Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Bremen Airport

bremen airport

Bremen Airport is een internationaal vliegveld, vlakbij de stad Bremen. Jaarlijks verwerkt deze luchthaven meer dan 2500.000 passagiers. Het is een van de oudste luchthavens ter wereld. Bij veel Nederlanders uit de grensstreek, zoals Groningen en Drenthe, is de luchthaven erg populair. Vanaf deze airport vliegen ze naar een Europese vakantiebestemming. Bremen Airport is vanuit Nederland heel goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Top 10-bestemmingen

Dagelijks wordt er naar tal van bestemmingen binnen en buiten Europa gevlogen. De top-10 van bestemmingen waar naar toe wordt gevlogen is:

Parkeren Bremen Airport

Airport Bremen heeft de beschikking over 4500 parkeerplaatsen in twee parkeergarages. Beide parkeergarages zijn geschikt voor lang parkeren. In parkeergarage 1 kan je je auto ook kort parkeren. Verder zijn er vóór terminal 1, 2 en 3 en vóór de terminal E een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar voor kort parkeren. De parkeergarages liggen allemaal op loopafstand van de terminals. De parkeerplaatsen op Airport Bremen zijn: Parkeergarage 1 en Parkeergarage 2.

Parkeerplek vinden

Wanneer je de groene pijlen volgt, dan vind je redelijk snel een parkeerplek. In de beide garages zijn speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden gereserveerd. Ook zijn er zelfs speciale vrouwenparkeerplaatsen. In Duitsland zijn deze parkeerplaatsen heel gebruikelijk. Bij terugkomst van je reis kan je de parkeerkosten betalen bij een van automaten of bij de parkeerkassa in de terminal. Frequente reizigers kunnen gebruik maken van een voordelig parkeertarief. Om hier gebruik van te maken kun je een parkeerticket aanschaffen.

Adres Bremen Airport

De luchthaven van Bremen ligt bij de stad Bremen in Duitsland. De airport ligt op 3,5 kilometer ten zuiden van de stad af. Het vliegveld ligt aan de Flughafenallee 20 in Bremen.

Route

Airport Bremen is goed bereikbaar met de auto. Vanuit Nederland bereik je de airport via de A7. Vanuit de richtingen Hamburg, Hannover of Osnabrück is de luchthaven bereikbaar via de autosnelweg A1, afrit Arsten. Daarna volg je de borden met het vliegveldsymbool. Vanuit de richting Cuxhaven/Bremershaven bereik je de luchthaven door de autosnelweg A27 te volgen en dan de afrit Bremen-Überseestadt te nemen en vervolgens de Bundesstrasse B6 en de autosnelweg A281. Volg daarna de route naar het vliegveld. Vanuit Oldenburg neem je de Bundesstrasse B75 en de autosnelweg A281. Daarna volg je de borden met het vliegveldsymbool.

Trein

Met de trein reis je naar Airport Bremen door eerst naar het centraal station van Bremen, ofwel de Hauptbahnhof Bremen, te reizen. Vanaf dit station is er weer een directe tramverbinding, Lijn 6, met het vliegveld. De reistijd met de tram naar het vliegveld bedraagt slechts enkele minuten.

Transferbus

Vanuit Groningen kun je ook met de Publicexpress naar de luchthaven reizen. Dagelijks rijden er meerdere transferbussen van en naar de airport.

Taxi

Wanneer je met de trein reist, dan kun je vanaf het centraal station van Bremen ook een taxi nemen naar de airport. De rit duurt circa twintig minuten. Een taxirit kost ongeveer 10 euro.

Inchecken City Airport Bremen

Het advies is om ruim twee uur van tevoren op de luchthaven aanwezig te zijn om in te checken. De incheckbalies worden veertig minuten vóór de vertrektijd gesloten. Veel luchtvaartmaatschappijen bieden je de mogelijkheid om online in te checken. Dit scheelt je al snel een hoop tijd. Zo kan je online inchecken bij Air Berlin, Air France, KLM, Lufthansa, Ryanair en TUIfly. Bij Ryanair is het zelfs verplicht.

Avond van tevoren inchecken

Een aantal airlines biedt je zelfs de mogelijkheid om je bagage al de avond van tevoren in te checken. Zo hoef je de volgende dag niet meer te wachten in de rij bij de incheckbalie, maar kun je gelijk doorlopen naar de veiligheidscontrole. De avond van tevoren inchecken kan bij Air Berlin, Sky Airlines, SunExpress, TUIfly, Condor en Germania.

Bagage

Meestal mag je maximaal 20 kilo aan ruimbagage meenemen. Dit is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Voor het meenemen van handbagage gelden dezelfde veiligheidsregels als op alle andere vliegvelden in de Europese Unie. Zo mag je enkel tien flesjes vloeistoffen of gels van minimaal 100 milliliter meenemen in flesjes. Alle items moeten dan weer opgeborgen zijn in een hersluitbare doorzichtige zak van maximaal 1 liter.

Winkelen

Op de luchthaven vind je een aantal winkels. Voor de securitycheck kan je nog wat leesvoer aanschaffen in de boekwinkel. Deze shop heeft een ruim assortiment van nationale en internationale kranten, tijdschriften, reisgidsen en boeken. Verder heeft de airport ook de beschikking over een klassieke luchthavenshop, met souvenirs, reisbenodigdheden, snoepgoed, ijsjes, parfums en drogisterij-artikelen. De boekwinkel en de luchthavenshop zijn gevestigd op de begane grond van Terminal 1.

Dutyfree winkelen

Na de securitycheck kan je nog dutyfree winkelen in de vertrekhal. Hier kan je parfums, beautyproducten, dranken en tabak aanschaffen tegen een lagere belastingvrije prijs. Ook vind je hier een kapper en een bakkerij.

Internet

T-mobile biedt via een Hot Spot in de terminal internettoegang aan. Zo kan je altijd nog even snel op internet, je mail bekijken of gewoon even wat websites bekijken.

Eten en drinken

De airport beschikt over voldoende horecagelegenheden. Vóór en na de vlucht kan je dus nog even wat eten of drinken. Achter de securitychecks in de terminal 1, 2 en 3 kan je een drankje of een snack bestellen bij een van barretjes of restaurantjes. In terminal E is een snackbar gevestigd.

Diensten voor mindervaliden

De airport biedt mindervalide passagiers verschillende diensten aan, zoals een begeleidingsservice. Ook zijn er parkeerplaatsen voor mindervaliden gereserveerd. Verder beschikt de luchthaven over invalidentoiletten en liften.

SMS-service

Heb je een vlucht geboekt vanaf Airport Bremen? Dan kan je ook gebruik maken van de SMS-service. Hierbij ontvang per sms tot op de minuut de actuele updates over je geregistreerde vlucht. Je kunt gratis gebruik maken van deze SMS-service. Verder maakt de luchthaven ook gebruik van Twitter. Zo ben je ook op de hoogte van de updates.