Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Dusseldorf Airport

dusseldorf airport

Het vliegveld van Düsseldorf is één van de grootste luchthavens van Duitsland. Deze airport verwerkt jaarlijks meer dan twintig miljoen passagiers. Ook steeds meer Nederlanders vertrekken vanaf Düsseldorf Airport naar hun vakantiebestemming. Vooral als je in het oosten van Nederland woont, vormt dit vliegveld een ideaal vertrekpunt.

Top 10 populaire bestemmingen

Dagelijks vertrekken er vluchten naar bestemmingen binnen en buiten Europa. Er wordt gevlogen naar 180 bestemmingen. Populaire bestemmingen zijn:

Zeventig luchtvaartmaatschappijen

Zeventig luchtvaartmaatschappijen maken gebruik van Düsseldorf Airport. Ook veel lowbudget luchtvaartmaatschappijen bieden hun vluchten aan vanaf deze luchthaven. Je kunt hier voordelig naar een vakantiebestemming vliegen met Easyjet, Sky Airlines, TUIfly, Pegasus Airlines, Condor, Corendon Airlines en SunExpress.

Parkeren Düsseldorf Airport

Düsseldorf Airport heeft meer dan 20.000 parkeerplaatsen. Je kunt je auto hier op een comfortabele wijze, zowel kort als lang parkeren. Je kunt van tevoren online een parkeerplek reserveren. Hierdoor ben je verzekerd van een voordelige parkeerplaats. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende tariefzones, dit zijn de oranje terminal tariefzone, de gele zone voor lang parkeren en de rode zone voor lang parkeren volgens het spaartarief. De parkeerplaatsen van Düsseldorf Airport zijn: de oranje terminal zones P1, P2, P3, P7 en P8, de gele lang parkeren zones P4, P5 en P22, de rode lang parkeren zones P23, P24 en P25.

Adres Düsseldorf Airport

Düsseldorf Airport ligt in de regio Noordrijn-Westfalen. De luchthaven ligt op 8 kilometer afstand van de stad Düsseldorf. Het adres van de airport is Flughafenstrasse 120 in Düsseldorf.

Route

Rondom de luchthaven liggen een aantal belangrijke snelwegen. De airport is dan ook goed bereikbaar met de auto. Vanuit Nederland bereik je de airport vanuit de richtingen Arnhem, Heerenveen, Heerlen en Roermond. Düsseldorf Airport heeft een eigen afrit en een directe verbinding met de A4.

Met de trein

Ook met de trein is de airport heel goed bereikbaar. Vanuit Venlo en Arnhem kun je met de ICE International naar Düsseldorf Hauptbahnhof reizen. Vanaf dit station stap je dan weer over op de trein die je naar de luchthaven brengt.

Taxi

Vanaf de Düsseldorf Hauptbahnhof kun je ook een taxi nemen naar de airport. Een taxirit naar de luchthaven kost ongeveer 16 euro.

Inchecken Düsseldorf Airport

Het is een aanrader om anderhalf uur tot twee voor de vertrektijd van de vlucht op de luchthaven aanwezig te zijn. De inchecktijd hangt vooral af van je bestemming en de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. De incheckbalies sluiten veertig minuten voor vertrek van de vlucht.

De incheckbalies

Je vindt de incheckbalies in de centrale vertrekhal. Op een van de informatiemonitoren kan je zien bij welke balie je moet inchecken. Wanneer je met Lufthansa vliegt, dan kan je inchecken aan de balies 101 tot en met 120. Voor een binnenlands vlucht in Duitsland met Air Berlin dien je in te checken bij de balies 171 tot en met 180. De balies 151 tot en met 170 zijn de incheckbalies van Europese bestemmingen. Voor vluchten naar de USA zijn dit de balies 263 tot en met 269. De balies 257 tot en met 259 zijn bedoeld voor andere lange afstandsvluchten.

Tal van faciliteiten

Aangezien Düsseldorf Airport een zeer grote luchthaven is, beschikt deze over tal van faciliteiten. Er is hier dan ook van alles te doen. Zo kan je hier goed shoppen en een lekker hapje eten in een van de vele horecagelegenheden.

Shoppen bezoekerszone

Alleen al in de bezoekerszone zijn 61 winkels gevestigd. Het is hier dan ook geweldig winkelen. Er zijn hier winkels gevestigd van exclusieve en bekende merken als Campus, Esprit, Fossil, Heinemann, Boss, H&M, Mango, Cult, Marc O’ Polo, Puma, Swarovski, Virgin en Pandora.

Shoppen passagierszone

Ook na het inchecken is er voldoende aanbod op shopping-gebied. Zo kan je hier heerlijk dutyfree winkelen in een van de vele shops. Er zijn dutyfree shops waar je tabak, sterke dranken, parfums, lekkernijen, verzorgingsproducten en make-up kunt aanschaffen. Verder kan je hier ook nog even wat leesvoer kopen voor onderweg.

Eten en drinken

Düsseldorf Airport heeft de beschikkingen over meer dan 44 horecagelegenheden. Hier kan je lekker een hapje eten of genieten van een drankje. Je vindt hier exclusieve restaurants, maar ook fastfood ketens als Mc Donalds. Verder beschikt de airport over een bakker, supermarkt en chocoladewinkel.

Informatiebalies

Op de luchthaven vind je meerdere informatiebalies. Deze zijn gevestigd in de vertrekzone, tegenover het Café B2B. Verder zijn er ook informatiebalies in de aankomsthal en bij het station.

