Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Vliegvelden Nederland

Nederland kent vijf vliegvelden dit zijn: Eelde Airport, Eindhoven Airport, Maastricht Airport, Rotterdam Airport en Schiphol Airport.

Eelde Airport

Eelde Airport ligt nabij Eelde, ten zuiden van de stad Groningen. De luchthaven is gelegen in de provincie Groningen, vlakbij de provincie Drenthe. Inwoners van deze regio’s maken dan ook vooral gebruik van deze airport. Eelde Airport verwerkt jaarlijks ongeveer 149.000 passagiers. De luchthaven heeft twee start- en landingsbanen. Eelde Airport is niet zo massaal en beschikt over onder meer zes incheckbalies, een aankomsthal, twee vertrekhallen, een winkel, koffiecorner en een informatiebalie. Het adres van Airport Eelde is Machlaan 14a in Eelde. Het vliegveld is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Eindhoven Airport

eindhoven airport

Eindhoven Airport ligt aan de westkant van Eindhoven, Veldhoven en Best. Het is een belangrijk vervoersknooppunt in de regio Zuidoost-Brabant. Deze airport is gemakkelijk te bereiken. Jaarlijks verwerkt dit vliegveld meer dan 2,65 miljoen reizigers. Het is hiermee de grootste regionale airport van Nederland. Vooral lowbudget-luchtvaartmaatschappijen en vakantiecharters maken gebruik van dit vliegveld. Dit zijn onder meer Corendon Airlines, Onur Air, Ryanair, Sky Airlines, Transavia, Thomas Cook Airlines, CityJet en Wizzair. De luchthaven heeft één start- en landingsbaan. Eindhoven Airport is te vinden aan de Luchthavenweg 25 in Eindhoven. Het luchthavengebouw is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken.

Maastricht Airport

maastricht airport

Het vliegveld van Maastricht is een van de grotere luchthavens van ons land, jaarlijks verwerkt deze airport meer dan 363.000 passagiers. De luchthaven ligt aan de Vliegveldweg 90 in Beek, op acht kilometer afstand ten noorden van Maastricht, langs de A2. Op de airport zijn drie winkels, een restaurant, terras en een bar gevestigd. Verder beschikt de luchthaven ook over een hotel. De lowbudget-luchtvaartmaatschappijen Corendon Airlines, Ryanair, Germanwings en Transavia vliegen vanaf deze airport. Maastricht Aachen Airport heeft een start- en landingsbaan.

Rotterdam Airport

rotterdam airport

Rotterdam Airport is één van de grotere regionale vliegvelden van Nederland. Het vliegveld heet officieel Rotterdam The Hague Airport. De luchthaven ligt aan het Rotterdam Airportplein 60, aan de noordelijke kant van Rotterdam, nabij Delft. Deze airport is onderdeel van de Schiphol Group, met als aandeelhouders de Nederlandse Staat en de gemeenten Amsterdam en Rotterdam. Jaarlijks verwekt dit vliegveld meer dan 68.000 passagiers. Het vliegveld heeft één start- en landingsbaan. Vanaf deze airport vertrekken er voornamelijk lijnvluchten en chartervluchten. De grootste gebruikers van dit vliegveld zijn de luchtvaartmaatschappijen Transavia en CityJet. In het zomerseizoen wordt de luchthaven ook gebruikt door Pegasus Airlines en Corendon. Deze airport is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Schiphol Airport
schiphol airport

Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland en het is een van de belangrijkste luchthavens van Europa. Jaarlijks verwerkt deze airport meer dan 25 miljoen passagiers. Dit vliegveld is eigendom van de Schiphol Group. De aandeelhouders zijn de gemeenten Amsterdam, Rotterdam en de Nederlandse Staat. Schiphol ligt op vijftien kilometer ten zuidwesten van Amsterdam, in de gemeente Haarlemmermeer. Deze luchthaven telt zes start- en landingsbanen. De naam Schiphol wordt ook gebruikt als een plaatsnaam, net als Schiphol-Rijk en Schiphol-Oost. De luchthaven ligt aan Evert van de Beekstraat 202 in Schiphol. Het vliegveld is zowel met de auto als met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar.