Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Vliegvelden Duitsland

Duitsland kent een aantal veel bezochte vliegvelden. Dit zijn onder meer Bremen Airport, Dortmund Airport, Düsseldorf Airport, Frankfurt Airport, Köln Airport, München Airport, Munster Airport en Weeze Airport.

Bremen Airport

bremen airport

Het vliegveld van Bremen is een internationale luchthaven. Deze airport ligt op 3,5 kilometer afstand van de stad Bremen af. Jaarlijks verwerkt deze luchthaven meer dan 2500.000 passagiers. Het adres van dit vliegveld is de Flughafenallee 20 in Bremen. De luchthaven is heel goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Tevens biedt de airport meer dan 4500 parkeerplaatsen in twee parkeergarages. Deze zijn geschikt voor lang parkeren. In garage P1 kan je je auto ook kort parkeren. Vooral wanneer je in een grensstreek woont, zoals Groningen en Drenthe, is de luchthaven een ideaal vertrekpunt van je reis.

Dortmund Airport

dortmund airport

De luchthaven van Dortmund ligt in de regio Noordrijn-Westfalen. Het is één van de grootste en belangrijkste luchthavens van deze regio. Vanaf deze airport vertrekken er dagelijks vluchten naar populaire bestemmingen binnen Europa en iets daar buiten, zoals Afrika. Er wordt gevlogen naar veertig bestemmingen. De luchthaven wordt steeds vaker bezocht. De airport ligt aan de oostkant van het bekende Duitse Ruhrgebied. Wanneer je met de auto naar de luchthaven reist, dan kan je het volgende adres in je gps-systeem invoeren: Flughafenring 11 in Dortmund. De luchthaven is goed bereikbaar. Zo ligt de airport aan de snelweg A40/B1.

Düsseldorf Airport

dusseldorf airport

De airport van Düsseldorf is één van de grootste luchthavens van Duitsland. Jaarlijks verwerkt de luchthaven meer dan twintig miljoen passagiers. Vooral Nederlanders die tegen de Duitse grens wonen vertrekken vanaf dit vliegveld naar hun vakantiebestemming. Als je in het oosten van Nederland woont, dan vormt dit vliegveld een ideaal vertrekpunt van je reis. Düsseldorf airport ligt op acht kilometer afstand van de stad Düsseldorf aan de Flughafenstrasse 120. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is de airport goed bereikbaar. Zo liggen er rondom de luchthaven een aantal belangrijke snelwegen. Ook met de trein is de airport goed te bereiken. Vanuit Nederland reis je met de internationale trein naar het centraal station van Düsseldorf. Vanaf hier stap je weer over op de trein naar de luchthaven.

Frankfurt Airport

frankfurt airport

Frankfurt Airport is een van de grootste luchthavens van Europa. Het is de grootste airport van de regio Noordrijn-Westfalen. Jaarlijks verwerkt deze luchthaven meer dan 56 miljoen passagiers. De luchthaven van Frankfurt is een zeer modern vliegveld en bestaat uit twee terminals die met elkaar zijn verbonden via een shuttlebaan. Vanaf de luchthaven vertrekken er vluchten naar honderden bestemmingen binnen en buiten Europa. De airport ligt op twaalf kilometer ten zuidwesten van de stad Frankfurt. Het adres van de luchthaven is de Hugo Eckener Ring in Frankfurt am Main. De airport is goed bereikbaar met de auto.

Köln Airport

koln airport

Köln Airport is één van de grootste luchthavens in Europa. Jaarlijks verwerkt dit vliegveld meer dan tien miljoen passagiers. Ook veel Nederlanders die in het oosten of zuiden van het land wonen, vertrekken vanaf dit vliegveld naar hun vakantiebestemming. De luchthaven ligt tussen de twee steden Keulen en Bonn in. Zo ligt Keulen op zeventien kilometer afstand van de airport en Bonn op 22 kilometer. De luchthaven ligt aan de Heinrich-Steinmann Straat 12 in Keulen. Vanaf Utrecht rijd je in twee uur naar de airport toe. Ook met het openbaar vervoer is de luchthaven goed bereikbaar.

München Airport

munchen airport

De moderne en grote luchthaven München Airport is na Frankfurt de tweede grootste luchthaven van Duitsland. Jaarlijks verwerkt deze airport meer dan 35 miljoen passagiers. De airport heeft twee terminals en twee start- en landingsbanen. Vanaf de airport vertrekken er vluchten van honderd luchtvaartmaatschappijen naar 241 bestemmingen in zeventig landen over de gehele wereld. De airport ligt vlakbij de stad Freising, op 37 kilometer afstand van de stad München in de deelstaat Beieren. Het adres van de luchthaven is Nordallee 25 in München. Met de auto is de luchthaven goed te bereiken via de Autobahn A92 München-Deggendorf.

Münster Airport
munster airport

Münster Airport is de zestiende luchthaven van Duitsland. Deze airport ligt op 28 kilometer ten noorden van de stad Münster. Ook veel Nederlanders die in het oosten, tegen de Duitse grens wonen, vertrekken vanaf deze luchthaven naar hun vakantiebestemming. Deze luchthaven liggen namelijk veel dichterbij dan Schiphol. Vanaf het vliegveld van Münster wordt er voornamelijk gevlogen naar Europese bestemmingen en een aantal Afrikaanse bestemmingen. Het vliegveld ligt in de gemeente Greven aan de Hüttruper Heide 71-81 in Greven. Als je met de auto naar de luchthaven reist, dan rijd je over de A30 en sla je af bij de afrit Ibbenbueren.

Weeze Airport
weeze airport

De airport van Weeze ligt direct aan de Nederlands/Duitse grens, in Weeze en vlakbij Goch. Het vliegveld ligt net over de grens bij Noord-Limburgs Bergen. Het is een zeer populair vliegveld en een internationale en moderne luchthaven. Ook heel veel Nederlanders vliegen vanaf dit vliegveld naar hun vakantiebestemming. Vanaf Weeze Airport worden er vluchten naar aangeboden door voordelige lowbudget-luchtvaartmaatschappijen. Als je met de auto naar het vliegveld reist, dan vind je deze door in je gps-systeem het volgende adres in te toetsen: Flughafen-Ring 60 in Weeze. De luchthaven ligt aan de A57, op 30 kilometer van Venlo en op 46 kilometer van Nijmegen.