Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Parkeren Düsseldorf Airport

dusseldorf airport Parkeerplaatsnamen:
 • De oranje terminal zones
  • P1
  • P2
  • P3
  • P7
  • P8
 • De gele lang parkeren zones:
  • P4
  • P5
  • P22
 • De rode lang parkeren zones
  • P23
  • P24
  • P25

Düsseldorf Airport heeft de beschikking over tal van parkeerplaatsen- en mogelijkheden. Zo kan je je auto hier op een comfortabele wijze zowel kort als lang parkeren. Van tevoren kun je online, via de website van de airport, een parkeerplek reserveren. Dit kan je maximaal 24 uur voor vertrek doen.

Tariefzones

Düsseldorf Airport maakt gebruik van verschillende tariefzones. Dit zijn de oranje, de gele en de rode zone. Als je op de airport bent aangekomen, dan wijzen de kleuren je heel makkelijk naar de juiste zone.

Snel kort parkeren

Als je iemand moet afzetten of ophalen, dan kan je je auto kort parkeren bij P11 en P12. Deze parkeerplaatsen zijn bestemd voor kort parkeren. De terreinen liggen voor de terminal. De eerste vijf minuten kan je je auto hier gratis parkeren. Voor vijftien minuten parkeren betaal je 1,80 euro.

Oranje terminalzone voor kort parkeren

De oranje terminalzone is geschikt voor kort parkeren. Deze zone bestaat uit de ondergrondse parkeergarages P1 en P8 en de parkeergarages P2, P3 en P7. Alle garages liggen op maximaal vijf minuten loopafstand van de terminal. In P1 betaal je voor één dag parkeren 31 euro. Voor elke daaropvolgende dag betaal je ook weer 31 euro per dag Voor parkeren in P8, P2, P3 en P7 kost één dag parkeren 23,50 euro. Voor elke dag erbij betaal je ook weer 23,50 euro per dag.

Gele zone voor lang parkeren

De voordelige, gele zone is geschikt voor lang parkeren. Deze zone bestaat uit het parkeerterrein P22 en de parkeergarages P4 en P5. Vanaf P4 en P5 bereik je de terminal met een shuttlebus of de SkyTrain. Voor zeven dagen parkeren in de gele zone betaal je 70,50 euro.

Rode zone voor lang parkeren

De rode zone bestaat uit de parkeerterreinen P23, P24 en P25. Voor parkeren in deze zone, kan je online een parkeerplaats reserveren. In de rode zone wordt gebruik gemaakt van het voordelige Holiday Special-tarief. Een week parkeren kost je hier 39 euro.

Parkeren mindervaliden

Mindervaliden kunnen hun auto gratis parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen in de parkeergarages P1, P2 en P3.

Valet-Parkeer-Service

De airport biedt ook de Valet-Parkeer-Service aan. Hierbij hoef je niet zelf op zoek te gaan naar een parkeerplaats. Je parkeert je auto dan op een van de aangegeven stopplaatsen. Vervolgens wordt je auto voor jou in de veiligheidszone geparkeerd. Wanneer je weer terugkomt, dan kan je je autosleutels ophalen bij de parkeer-servicecentrale op de begane grond van P3.

Düsseldorf Airport heeft de beschikking over meer dan 20.000 parkeerplaatsen. Je kunt je auto hier op een comfortabele wijze parkeren. Het is een tip om online een parkeerplekje te reserveren. Dit kan je maximaal 24 uur voor vertrek doen.

Verschillende tariefzones

parkeren dusseldorf airport

Er zijn verschillende tariefzones, deze hebben allemaal een andere kleur. Dit zijn de oranje terminal tariefzone, de gele tariefzone voor langparkeren en de rode zone voor langparkeren volgens het spaartarief. Als je op de luchthaven bent aangekomen, dan wijzen de kleuren je naar de juiste parkeerzone.

Kort parkeren

Er zijn twee zones voor kort parkeren. Dit zijn de oranje terminal zone en P11 en P12. Deze parkeerterreinen liggen allemaal in de buurt van de terminal.

De oranje terminalzone

Moet je iemand wegbrengen of ophalen? Dan kan je je auto parkeren bij de oranje terminalzone. Alle parkeerterreinen- en garages in deze zone, liggen op maximaal vijf minuten loopafstand van de terminal. Tot de oranje terminalzone behoren de ondergrondse parkeergarages van P1 en P8 en de parkeergarages P2, P3 en P7.

Snel kort parkeren

Je kunt je auto ook kort parkeren bij P11 en P12. Deze plaatsen zijn bestemd voor kort parkeren. De parkeerterreinen liggen vlakbij de terminal, bij vertrek C. Het advies is om je auto hier maximaal een half uur te parkeren.

Lang parkeren

Als je op vakantie of op zakenreis gaat, dan biedt Düsseldorf Airport je voldoende mogelijkheden om je auto lang te parkeren.

Gele zone

Je kunt je auto een aantal dagen parkeren in de voordelige, gele zone, welke geschikt is voor langparkeren. Deze zone bestaat uit de parkeerplaats P22 en de parkeergarages P4 en P5. De parkeerterreinen van deze zone liggen wel iets verder van de terminal af. Je kunt de terminal bereiken met een shuttlebus of de SkyTrain

Rode zone

De rode tariefzone is bestemd voor langparkeren. Er geldt hier een voordelig Holiday Special-Tarief. Je kunt je auto dan ook parkeren in deze zone tegen een zeer voordelige prijs. De rode zone bestaat uit de parkeerplaatsen P23, P24 en P25. Als je je auto op P24 parkeert, dan kun je de terminal bereiken met de shuttlebus. Deze rijdt om de twintig minuten. Vanaf P23 is het vijftien minuten lopen naar de terminal. P25 ligt op tien minuten loopafstand van de terminal.

Valet-Parkeer-Service

Het is ook een optie om gebruik te maken van de Valet-Parkeer-Service. Hierbij parkeer je je auto op een van de aangegeven stopplaatsen van de luchthaven. Je auto wordt dan voor jou in de veiligheidszone geparkeerd. Bij terugkomst kan je je autosleutels weer ophalen bij de parkeerservicecentrale op de begane grond van P3.

Parkeren mindervaliden

Als mindervalide kan je je auto parkeren in de parkeergarages P2 en P3 of in de ondergrondse parkeergarage P1. Als je een invalidenparkeerkaart hebt, dan kun je je auto hier gratis parkeren. Je moet deze kaart op een zichtbare plek, op je dashboard, onder je voorruit leggen. Bij terugkomst op de luchthaven kan je je melden bij de intercom, welke bij de uitgang van de parkeergarages is te vinden. Een medewerker noteert dan je kenteken en het nummer van je kaart.