Geldautomaten

De airport heeft meerdere geldautomaten. Deze vind je onder meer in de vertrekzones, de aankomsthal en op het station.

Internet en W-lan

Overal op de airport is draadloos internet. Je kunt dus op elke plek even je mail bekijken. Ook wanneer je geen notebook, smartphone of tablet mee hebt genomen is dit mogelijk. In de terminal zijn zes internetterminal waar je nog even het internet op kunt. Deze vind je in pier A, B en C en in de aankomsthal voor de Mc Donalds en bij de informatiebalie.

Terras

Op het dak van pier B is het toeschouwersterras gevestigd. Op het terras kun je de vertrekkende en landende vliegtuigen bekijken. Dit toeschouwersterras bereik je via de derde verdieping in de terminal.

Mindervaliden

De luchthaven is heel goed toegankelijk voor mindervaliden. Zo zijn er parkeerplaatsen voor mindervaliden in P1, P2 en P3. Deze parkeerplaatsen liggen direct onder de terminal. In de terminal zelf zijn er voldoende liften en opritten aanwezig. Ook alle faciliteiten, zoals de winkels, toiletten en horecagelegenheden zijn rolstoeltoegankelijk. De rolstoelen worden gratis ter beschikking gesteld.

Zeventig luchtvaartmaatschappijen

Vanaf de luchthaven vliegen er zeventig luchtvaartmaatschappijen naar 180 bestemmingen wereldwijd. Veel mensen kiezen ervoor om te vliegen vanaf Düsseldorf Airport, omdat je vanaf hier vaak goedkoop op reis kunt gaan met lowbudget-luchtvaartmaatschappijen als Easyjet, Condor, Corendon Airlines, Pegasus Airlines, Sky Airlines, SunExpress en TUIfly.

Inchecken

Het inchecken hangt vooral af van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. De meeste incheckbalies sluiten ongeveer een half uur voordat de vlucht vertrekt. Het is dan ook een advies om anderhalf uur tot twee uur voor de vluchttijd aanwezig te zijn en in te checken. Ga je naar een verre bestemming? Dan wordt er geadviseerd om nog wat extra tijd uit te trekken voor de check-in.

Incheckbalies vinden

Ook al is het vliegveld erg groot, toch zijn de incheckbalies makkelijk te vinden. Er is gebruik gemaakt van een goede bewegwijzering, zodat je niet nog uren hoeft te zoeken naar de incheckbalie. Alle incheckbalies zijn te vinden in de vertrekhal. Verder zijn de balies geordend op een eenvoudige manier. Voor het vliegen naar een Europese bestemming kan je inchecken bij de balies 151 tot 170, voor een bestemming in de USA worden de balies 263 tot 269 gebruikt.

Regels handbagage

Net als op alle andere luchthavens gelden er op Düsseldorf Airport strenge regels voor het vervoeren van handbagage. Zo mag je koffer of tas niet groter zijn dan 56 cm hoog, 42 cm breed en 25 centimeter diep. Je kunt thuis eenvoudig controleren of je handbagage aan deze voorwaarden voldoet, door deze op te meten. Ook kan je de handbagage nog op de airport checken door je tas of koffer te plaatsen in de handbagage-frames. Hoe groot en zwaar je koffer of tas mag zijn staat vermeld op je vliegticket. Ook staat hierop het aantal kilo’s vermeld dat je mee mag nemen. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen mag je vijf kilo aan handbagage meenemen, maar bij sommige kan dit ook tien kilo zijn.

SkyTrain

Als je je auto hebt geparkeerd bij P4, P5 of P6 dan hoef je niet naar de terminal te lopen. De SkyTrain brengt je dan snel naar de terminal toe. Ook bij terugkomst op de luchthaven kan je met deze trein naar het parkeerterrein worden gebracht.

Tal van faciliteiten

De airport is meer dan alleen een saaie luchthaven. Er is hier van alles te zien en te beleven. Wanneer je vanaf Düsseldorf vliegt zal je je gedurende de inchecktijd dan ook niet vervelen. Zo beschikt de luchthaven over tal van faciliteiten, zoals winkels en horecagelegenheden. De winkels zijn het gehele jaar en zeven dagen per week geopend. Er is een bezoekerszone en een passagierszone.

Winkels bezoekerszone

In de bezoekerszone zijn 61 winkels gevestigd. Voor shoppingliefhebbers is deze airport dan ook een waar paradijs! Je vindt hier winkels van exclusieve en bekende branches als Boss, Campus, Cult, Esprit, Fossil, Heinemann, H&M, Mango, Marc O’ Polo, Pandora, Puma, Swarovski en Virgin.

Winkels Passagierszone

Nadat je bent ingecheckt, heb je meestal nog genoeg tijd om even rustig op de luchthaven rond te kijken en nog wat te winkelen. Ook in de passagierszone vind je tal van shops, waar je duty free kunt winkelen. Zo zijn hier duty-free shops waar je alcoholische dranken en rookwaren kunt kopen, winkels waar je parfums en make-up kunt aanschaffen en shops waar ze tijdschriften, boeken en kranten verkopen.

Horecagelegenheden

De gehele luchthaven beschikt over 44 horecagelegenheden. Je kunt hier dus genieten van een hapje of drankje naar keuze. Zo vind je hier fastfoodketens als Mac Donalds, maar ook de meest exclusieve restaurants. Verder zijn er ook een bakkerij, chocoladewinkels, een supermarkt met snacks en koffiezaken gevestigd.