Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Eelde Airport

eelde airport

Als je in het noorden of oosten van Nederland woont, dan is het ideaal om op vakantie te gaan vanaf Eelde Airport. Dit scheelt je namelijk heel wat uren aan reistijd. De airport is goed bereikbaar, redelijk dichtbij en biedt je voordelige parkeermogelijkheden. Er wordt naar ongeveer dertig bestemmingen gevlogen.

Top 10 populaire bestemmingen

In de zomer vertrekken er vluchten naar populaire bestemmingen in vakantielanden als Turkije, Griekenland, Spanje en Portugal. Er wordt onder meer gevlogen naar de oorden:

Parkeren Eelde

Vliegveld Eelde heeft de beschikking over verschillende parkeerterreinen en parkeermogelijkheden, voor zowel kort als lang parkeren. De parkeerplaatsen liggen allemaal op loopafstand van de terminal. Het is niet mogelijk om online een parkeerplaats te reserveren. Dit is ook niet nodig, want er zijn meer dan voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Bij de airport kun je je auto parkeren op: P1, P2 en P4. P1 en P2 zijn bedoeld voor kort parkeren, P4 is geschikt voor lang parkeren. Er is ook nog een P3, maar dit parkeerterrein is bestemd voor bezoekers van het kantoorgebouw.

Adres Airport Eelde

Airport Eelde is goed bereikbaar. Deze luchthaven ligt op vijftien kilometer afstand van de stad Groningen, in Eelde aan de Machlaan 14a. De airport is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken.

Bereikbaarheid

Met de auto bereik je het luchthavengebouw vanaf Assen en Groningen via de A28. Je slaat dan af bij de afrit 37. Verder is het luchthavengebouw ook goed bereikbaar met de trein. Je reist dan eerst naar NS Assen of CS Groningen. Vanaf deze stations brengt de Airportliner van Drenthe Tours je in twintig minuten naar de luchthaven. Een enkeltje kost 4 euro en een retourtje kost 8 euro. Deze busritten worden aansluiten uitgevoerd op de vluchten van Vueling en Ryanair. Deze vluchten gaan naar Barcelona, Marseille, Milaan en Mallorca. Ook met de bussen van Qbuzz kun je eenvoudig naar vliegveld Eelde reizen met Lijn 2. Deze bus vertrekt vanaf het Centraal Station Groningen. Vanaf het station Assen kan je met Lijn 51 reizen naar De Punt. Dit busstation ligt op ongeveer een halve kilometer van de luchthaven. Hier kan je weer overstappen op Lijn 2, welke richting de luchthaven gaat.

Taxi reserveren

Als je met het openbaar vervoer reist, dan kan je ook een taxi reserveren, welke je vanaf het station Groningen of Assen naar de luchthaven brengt. Er zijn in deze regio’s taxibedrijven die gespecialiseerd zijn in luchthavenvervoer.

Inchecken Groningen Airport Eelde

Wanneer je op vakantie gaat vanaf het vliegveld Eelde met een vakantiecharter van Transavia of Corendon Airlines, dan dien je minimaal twee uur voor de geplande vertrektijd op de airport aanwezig te zijn om in te checken. Ook voor de vaste lijndiensten van Vueling geldt een inchecktijd van twee uur. De incheckbalies van deze sluiten veertig minuten voor vertrek. In de terminal hangen monitoren met daarop de aankomst- en vertrektijden vermeldt. Na het inchecken heb je dan nog ruim de tijd om even rustig een hapje te eten, wat te drinken of rond te kijken in de Airportshop. Bij mooi weer kun je vanaf het terras genieten van het uitzicht.

Inchecken vluchten naar Engeland

Luchtvaartmaatschappij BMI Regional biedt vanaf Groningen vluchten aan naar Manchester, Norwich en Aberdeen. Voor deze vaste lijndiensten kun je vanaf 1 uur en een kwartier tot minimaal een half uur voor vertrektijd van de vlucht inchecken.

Inchecken Ryanair

Voor de vaste lijndiensten van Ryanair gelden er weer andere regels. Wanneer je een vlucht bij Ryanair hebt geboekt, dan moet je altijd online moet inchecken en je afgedrukte boardingkaart mee naar de luchthaven neemt. Elke boardingkaart moet weer worden afgedrukt op een afzonderlijke pagina. Je kunt al vanaf vijftien dagen tot vier uur voor de geplande vertrektijd van de vlucht inchecken. Tot 40 minuten voor de geplande vertrektijd kun je je boardingkaart afdrukken. Als je niet online incheckt, dan worden er op de luchthaven kosten berekend voor het heruitgeven van de boardingkaart. Het afdrukken van de boardingkaart op de luchthaven kan tot veertig minuten voor de vertrektijd worden gedaan. Zorg er wel voor dat je ongeveer twee uur van tevoren op de luchthaven bent om je boardingkaart te laten zien.

Regels bagage en handbagage

Net als op iedere luchthaven, gelden er op Groningen Airport Eelde regels voor de bagage en de handbagage. Meestal mag je per persoon maximaal twintig kilo aan ruimbagage meenemen en vijf kilo aan handbagage. Dit kan per luchtvaartmaatschappij verschillen. Op je ticket staat de hoeveelheid vermeld die je mee mag nemen. Ook voor de handbagage gelden dezelfde regels als die op de andere luchthavens. Zo mag je geen scherpe voorwerpen meenemen in je tas of trolley. Spuitbussen, gels en vloeistoffen mag je in beperkte mate meenemen in je handbagage.

Bagagekarren

Je hoeft natuurlijk geen zware koffers te dragen. Bij P1 en bij de passagiersterminal staan bagagekarren. Deze mag je gratis gebruiken.

Taxfree shoppen

Wanneer je op vakantie gaan naar een bestemming buiten de Europese Unie, zoals Turkije, dan kan je na het inchecken voordelig shoppen in de taxfree Airportshop. Hier vind je rookwaren, parfums, alcoholische dranken, tijdschriften en boeken.

Restaurant

Op de airport is Restaurant Weelde gevestigd. Vanaf het terras en vanuit dit restaurant heb je een goed uitzicht op het platform. Het restaurant is in de terminal gevestigd en zowel passagiers, halers, brengers en bezoekers kunnen er een lunch, diner of een tussendoortje nuttigen. Het restaurant is de hele week geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Rolstoelvriendelijk

De luchthaven van Eelde is rolstoelvriendelijk. Zo zijn de terminal en het restaurant erg goed bereikbaar voor rolstoelgebruikers. Ook zijn er parkeerplaatsen voor mindervaliden gereserveerd.

Informatiebalie

Heb je een vraag? Dan kan je hiervoor terecht bij de informatiebalie. Hier is ook gelijk het reisbureau gevestigd. Je kunt hier dan ook een vakantie boeken. Deze balie is van maandag tot en met vrijdag open van 09.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Draadloos internet

Op de airport kun je ook nog even je e-mail checken. Dit kan via de wireless internetverbinding van T-mobile. Deze is in heel de terminal aanwezig.

Kidscorner

Ga je met jonge kinderen op vakantie? Dan hoeven zij zich tijdens het wachten voor de boardingtime niet te vervelen. Je kids kunnen zich vermaken bij de speelfaciliteiten in de kidscorner.