Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Dusseldorf Weeze Airport

dusseldorf airport

De luchthaven Düsseldorf Weeze Airport is een steeds bekender vertrekpunt van veel Nederlanders geworden. Deze luchthaven ligt direct aan de Nederlands/Duitse grens. Het vliegveld ligt vlakbij Düsseldorf aan de A57.


Ideaal vliegveld

Vooral als je in het oosten van het land woont of in Zuid-Limburg, dan is het ideaal om vanaf dit vliegveld naar je vakantiebestemming te reizen. Het scheelt je namelijk heel wat reistijd. Een ander groot voordeel van Düsseldorf Weeze Airport is, dat de wachttijd een stuk korter is dan op de grotere, Nederlandse luchthavens.

Low-budgetvluchten

Vanaf de airport vertrekken er dagelijks voordelige low-budget vluchten naar tal van vakantiebestemmingen. Via heel veel Nederlandse touroperators is het mogelijk om een vliegvakantie of vliegticket te boeken vanaf deze luchthaven. De luchtvaartmaatschappijen die vanaf Düsseldorf Weeze Airport vliegen zijn Airberlin, Germania, Ryanair, Sky Airlines, Tailwind en Transavia.

Parkeren Weeze Airport

Düsseldorf Weeze Airport beschikt over ruim zevenduizend parkeerplaatsen. Het is niet mogelijk om van tevoren een parkeerplek te reserveren. Dit is ook niet nodig, want er is hier altijd wel een parkeerplaats te vinden. Alle parkeerterreinen zijn gevestigd in de buurt van de terminal.

Eten en drinken

Ook al is de airport niet zo groot, toch zal je je hier tijdens het wachten voor de boardingtime niet zo snel vervelen. Zo biedt deze luchthaven je een ruime keuze aan eet- en drinkgelegenheden. Je kunt hier een hapje eten of wat drinken in het Airport restaurant, het Gate-café Tramezzini, de Biergarten of de Grolsch-Lounge.

Het Airport restaurant

Het restaurant vind je op de eerste verdieping van de terminal. Het is vooral een aanrader om hier bij mooi weer wat te drinken of te eten op het panorama-terras. Je hebt dan namelijk een goed uitzicht op de stijgende en landende vliegtuigen.

Gate-café Tramezzini

De airport heeft de beschikking over een nieuw gedeelte. Hier is ook het Gate-café Tramezzini gevestigd. Bestel hier een lekkere Italiaanse specialiteit of drink een Latte Macchiato.

Biergarten en Grolsch-Lounge

Zin in een lekker verfrissend drankje? Dan kan je deze bestellen in de Biergarten of de Grolsch-Lounge. Geniet hier van een Duits biertje, een wijntje of een Grolsch biertje.

Winkelen

Düsseldorf Airport Weeze biedt je de mogelijkheid om taxfree te shoppen in de dutyfree shop Chacalli. Hier kan je voor een voordelige prijs bekende internationale parfums, make-up artikelen of alcoholische dranken aanschaffen. Verder vind je tegenover de informatiebalie een tijdschriftenwinkel.

Inchecken en incheckbalies op Weeze Airport

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het gebruikelijk om anderhalf uur voor vertrek in te checken. De inchecktijd is vooral afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Aangezien Düsseldorf Airport Weeze geen drukke en massale luchthaven is, heb je de incheckbalie voor jouw vlucht zo gevonden.

Controle handbagage

Er wordt streng gecontroleerd op de handbagage. Je koffer of tas mag maximaal 55 centimeter x 40 centimeter x 20 centimeter zijn. Als je tas of koffer niet aan deze voorgeschreven afmetingen voldoet, dan moet je je handbagage inchecken als ruimbagage. Het is een aanrader om thuis je koffer of tas op te meten. Zo weet je zeker of deze de juiste afmetingen heeft en dat je niets hoeft bij te betalen.

W-LAN

Overal op de luchthaven kun je met je notebook, tablet of smartphone je e-mail checken. Je kunt voordelig gebruik maken van de draadloze internetverbinding. Je kunt de W-Lan tijd online kopen, maar het is ook mogelijk om hiervoor bij de informatiebalie een voucher aan te schaffen. Voor 1 uur internetten betaal je 5 euro.

Informatiebalie op het vliegveld

Voor vragen over je reis of het parkeren kun je terecht bij de informatiebalie. Deze vind je op de begane grond van de aankomst- en vertrekhal.

Geldautomaten

Je kunt geld pinnen bij een van de twee automaten op de begane grond. Deze staan naast de aankomst- en vertrekhal en bij de reisbureaus.

Roken op Weeze Airport

Ook is er aan de rokers gedacht. Op de eerste etage is er een speciale lounge gevestigd waar mag worden gerookt. Verder is het op de gehele luchthaven niet toegestaan om te roken.