Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Vliegveld Luik

vliegveld luik

Vliegveld Luik is de op twee na grootste passagiersluchthaven van België. Alleen Brussels Airport en Brussels South Charleroi Airport. Vooral als je in het zuiden van Nederland woont, is vliegveld Luik een ideaal vertrekpunt. Het voordeel van deze airport is, dat het niet zo groot en massaal is. De incheckbalie en de gate heb je dus al heel snel gevonden. Ook liggen de parkeerplaatsen allemaal dicht in de buurt van de terminal.

De bestemmingen

Vanaf deze airport vertrekken er vluchten naar Spanje, Israël, Griekenland, Tunesië, Marokko en Turkije. Er wordt gevlogen naar ongeveer twintig bestemmingen.

Top 10 populaire bestemmingen

De top 10 van populaire bestemmingen is:

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf het vliegveld Luik vertrekken er vluchten van de lowbudget-luchtvaartmaatschappijen: BelleAir, Jetairfly en Thomas Cook Airlines.

Parkeren

Luik airport heeft drie parkeerzones. Dit zijn het: Frontpark P1, Frontpark P2 en P3 voor lang parkeren.

Frontpark P1 en P2

De Frontparks liggen vlak voor de terminal en zijn geschikt voor kort parkeren. Je kunt je auto hier een half uur gratis parkeren. Je kunt je auto hier parkeren om iemand weg te brengen of af te halen. Ook is het handig om hier je medepassagiers uit te laten en de bagage alvast uit te laden. Zo kunnen zij alvast in de rij bij de incheckbalie gaan staan en kan jij rustig op zoek naar een goede parkeerplek op P3.

P3

De parkeerplaats P3 is bedoeld voor lang parkeren. Deze ligt op vijf minuten loopafstand van de terminal. Het is onmogelijk om vooraf een parkeerplek te reserveren. Dit is ook niet nodig, want de airport beschikt over voldoende parkeerplaatsen.

Adres Vliegveld Luik

De luchthaven van Luik wordt ook wel Liège Airport genoemd. Dit vliegveld ligt op 10 kilometer ten westen van de Belgische stad Luik. De airport ligt in de deelgemeente Grâce-Hollogne op het grondgebied van Bierset. Het adres van de luchthaven is Rue de l’Aéroport in Luik. De luchthaven is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Route

Als je met de auto naar de het vliegveld reist, dan bereik je de airport het beste via de snelweg A2. Dit is de snelweg van Amsterdam naar Maastricht.

Met de trein

Als je vanuit Nederland met de trein naar het vliegveld wilt reizen, dan reis je tot het station Roosendaal Centraal. Vanaf hier stap je over op de internationale trein richting Mechelen. Hier stap je over op de trein richting Leuven. Bij het station van Leuven stap je over op de trein naar Liège-Guillemins. Vanaf dit station kun je met de bus 57 naar de airport reizen. De treinreis vanaf Roosendaal naar het vliegveld van Luik duurt ruim tweeëneenhalf uur.

Met de taxi

Vanaf het station van Luik kun je ook een taxi naar het vliegveld nemen. Deze brengt je voor ongeveer 35 euro naar de luchthaven.

Inchecken vliegveld Luik

Voor het inchecken wordt geadviseerd om minimaal twee uur voor de vertrektijd van de vlucht aanwezig te zijn op de luchthaven en maximaal één uur voor de vertrektijd. De incheckbalies sluiten veertig minuten voor de vluchttijd. De incheckbalies liggen aan de rechterkant van de terminal. Wat betreft de ruimbagage mag je bij de meeste luchtvaartmaatschappijen maximaal 20 kilogram meenemen. De handbagage mag slechts vijf kilo wegen. Per persoon is er één stuks handbagage toegestaan. Verder moet je draagbare computer en/of andere elektrische apparatuur uit je handbagage halen. Ook dien je je jas uit te doen. Metalen voorwerpen moet je deponeren in de plastic bakjes.

Securitycheck

Na het inchecken volgt de securitycheck. Hierbij wordt je handbagage gecontroleerd. Net als op alle andere luchthaven in de Europese Unie gelden voor het meenemen van handbagage regels. Zo mag je niet meer dan 10 flesjes met vloeistof of gels meenemen van maximaal 10 milliliter per stuk. Deze flesjes moet je verpakken in een doorschijnende hersluitbare plastic tas.

Informatiebalie

In het middel van de terminal vind je de informatiebalie. Hier kan je terecht met vragen over de vertrek- en aankomsttijden en de diensten van de airport.

Balie touroperator

Aan de linkerkant van de terminal vind je de balies van de touroperators en luchtvaartmaatschappijen. Hier kan je terecht met je vragen over een vlucht of je vakantie.

Winkelen

In de vertrekhal kun je dutyfree shoppen in de Liege Airport Shop. Hier kan je artikelen als sigaretten, schoonheidsproducten, alcoholische dranken, parfums, lederwaren, juwelen en Belgische bonbons kopen van bekende merken tegen voordelige dutyfree prijzen.

Eten en drinken

De luchthaven telt twee horecagelegenheden dit zijn de brasserie Le Libre Cours en restaurant Le Long Cours. In de brasserie kan je een lekker drankje of hapje bestellen. Le Libre Cours is zeven dagen per week geopend van 08.00 tot 18.00 uur en twee uur voor elke vlucht. Het restaurant Le Long Cours ligt op de eerste verdieping van de airport. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de start- en landingsbaan. Je kunt hier genieten van een lekkere lunch, voordat je aan je reis begint. Het restaurant is te bereiken via twee trappen of een lift. Het restaurant is zeven dagen per week geopend tussen 11.00 uur en 15.00 uur.

Hotel bij Vliegveld Luik

Naast de passagiersterminal ligt het hotel Park Inn. Hier kan je overnachten als je een vroege vlucht hebt. Zo kan je lekker ontspannen aan je reis beginnen. In het hotel wordt de directe informatie over de aankomst- en vertrektijden van vluchten aangegeven. Het hotel telt honderd kamers en zijn allemaal modern ingericht.

Autoverhuur

In de passagiersterminal vind je de balie van Europcar. Hier kan je terecht met al je vragen over het huren van een auto op je vakantiebestemming bij Europcar. Ook kan je hier al een auto huren voor op je vakantiebestemming.

Mindervaliden

De luchthaven is toegankelijk van mindervaliden. Op de airport zijn er parkeerplaatsen voor mindervaliden. Indien je hulp nodig hebt, dan kan je dit melden bij de incheckbalie. Vervolgens zal het personeel je begeleiden.