Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Koln Airport

koln airport

De airport Köln-Bonn is één van de grootste luchthavens in Europa. Jaarlijks verwerkt dit vliegveld meer dan tien miljoen passagiers. Ook Nederlanders die in het oosten of zuiden, dicht tegen de Duitse grens wonen, vertrekken vanaf dit vliegveld naar hun vakantiebestemming.

Top 10 Populaire bestemmingen

Vanaf deze airport worden er passagiersvluchten aangeboden naar 130 bestemmingen door zestig luchtvaartmaatschappijen. Tien populaire bestemmingen waar naar wordt gevlogen zijn:

Luchtvaartmaatschappijen

Heel veel lowbudget-luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten vanaf Köln Airport aan naar tal van populaire bestemmingen. De lowbudget-luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden vanaf de luchthaven van Keulen zijn onder meer: Germanwings, Air Berlin, Lufthansa, TUIfly, Condor, Easyjet, Sky Airlines, German Sky Airlines, Pegasus Airlines, Ryanair, Sun Express, Wizz Air en Wizz Air Oekraïne.

Parkeren airport Köln

De airport heeft ruim 12.500 parkeerplaatsen en biedt verschillende parkeermogelijkheden. Je kunt je auto hier kort, maar ook lang parkeren.

Parkeerplaatsen

Op de luchthaven zijn er parkeerplaatsen bij: terminal 1, terminal 2, Parkeergarage 1, Parkeergarage 2, Parkeergarage 3, Parkeerplaats 32, Parkeerplaats Nord.

Lang en kort parkeren

De parkeerplaatsen voor terminal 1 en 2 zijn bestemd voor kort parkeren. Je kunt je auto hier maximaal twee uur parkeren. Parkeerplaats 32 ligt voor terminal 2 en is ook bedoeld voor kort parkeren. De parkeergarages zijn geschikt voor lang en kort parkeren. Parkeerplaats Nord is bedoeld voor langparkeren en het is een geschikte parkeerplaats voor grote personenauto’s.

Adres Airport Köln

Het vliegveld van Keulen ligt tussen de twee steden Keulen en Bonn. Keulen ligt op 17 kilometer afstand en Bonn op 22 kilometer afstand. De airport is gelegen aan de Heinrich-Steinmann Straat 12 in Keulen.

Route

Vanaf Utrecht rijd je in ongeveer twee uur naar de airport toe. Via de snelweg 59 bereik je de luchthaven het snelste. Hier neem je de afrit 34 naar de luchthaven. Wanneer je Keulen Bonn Airport invoert in je navigatiesysteem dan rijd je in een keer goed. Met de trein

Met de trein is de luchthaven goed bereikbaar. Vanuit Venlo kan je met de internationale IC trein naar het centraal station van Mönchengladbach reizen. Hier stap je over op de trein richting de luchthaven. Vanuit Arnhem vertrekt er ook een internationale trein. Deze reist eerst naar het centraal station van Keulen. Hier kan je weer overstappen op de trein richting de luchthaven. De trein stopt bij de luchthaven. Als je uitstapt bevind je je al gelijk in het hart van de airport.

Taxi

Wanneer je met de trein reist, dan kun je vanaf het centraal station van Keulen ook een taxi naar de airport nemen. Deze brengt je in een kwartiertje naar de luchthaven toe. Een taxirit kost ongeveer 27 euro. Ook bij terugkomst op de airport heb je vrij snel een taxi gevonden. Voor de terminals staan meerdere taxi’s.

Inchecken Köln Airport

Het advies is om twee tot drie uur van tevoren op de luchthaven aanwezig te zijn om in te checken. De inchecktijd hangt af van de luchtvaartmaatschappij en je bestemming. Voor Europese bestemmingen is dit meestal twee uur van tevoren, voor verdere bestemmingen buiten Europa is dit drie uur van tevoren. Na het inchecken loop je door naar de veiligheidscontrole. Net als op de andere luchthavens binnen de EU gelden er hier dezelfde veiligheidsregels voor het meenemen van handbagage, vloeistoffen en gels.

Avond van tevoren inchecken

Een aantal luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid om al op de avond voor de vlucht in te checken en je bagage af te geven. Zo hoef je op de dag van de vlucht niet meer te wachten in de rij voor de incheckbalie en kan je heerlijk ontspannen aan je reis beginnen. Je hoeft dan alleen nog maar door de veiligheidscontrole. De luchtvaartmaatschappijen die deze service aanbieden zijn: Air Berlin, Lufthansa, TUIfly, Condor, German Sky Airlines, Sky Airlines, Sun Express, Sun Express Germany en XL Airways Germany.

Autoverhuur Cologne Bonn Airport

In het publieke gedeelte van terminal 1 vind je de balies van de autoverhuurbedrijven Avis, Hertz, Sixt en Europcar. Zo kan je al regelen dat er een huurauto voor je wordt gereserveerd op je vakantiebestemming.

Winkelen

De luchthaven beschikt over tal van winkels. In het publieke gedeelte vind je exclusieve fashion-stores van merken als Esprit en Marc O´Polo. Verder zijn er hier een supermarkt, boekwinkel, telefoonshop en snoepwinkel te vinden.

Dutyfree shoppen

Na de securitycheck kun je dutyfree shoppen in de Heinemann Duty Free Shops. Ook vind je in dit gedeelte een Mexx-Store en een fashionstore met kleding van de exclusieve merken Hilfiger en Boss.

Eten en drinken

De airport heeft de beschikking over meer dan twintig horecagelegenheden. Zo kan je voor het inchecken in het publieke gedeelte een lekker hapje eten of drinken in een van de vele restaurants, fastfoodketen of koffiebars. Je vindt hier onder meer een Italiaans restaurant, snackbar, Burger King en een Starbucks filiaal. Ook in het passagiersgedeelte vind je tal van horecagelegenheden, zoals snackbars, koffiebars, een restaurant en een filiaal van Subway. Zo kan je nog even wat eten of drinken voordat je aan boord van het vliegtuig gaat.

Overig

Naast de winkels beschikt de luchthaven ook over een postkantoor, apotheek, dokter en tandarts. Deze zijn te vinden in het publieke gedeelte van de luchthaven. In het passagiersgedeelte is er een massage-service.

Informatiebalie

In beide terminals kun je bij de informatiebalies terecht met je vragen over de vlucht en de diensten van de airport.

Geldautomaten en vreemde valuta

In het publieke gedeelte van de luchthaven zijn meerdere geldautomaten te vinden. Bij het filiaal van de ReiseBank in terminal kan je terecht voor vreemde valuta. Deze bank beschikt over meer dan honderd vreemde valuta.

Internet

Overal op de luchthaven kun je gratis en zonder tijdsbeperking, gebruik maken van het draadloze internet. Zo kan je nog snel even je mail checken of een website bezoeken. Je krijgt toegang tot het internet door je ter plaatse te registreren.

Bezoekersterrassen

In het publieke gedeelte, bij terminal 1, kan je een kijkje nemen op een van de twee bezoekersterrassen. Deze vind je bij ster B en ster C. Vanaf de terrassen heb je een prachtig uitzicht op de platforms, de start- en landingsbaan, het militaire gedeelte en het vrachtgedeelte. De terrassen zijn dagelijks geopend van 06.30 tot 22.00 uur en de toegang is gratis.

Mindervaliden

De airport is prima toegankelijk voor mindervalide personen. Zo biedt de luchthaven gereserveerde parkeerplaatsen voor mindervaliden. Daarnaast zijn alle winkels en faciliteiten rolstoeltoegankelijk. Ook zijn er aangepast toiletten en liften.