Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Bereikbaarheid Schiphol

verkeerstoren schiphol

Schiphol is zonder twijfel de grootste luchthaven van Nederland. Het voordeel hiervan is dat er veel op is aangepast. Zo kan je met de trein direct onder Schiphol aankomen. Een groot voordeel wat niet veel vliegvelden hebben. De meeste vliegvelden hebben een eventuele treinverbinding waarbij in de nabijheid van het vliegveld een station gecreëerd is. Naast het voordeel dat de treinverbinding onder de hal van Schiphol gelegen is zijn er ook nog voordelen wat bereikbaarheid van de auto en het parkeren bij Schiphol betreft.

Trein naar Schiphol

Zoals genoemd kan je heel makkelijk met de trein naar Schiphol. Er rijden meerdere intercity’s uit heel het land naar het vliegveld, je hoeft dus niet altijd met al je koffers over te stappen. Zo kan je bijvoorbeeld vanaf Amersfoort, Utrecht of station Zwolle in een directe trein naar Schiphol Airport. Zo kan je met de koffers de trein in stappen en ben je vlot bij Schiphol waar je met je koffers naar de incheckbalie kan lopen zodat je nog op het vliegveld rond kan kijken voordat je vertrekt.

Opties wanneer je met de Auto komt:

  • Parkeren bij Schiphol
  • Parkeren nabij Schiphol
  • Parkeren dichtbij een station

Parkeren bij Schiphol met Smart Parking

Parkeren bij Schiphol, een eenvoudige optie wat voor parkeren voor een korte tijd een prima optie is. Je zult vast wel eens reclame van Schiphol Smart Parking op tv of het internet gezien hebben. Voor korte tijd is het opzich nog wel aantrekkelijk, maar wanneer je langer op vakantie bent is het wellicht aantrekkelijker om voor parkeren nabij Schiphol te kiezen, ook wel Valet Parking genoemd.

Parkeren nabij Schiphol

Parkeren nabij Schiphol, interessant, maar hoe kom je dan naar Schiphol toe? Hiervoor zijn bussen geregeld. Je kunt je auto op de beveiligde parkeerplaats parkeren om dan met een bus naar de luchthaven Schiphol gebracht te worden. Het voordeel van deze optie is dat je over het algemeen goedkoper uit bent en daarnaast ook dat de beveiliging vaak beter geregeld is. Je bent er dus zeker van dat je auto veilig in Nederland achterblijft wanneer je naar het buitenland gaat.

Parkeren dichtbij een station

Een andere optie is om dichtbij een station in de buurt van Schiphol te parkeren. Wel laat je de auto zo onbeheerd achter. Je houdt de kosten bij deze optie echter wel beperkt tot de brandstofkosten van je auto en het treinkaartje. Wil je dus goedkoop naar Schiphol dan is deze optie samen met de optie om met de trein naar Schiphol te gaan de goedkoopste optie.