Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Trein naar Dusseldorf Airport

dusseldorf airport

Met de trein naar Düsseldorf Airport reizen is heel comfortabel en relaxed. Je weet dan zeker dat je op tijd komt en dat je geen uren in de file hoeft te staan. De luchthaven heeft een eigen treinstation. Meer dan driehonderdvijftig treinen stoppen dagelijks bij dit vliegveld. Ook vanuit Nederland kun je heel makkelijk reizen naar de airport reizen met de trein.


ICE International

Vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem kan je rechtstreeks met de ICE International trein naar Düsseldorf Hauptbahnhof reizen. Vanaf dit station kun je dan weer overstappen op een trein naar de luchthaven. ICE International is de hogesnelheidstrein die elke dag vanuit Nederland naar Duitsland en naar Zwitserland rijdt. Reizen met deze trein is erg ontspannen. Vanaf Amsterdam duurt de treinreis naar de luchthaven ongeveer drie uur.

Düsseldorf Hauptbahnhof

treinstation dusseldorf

Je bereikt de luchthaven door eerst met de ICE International te reizen naar Düsseldorf Hauptbahnhof. Vanaf dit station kun je zowel met de stoptrein als de S-Bahn naar de luchthaven worden gebracht. De rit duurt twaalf minuten. De stoptrein en de S-Bahn vertrekken twee tot drie keer per uur naar de airport. Het treinkaartje naar Düsseldorf Hauptbahnhof is ook geldig naar de luchthaven. Je hoeft hier dus geen apart treinkaartje voor te kopen.

Treinplaats reserveren

Je kunt al vanaf 92 dagen voor je reis online een plaats reserveren in de ICE International trein. Wanneer je online een boeking doet, dan wordt er ook automatisch een plaats voor je gereserveerd. Naast je vervoersbewijs ontvang je dan een voucher van de reservering. Hier staat ook je trein- en stoelnummer op vermeld.

SkyTrain

Het station van Düsseldorf Airport ligt aan de oostkant van de luchthaven. Vanaf het station kan je naar de terminal reizen met de SkyTrain. Dit is een volautomatische cabinebaan die je direct naar de terminal brengt.