Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Weeze Airport

weeze airport

Direct over de Nederlands/Duitse grens ligt de luchthaven van Weeze. Deze internationale en moderne airport is een zeer populair vliegveld. Ook heel veel Nederlanders die dicht tegen de Duitse grens wonen, vliegen vanaf deze airport naar hun vakantiebestemming. Dit komt, omdat deze luchthaven dichterbij ligt dan Schiphol en er ook nog eens voordelige vluchten worden aangeboden door lowbudget-luchtvaartmaatschappijen.

Top 10 populaire bestemmingen

De luchthaven maakt gebruik van een winter- en zomerschema. Het zomerschema loopt van eind april tot eind oktober. Er wordt dan gevlogen naar tal van Europese bestemmingen. Populaire bestemmingen zijn:

Luchtvaartmaatschappijen

Vooral veel lowbudget-luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan vanaf Weeze Airport. Lowbudget-luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden vanaf deze airport zijn: Air Berlin, Germania, Ryanair, Sky Airlines, Tailwind en Transavia.

Parkeren Weeze Airport

Het vliegveld telt meer dan zevenduizend parkeerplaatsen. Het is onmogelijk om van tevoren een parkeerplek te reserveren. Dit is ook niet nodig, want de luchthaven biedt altijd meer dan voldoende parkeerplaatsen.

De parkeerplaatsen

Op de airport kun je je auto zowel kort als lang parkeren. De parkeerplaatsen van de airport zijn: P1, P2 en de Kiss & Fly zone.

Kort en lang parkeren

Je kunt je auto zowel kort als lang parkeren op de P1 en P2. P1 is een overdekt parkeerterrein en P2 is onoverdekt. De parkeerzone Kiss & Fly ligt direct voor de terminal. Hier kan je je auto heel even parkeren om iemand op te halen of af te zetten. Ook kan je hier even je bagage uitladen. De medepassagiers kunnen dan alvast in de rij bij de incheckbalie gaan staan.

Adres Weeze Airport

Het vliegveld ligt vlakbij Düsseldorf, in Weeze en vlakbij Goch. De airport ligt net over de grens bij het Noord-Limburgs Bergen. Wanneer je met je auto naar het vliegveld reist, dan vind je de airport door in je gps-systeem het adres van de airport in te toetsen. Dit is de Flughafen-Ring 60 in Weeze.

Route

De airport ligt direct aan de A57, op slechts 46 kilometer van Nijmegen en 30 kilometer van Venlo af. Vanuit diverse Nederlandse richting is dit vliegveld dan ook goed bereikbaar. Vanaf Eindhoven bereik je de airport via de A67. Via Venlo neem je dan de A73 richting Nijmegen en vervolgens de A77 richting Keulen. Op de A57 sla je af bij de afrit Goch/Weeze. Wanneer je uit het noorden of oosten komt, dan rijd je via Nijmegen op de A73 en neemt de A77 op de afrit A57 sla je af bij de afrit Goch/Weeze.

Trein

De airport is ook goed bereikbaar met de trein. Vanuit Nederland kun je met de internationale trein naar het station van Weeze reizen. Dit station ligt op vijf minuten autorijden van de luchthaven af. Je kunt ook naar het station van Kevelaer reizen. Dit station ligt op tien minuten autorijden van de airport. Vanaf de beide stations vertrekt er regelmatig een shuttlebus naar het vliegveld.

Taxi

Als je met de trein reist, dan kun je een taxi reserveren die je ophaalt vanaf het station en je direct naar de luchthaven brengt. Daarnaast zijn er een aantal Nederlandse taxibedrijven die zijn gespecialiseerd in transfers naar Weeze.

Inchecken Weeze Airport

De inchecktijd is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Voor de meeste vluchten is het gebruikelijk om minimaal anderhalf tot twee uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Zo kan je rustig inchecken en hoef je niet te haasten. Weeze airport is geen massale luchthaven, de incheckbalies heb je dan ook snel gevonden.

Veiligheidscontrole

Na het inchecken en het afgeven van je ruimbagage, volgt de veiligheidscontrole van jezelf en de handbagage. Er wordt hier streng gecontroleerd. Zo mag je trolley of tas maximaal 55 centimeter x 40 centimeter x 20 centimeter zijn. Wanneer je handbagage niet aan deze voorgeschreven afmetingen voldoet, dan moet je deze inchecken als ruimbagage. Tevens gelden er ook weer strenge voorschriften voor het meenemen van vloeistoffen en gels in je handbagage. Dit mogen slechts 10 flesjes van 100 milliliter per stuk zijn. Deze flesjes moeten verpakt zijn in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak.

Informatiebalie

Voor vragen over je vlucht of het parkeren op de luchthaven, kun je terecht bij de informatiebalie. Ook kan je hier een melding doen van gevonden of verloren voorwerpen. Deze vind je op de begane grond van de terminal.

Eten en drinken

De luchthaven is niet zo groot, maar biedt toch een ruime keuze aan horecagelegenheden. Zo kan je hier wat eten of drinken in het Airport restaurant, het Gate-Café Tramezzini, de Biergarten of de Grolsch-Lounge.

Panorama terras

Vanaf het Airport restaurant kun je doorlopen naar het panorama terras. Vanaf dit terras heb je een mooi uitzicht op de start- en landingsbaan en het omliggende terrein van de airport. Het terras is toegankelijk voor bezoekers en passagiers en is bij goed weer de hele dag geopend.

Winkelen

In het publieke gedeelte van de terminal kan je nog even wat leesvoer aanschaffen bij de boekwinkel tegenover de informatiebalie. Na de securitycheck kan je dutyfree shoppen bij Chacalli. Hier kan je voor een lage prijs bekende make-up artikelen, verzorgingsproducten, sterke dranken en parfums aanschaffen.

Internet

Overal op de luchthaven is draadloos internet aanwezig. Zo kan je dus nog even snel je e-mail bekijken of een website bezoeken. Om gebruik te maken van het internet dien je online W-LAN tijd te kopen. Je kunt ook een voucher aanschaffen bij de informatiebalie. Eén uur internetten kost 5 euro.

Geldautomaten

De terminal heeft de beschikking over twee geldautomaten. Deze vind je op de begane grond naast de aankomst- en vertrekhal en bij de reisbureaus.

Roken

Op de eerste etage is er een speciale lounge waar mag worden gerookt. Verder is het op de gehele luchthaven verboden om te roken.

Mindervaliden

De airport is prima toegankelijk voor mindervalide personen. Naast de gereserveerde parkeerplaatsen voor mindervaliden, zijn de voorzieningen en faciliteiten in de terminal ook heel goed toegankelijk. Zo openen en sluiten alle deuren in de terminal automatisch, zijn er genoeg liften aanwezig en zijn er speciale sanitaire voorzieningen, zoals aangepaste toiletten.