is ongeveer vijftien tot twintig minuten. Ook bij terugkomst op de luchthaven kun je heel gemakkelijk met een taxi naar het centrum of het station worden gebracht. Naast de terminal is een taxistrook waar meerdere taxi’s gereed staan.

Inchecken Eindhoven Airport

Het advies is om voor de vakantiecharters en lijndiensten van Ryanair, Transavia, Onur Air, Sky Airlines, Thomas Cook, Arke Fly, Corendon Airlines en Wizzair minimaal twee uur van tevoren in te checken. Voor de overige lijndiensten geldt minimaal één uur. De incheckbalies sluiten allemaal veertig minuten voor vertrek.

Bij de balie laat je je ticket en je paspoort zien. Als je ruimbagage mee hebt genomen, zoals een koffer, dan wordt deze gewogen, voorzien van een label en afgevoerd op de bagageband. Daarna krijg je van de grondsterward(ess) je boardingkaart.

Online inchecken

Voor vluchten van Ryanair en Wizzair dien je altijd online in te checken en een instapkaart mee te nemen naar de airport. Online inchecken kan bij beide luchtvaartmaatschappijen vanaf vijftien dagen tot vier uur voor de geplande vertrektijd. Daarna kan het niet meer.

Online en offline inchecken

Heb je een vlucht geboekt bij Transavia, CityJet of Corendon Airlines? Dan heb je ook de mogelijkheid om online in te checken. Dit hoeft echter niet. Je kunt dit ook gewoon doen bij de incheckbalies op de luchthaven. Door online in te checken kan je al ruim van tevoren een stoel uitkiezen en deze reserveren.

Winkels op Eindhoven Airport

Eten en drinken

Voor en na het inchecken kan je wat eten of drinken bij een van de drie horecagelegenheden van Belvedair op de airport. Voor het inchecken en de securitycheck kun je een snack of drankje halen bij de Take Away. Hier is alles gebaseerd op het meenemen. Hier kan je onder meer koffie, drinks, sandwiches, verse sappen en smoothies bestellen.

Na de securitycheck heb je ook nog de mogelijkheid om wat te eten of drinken. Dit kan bij het Medium of Large concept, welke beiden op de eerste verdieping te vinden zijn. In het Medium concept kan je heerlijke panini’s, soepen, ciabatta's, salades, warme wokgerechten, grillgerechten, zoete koffiehapjes en ijs bestellen. Ook heeft dit restaurant een ruim assortiment van dranken. Bij het Large concept kun je kleinere hapjes en een borrel bestellen, waarvan je in de lounge kunt genieten. Verder kan je hier ook terecht voor een á la carte lunch of diner. Ook vind je op de eerste verdieping het panoramaterras. Vanaf dit terras heb je een prachtig uitzicht over de opstijgende en landende vliegtuigen.

Shoppen

Zowel voor als na de securitycheck kan je wat kleine inkopen doen. In de vertrekhal zijn drie winkels gevestigd. Dit zijn de AKO-shop, de winkel Before Take Off en Aviflora.

AKO

Bij de AKO-shop kan je nog wat leesvoer aanschaffen voor je reis. Zo vind je hier nationale en internationale tijdschriften, kranten en boeken, maar ook een beperkt assortiment van zoetwaren, tabaksartikelen en drogisterij-artikelen.

Before Take Off

Een modieuze outfit vind je bij Before Take Off. Deze shop verkoopt kleding voor hem en haar.

Aviflora

Bij Aviflora vind je bloemen en Hollandse souvenirs als Delftsblauwe artikelen, houten tulpen en kunstbloemen.

Taxfree shoppen

Na de securitycheck kan je winkelen in de Shop & Fly winkel. Hier vind je beautyproducten, parfums, alcoholische dranken, tabaksartikelen, tijdschriften, boeken en Hollandse eetwaren.

Informatiebalie

In de vertrekhal is de informatiebalie gevestigd. Hier kan je terecht voor al je vragen over de luchthaven, de vlucht of het parkeren. De informatiebalie is zeven dagen per week geopend.

Servicebalies

Ook zijn er servicebalies van de diverse reisorganisaties op de luchthaven gevestigd. Hier kan je weer terecht met vragen over het verloop van de reis, je accommodatie en de transfer. Soms komt het voor dat een reisorganisatie vanwege een wijziging in de tickets of een lastminute-boeking de tickets klaar laat leggen bij de servicebalie op de airport. De tickets kun je dan afhalen bij de servicebalie van de reisorganisatie. Alle servicebalies zijn te vinden in de vertrekhal van de terminal.

Kiddyland

Als je met jonge kids op vakantie gaat, dan kunnen zij tijdens het wachten voor de boardingtime vermaken in Kiddyland. Dit speelparadijs is gevestigd op de eerste verdieping van de airport.