Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Münster Airport

munster airport

De airport van Münster is de zestiende grootste luchthaven van Duitsland. Dit vliegveld ligt ten noorden van de stad Münster. De airport is ook erg populair onder Nederlanders die in het oosten van Nederland tegen de Duitse grens aan wonen. De airport ligt namelijk dichterbij dan Schiphol. Vanaf Münster vertrekken er vluchten naar 52 bestemmingen. Er wordt voornamelijk naar Europese bestemmingen gevlogen en enkele Afrikaanse bestemmingen. De airport maakt gebruik van een zomer- en winterschema. Het zomerschema loopt van 1 mei tot 31 oktober.

Top 10 populaire bestemmingen

De meest belangrijke en populaire bestemmingen waar naar toe wordt gevlogen zijn:

Luchtvaarmaatschappijen

Vanaf deze airport vertrekken er vluchten van lowbudget-luchtvaartmaatschappijen naar populaire vakantiebestemmingen. De lowbudget-luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden vanaf Münster zijn: Air Berlin, Bulgarian Air Charter, Corendon Airlines, SunExpress, TUIfly en Sky Airlines.

Parkeren

De airport heeft de beschikking over meer dan zevenduizend parkeerplaatsen. Het is onmogelijk om van tevoren een parkeerplek te reserveren. Dit is ook niet nodig, want er is altijd genoeg plaats. Je kunt je auto hier zowel kort als lang parkeren.

De parkeerplaatsen

De airport beschikt over acht parkeerplaatsen voor kort en lang parkeren. De parkeerplaatsen op de airport zijn: P1, PA, PB, P2, P3, P4, P5 en P6.

Kort en lang parkeren

De parkeerplaats P1 is bedoeld voor kort parkeren. De parkeergarages PA en PB zijn geschikt voor langparkeren. Op de parkeerterreinen P2, P3, P4 en P5 kan je je auto voordelig langparkeren. Parkeerterrein P6 Holiday Parkeren is ook geschikt voor lang parkeren. Hier kan je je auto tegen het meest voordelige tarief parkeren.

Adres Münster airport

De luchthaven ligt op 28 kilometer afstand van Münster in de regio Noordrijn-Westfalen en op 35 kilometer ten zuiden van Osnabrück in Nedersaksen. De airport ligt in de gemeente Greven. Het adres van het vliegveld is Hüttruper Heide 71-81 in

Greven. Route

Als je in het bezit bent van een gps-systeem, dan vind je de luchthaven door het adres Airportallee 1 D-48268 Greven in te toetsen. Vanuit Nederland neem je de A30 en vervolgens sla je af bij de afrit Ibbenbueren.

Trein

Vanuit Deventer kan je met de internationale IC trein naar het centraal station van Münster reizen. Je reist dan eerst naar het station van Rheine. Hier stap je over op de trein naar het station van Münster. Vanaf hier brengt de shuttlebus je naar het vliegveld van Münster. Je kunt ook naar de airport reizen met de trein vanaf Arnhem. Je neemt dan eerst de ICE international naar Oberhausen. Hier stap je over de IC trein richting Münster. Vanaf het station van Münster kun je met de shuttlebus naar het vliegveld reizen.

Taxi

Je kunt er ook voor kiezen om met de taxi naar het vliegveld te reizen. Er zijn diverse taxibedrijven die zijn gespecialiseerd in transfers naar de airport. Vaak kan je dan voor een redelijk betaalbare prijs naar het vliegveld worden gebracht.

Inchecken Münster airport

Voor de meeste vluchten geldt dat je maximaal anderhalf tot twee uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig dient te zijn om in te checken. De balies sluiten dertig tot veertig minuten voor vertrek van de vlucht.

Avond van tevoren inchecken

Bij een aantal luchtvaartmaatschappijen kan je al de avond voor vertrek van de vlucht inchecken. Dit kan je doen van 18.00 tot 20.00 uur. Zo kan je je bagage al afgeven en kan je de volgende dag direct doorlopen naar de veiligheidscontrole. Ook is er al een plaats in het vliegtuig voor je gereserveerd. Je bent dan dus sneller verzekerd van een goede zitplaats in het vliegtuig. Luchtvaartmaatschappijen die deze service aanbieden zijn: Air Berlin, Germania, SunExpress, Hamburg Airways, Lufthansa, TUIfly en Sky Airlines.

Ruimbagage en handbagage

Op de luchthaven van Münster worden dezelfde veiligheidsregels gehanteerd als die op de andere luchthavens binnen de Europese Unie. Zo mag je meestal 20 kilogram aan ruimbagage meenemen. Voor de handbagage geldt dat je maximaal tien flesjes van elk 100 milliliter met vloeistoffen of gels mag meenemen. Deze moeten verpakt zijn in een hersluitbare, doorzichtige plastic zak.

Bagagewagens en bagagekluizen

Op de airport staan er op diverse locaties bagagewagens. Ook kan je je bagage opbergen in een van de bagagekluizen bij de ingang van de parkeergarage PA.

Verloren en gevonden voorwerpen

Bij de Lost&Found balie kan je gevonden voorwerpen aangeven of je verloren bagage opgeven. Wanneer je je bagage bent kwijtgeraakt, dan wordt deze door een medewerker van de Lost&Found balie als vermist opgegeven in het centrale Lost&Found-systeem. Hierdoor kan je bagage al vrij snel, vaak binnen enkele minuten, al worden opgespoord.

Autoverhuur

In de terminal vind je balies van de autoverhuurbedrijven Avis, Hertz, Europcar en Sixt. Hier kan je je vragen stellen over het huren van een auto op je vakantiebestemming.

Winkelen

De airport telt twee winkels. Dit zijn de Airport Shop en de Duty Free and Travel shop.

Airport Shop

De Airport Shop is te vinden op de eerste verdieping in terminal twee, naast de veiligheidscontrole. Deze winkel biedt een ruim assortiment van boeken, internationale tijdschriften en kranten, reisgidsen, cadeauartikelen, reisbenodigdheden, tabak, dranken, ijs, snacks, snoep en sandwiches.

Duty Free and Travel

Na de securitycheck, in de vertrekhal, kan je dutyfree shoppen. Hier vind je een winkel met voordelige parfums, cosmetica, tabak, sterke dranken en accessoires.

Eten en drinken

De luchthaven telt vijf horecagelegenheden. Vier hiervan liggen in het openbare gedeelte. Je vindt hier een à-la-carte-restaurant, een zelfbedieningsrestaurant, een koffiebar en een bar. Na de veiligheidscontrole kan je nog even wat eten of drinken bij de bar. Ook is er in dit gedeelte een automaat met frisdranken en snacks.

SMS-informatieservice

Door gebruik te maken van de SMS-informatieservice ben je direct op de hoogte van de actuele vluchtstatus en eventuele wijzigingen in de vertrek- en aankomsttijden.

Mindervaliden

Ook voor mindervalide personen is de luchthaven goed toegankelijk. Zo beschikken alle parkeerplaatsen over speciale parkeerplaatsen voor mindervalide personen. Daarnaast zijn er aangepaste toiletten, aangepaste douches en liften aanwezig.