Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Eelde ✈ Gdańsk

eelde airport

Je kunt vanaf Eelde Airport twee maal per week naar Gdańsk vliegen. Een stad met historie, want vroeger was het een van de belangrijkste Hanzesteden in Polen. Deze mooie stad is gelegen aan de Oostzee, waardoor het ten tijde van de middeleeuwen kon floreren. Tegenwoordig is het nog steeds een grote stad en telt de stad circa 450.000 inwoners. Tegenwoordig ook, zeker voor mensen in het Noorden van Nederland, eenvoudig via Eelde Airport te bereiken. De vluchten staan wekelijks gepland en worden het gehele jaar door uitgevoerd, dus ook in de winterperiode.

Klik hier om de vliegtickets naar Gdansk te boeken

Bezienswaardigheden: Kerken in Gdańsk

Er zijn een tal kerken in Gdańsk die dikwijls door toeristen bezocht worden. De Mariakerk is er zo een. Deze kerk kan is erg groot, in totaal kunnen er namelijk zo’n 25.000 mensen in. In 1965 werd deze kerk tot basiliek benoemt, dit is een eretitel in de katholieke wereld voor een kerk met een uitzonderlijke betekenis. Twee andere bekende kerken in Gdańsk zijn de Kathedraal van Oliwa en de Catharinakerk.

cheaptickets vliegtickets

Met Wizz Air vanaf Eelde

wizz air

Wanneer je vanaf Eelde naar Gdańsk vliegt dan zal je met de vliegmaatschappij Wizz Air vliegen. Dit is een zogenoemde low-cost airline welke zich met name op Centraal en Oost-Europa richt. De vlucht vanaf Eelde wordt sinds 28 Oktober 2014 aangeboden. En het mooiste is dat je al vanaf een kleine 20 euro heen en terug kunt vliegen.

Vlieg met Wizz Air naar Gdansk, bekijk hier de tickets

Handbagage met Wizz Air

Je kunt kleinere tassen gratis meenemen, echter betaal je voor grotere handbagage een toeslag van € 14,00. Althans, wanneer je deze tijdens de boeking bijboekt. Wanneer je deze later bijboekt dan ben je namelijk duurder uit, hierbij maakt het niet uit of je dit online of pas op het vliegveld doet. Denk dus eerst goed na wat je tijdens je vlucht mee wilt nemen alvorens je de boeking plaatst!

  • Handbagage definities:
  • Kleine handbagage: bagage vallend binnen de afmeting 420 x 320 x 250 (mm). De bagage moet onder de ruimte van de stoel voor u passen.
  • Grote handbagage: bagage vallend binnen de afmeting 560 x 450 x 250 (mm). Deze bagage mag in de bagagevakken geplaatst worden.
  • Strikt beleid: er mag maximaal één handbagage per passagier mee worden genomen.

Ruimbagage met Wizz Air

Ruimbagage is vrij prijzig. Je betaald namelijk € 30,00 per koffer. Hierbij is ook weer van toepassing dat dit tijdens het verwerken van de boeking is. Wanneer je achteraf de bagage bijboekt dan zal dit bedrag hoger uitpakken. De koffer mag een maximaal gewicht bevatten van 32kg. Ook is er over de maximale afmetingen van ruimbagage gedacht, maar hier kom je met een normale koffer niet aan. Dit betreft namelijk bagage met een maximum afmeting van 1499 x 1194 x 1715 (mm). Dit maximum is gebaseerd op de afmetingen van het ruimluik.

cheaptickets vliegtickets