Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Parkeren Weeze Airport

weeze airport Parkeerplaatsen
  • P1
  • P2
  • Kiss&Fly Zone

Weeze Airport heeft de beschikking over meer dan zevenduizend parkeerplaatsen. Deze zijn onbewaakt en liggen in de buurt van de terminal. De luchthaven biedt je verschillende parkeermogelijkheden. Je kunt je auto hier heel goed kort en lang parkeren tegen een voordelig tarief. Het is onmogelijk om online een parkeerplek te reserveren. Dit is ook niet nodig, want er is altijd wel plaats. De parkeerplaatsen van Weeze Airport zijn: P1, P2 en de Kiss&Fly zone

P1 en P2

P1 en P2 zijn beiden geschikt voor lang en kort parkeren. Het overdekte parkeerterrein P1 ligt direct voor de terminal. Het onoverdekte parkeerterrein P2 ligt iets verder van de terminal af. Langparkeren op P2 is het meest voordeligst. Tot drie uur parkeren wordt er op P1 en P2 hetzelfde tarief gehanteerd. Vanaf het vierde uur betaal je op P1 twaalf euro en op P2 10,50 euro. Op P2 gaat de prijs na vier uur niet meer omhoog. Voor 24 uur parkeren betaal je hier dan ook 10,50 euro. Op P1 is dit achttien euro. Een week lang parkeren op P1 kost zeventig euro, op P2 is dit 42,50 euro.

Kiss & Fly zone

De Kiss & Fly zone is bestemd voor zeer kort parkeren. De eerste vijf minuten parkeer je je auto hier gratis, daarna betaal je voor elk half uur extra drie euro. Deze zone is vooral geschikt om je auto te parkeren als je iemand moet ophalen of wegbrengen. Ook kan je er je medepassagiers uitlaten en de bagage uitladen. Zo kunnen je medepassagiers alvast in de rij bij de incheckbalie gaan staan. Jij kunt dan zelf rustig op zoek naar een goede parkeerplek.

Betalen parkeerkosten

Bij terugkomst kun je je parkeerkosten betalen bij een van de automaten bij de parkeerplaatsen. Je kunt de kosten contant betalen, maar ook met een VISA card of Mastercard.

Parkeren mindervaliden

Voor mindervalide personen zijn er voldoende parkeerplaatsen gereserveerd. Deze parkeerplaatsen zijn te vinden op de eerste rij van P1. Als je je auto hier wilt parkeren, dan dien je je gehandicaptenparkeerkaart zichtbaar op je dashboard onder de voorruit leggen. Bij terugkomst op de luchthaven kan je de parkeerkosten betalen bij het bureau van de parkeerservice Airport Weeze. Dit bureau vind je op de eerste verdieping van de terminal. Voor het parkeren op een parkeerplaats voor mindervaliden, wordt het voordelige tarief gehanteerd van parkeren op P2.