Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Parkeren Charleroi Airport

charleroi airport Parkeermogelijkheden bij het vliegveld Charleroi Airport:
  • Parking Express
  • P1 kort en lang parkeren
  • P2 lang parkeren
  • P3 lang parkeren
  • Lock Park
  • Parkeren mindervaliden

Charleroi Airport biedt haar passagiers verschillende parkeermogelijkheden voor zowel kort al lang parkeren. Zo kan je je auto parkeren op de: Parking Express, P1, P2, P3 en het Lock Park.

Parking Express

De Parking Express ligt vlak voor de terminal. Je kunt je auto hier kort parkeren. Deze parkeerzone is vooral geschikt voor mensen die iemand moeten wegbrengen of ophalen. De eerste tien minuten kost het niets om je auto hier te parkeren. Voor een half uur parkeren betaal je hier twee euro. Elk daaropvolgend half uur gaat de prijs met twee euro omhoog. Het is onmogelijk om online een parkeerplaats bij de Parking Express te reserveren.

P1 kort en lang parkeren

In de overdekte parkeergarage P1 kan je je auto zowel kort als lang parkeren. Deze parkeergarage is bedoeld voor parkeren vanaf één dag. P1 heeft vier niveaus. Dit zijn niveau 2, 1, 0 en -1. Bij binnenkomst op het terrein van de luchthaven bereik je P1 via Parking Express. Het is onmogelijk om van tevoren online een parkeerplaats bij P1 te reserveren. P1 ligt op ongeveer tien tot vijftien minuten loopafstand van de terminal.

P2 lang parkeren

De onoverdekte parkeerzone P2 is geschikt voor langparkeren. Als je op vakantie gaat, dan kun je je auto hier dus voordelig en goed parkeren. Je kunt je auto hier parkeren voor een aantrekkelijke prijs. De parkeerplaats P2 ligt op ongeveer vijftien tot twintig minuten loopafstand van de terminal. Ook voor P2 is het niet mogelijk om vooraf online een parkeerplaats te reserveren.

P3 lang parkeren

De onoverdekte parkeerzone P3 is alleen open bij grote drukte. Dit komt dus vooral veel voor in het zomerseizoen. P3 is de meest voordeligste parkeerplaats van de airport. Vanaf deze parkeerzone bereik je de terminal binnen twintig minuten lopen. Het is niet mogelijk om online een parkeerplaats te reserveren.

Lock Park

Het Lock Park is een beveiligde en overdekte parkeerplaats. Deze parkeerzone ligt onder de parkeergarage P1. Je kunt van tevoren, online, een parkeerplek reserveren in het Lock Park. Je bereikt deze parkeerzone via niveau -1 van P1.

Betalen parkeerkosten

Na terugkomst kun je de parkeerkosten betalen bij een van acht uitritten of een van de elf automaten die je onderweg tegenkomt.

Parkeren mindervaliden

Alle parkeerzones beschikken over parkeerplaatsen voor mindervaliden. