Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Dortmund Airport

dortmund airport

Dortmund Airport is een regionale luchthaven in de regio Noordrijn-Westfalen in Duitsland. Het is een van de belangrijkste vliegvelden in deze regio. Vooral de laatste jaren is vliegen vanaf deze airport steeds meer in populariteit toegenomen. Vooral in het zomerseizoen is het er druk. Er vertrekken dan dagelijks vluchten naar populaire bestemmingen binnen Europa en iets daar buiten. Er wordt gevlogen naar veertig bestemmingen in de landen Groot-Brittannië, Spanje, Portugal, Kroatië, Roemenië, Servië, Bulgarije, Hongarije, Oekraïne, Polen, Turkije en Egypte.

Top 10 populaire bestemmingen

Populaire bestemmingen zijn:

Parkeren Dortmund

Het vliegveld van Dortmund biedt meerdere parkeermogelijkheden. Je kunt je auto hier parkeren tegen een voordelige prijs. Je kunt je auto parkeren op: P1, P2, P3, P4, P5, P6, P7 en de Kiss & Fly Zone. P1, P2, P4 en P5 zijn overdekte parkeergarages. P3, P6 en P7 zijn parkeerterreinen. Deze liggen iets verder van het vliegveld af. Als je je auto hier parkeert, dan kan je met een pendelbus naar de terminal worden gebracht.

Kort parkeren en lang parkeren

Als je je auto kort wilt parkeren, dan kun je dit het beste doen bij P1, P2, P4 en P5. Deze parkeergarages liggen allemaal dicht bij de terminal. P3, P6 en P7 zijn geschikt voor lang parkeren. Op deze parkeerterreinen worden voordelige parkeertarieven gehanteerd.

Adres Dortmund Airport

Dortmund Airport ligt aan het oosten van het bekende Duitse Ruhrgebied en de stad Dortmund. Het adres van de luchthaven is Flughafenring 11 in Dortmund. Vanwege de nabije ligging van de stad en het Ruhrgebied is het vaak erg druk op de snelwegen rondom de airport. Het vliegveld is gelegen aan de A40/B1.

Route

Vanuit de richtingen Enschede, Nijmegen/Arnhem, Eindhoven/Venlo en Maastricht is de airport goed bereikbaar via de A40/B1 richting Dortmund. Hier neem je de afslag Holzwickede/Dortmund Flughafen. Je rijdt dan binnen een aantal minuten naar de luchthaven toe.

Trein

Als je vanuit Nederland met de trein naar de luchthaven wilt reizen, dan kan je dit met de IC of de ICE-trein doen. Deze vertrekt vanuit Venlo. Je reist dan eerst naar het centraal station van Dortmund. Vanaf dit station brengt de shuttlebus AirportExpress je in 25 minuten naar de luchthaven toe. De prijs van deze busrit is zes euro voor volwassenen, voor kinderen tussen de zes en veertien jaar kost het twee euro. Voor kinderen onder de zes jaar is het gratis. Verder kan je vanaf het station Dortmund ook de tramlijn U 47 nemen tot aan Aplerbeck. Vanaf hier kan je dan naar de luchthaven reizen met de buslijn 440.

Taxi

Als je met de trein reist, dan kan je vanaf het centraal station ook een taxi naar de luchthaven nemen. Deze zet je bij de Kiss & Fly zone af, direct voor de terminal. Een taxirit van het centraal station naar de luchthaven kost ongeveer 22 euro.

Inchecken Dortmund Airport

De luchthaven adviseert om voor een chartervlucht minimaal twee uur en voor een lijnvlucht minimaal een uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Bij veel luchtvaartmaatschappijen kan je ook al online inchecken. Als je enkel handbagage mee hebt, dan kan je bij aankomst op de luchthaven direct door naar de veiligheidscontrole.

Van tevoren inchecken

Bij Sky Airlines, Air Berlin en SunExpress kan je al een dag voor de vlucht al inchecken. Je kunt je bagage dan een dag voor vertrek al afgeven. Zo hoef je op de dag van vertrek zelf niet meer te wachten bij de incheckbalie. Je kunt dan direct door naar de veiligheidscontrole.

Informatiebalie

De informatiebalie vind je op de eerste verdieping van de vertrekhal. Hier kan je terecht met vragen over de aankomst- en vertrektijd van een vlucht en de luchthaven.

Internet

Overal in de terminal is draadloos internet aanwezig. Je kunt hier gebruik van maken door een prepaid kaart te kopen bij de informatiebalie. Een kaart voor 1 uur internet kost 3 euro, voor twee uur internetten betaal je 5 euro.

Winkels

De luchthaven heeft de beschikking over de drie winkels. Dit zijn twee filialen van de East Bar & Shop en een Heinemann Duty Free shop.

East Bar & Shop

Zowel in het publieke gedeelte van de vertrekhal en in het gedeelte na de veiligheidscontrole vind je een filiaal van de East Bar & Shop. Deze winkel heeft een ruim assortiment van producten. Zo kan je hier een lekkere snack, verfrissende drank, snoep en wat leesvoer aanschaffen.

Heinemann Duty Free Shop

Voor Dutyfree shoppen kan je terecht bij Heinemann Duty Free Shop. Hier vind je cosmetica, parfums, tabak, sterke dranken, accessoires en verzorgingsproducten van bekende merken tegen voordelige dutyfree-prijzen. Wanneer je hier een artikel koopt, dan kan je gebruik maken van de speciale service waarbij de gekochte artikelen voor je worden bewaard tot de dag van terugkomst. Je hoeft ze dus niet mee te nemen op reis. Je kunt je artikelen bij aankomst op de luchthaven dan weer ophalen bij het Dutyfree pick-up-point. Deze vind je in de aankomsthal. Verder is het ook mogelijk om artikelen online te bestellen en ze op de dag van vertrek op te halen bij de winkel.

Leonidas Confiserie Drüke

In de aankomsthal vind je de winkel van Leonidas. Hier kan je lekkere zoete bonbons en chocolade aanschaffen.

Eten en drinken

Op de tweede verdieping van het publieke gedeelte van de terminal is het restaurant Bella Vista gevestigd. Bestel hier een heerlijk à la carte gerecht. Het restaurant is elke dag open van 11.00 tot 20.00 uur. Verder beschikt de airport over vier andere bistro’s, welke dagelijks geopend zijn.

Geldautomaten

In de terminal vind je drie geldautomaten. Deze accepteren EC-kaarten van alle banken, Eurocards en VISA cards.

Terras

Als je nog wat tijd over hebt op de luchthaven, dan is het leuk om even een kijkje te nemen op het bezoekersterras op de tweede verdieping. Vanaf dit terras heb je een uitzicht over het gehele platform.

Mindervaliden

De luchthaven is goed toegankelijk voor mindervalide passagiers. Zo kunnen mindervaliden hun auto gratis op de airport parkeren in de parkeergarages P1 en P2. Hier zijn een aantal parkeerplaatsen voor mindervaliden gereserveerd.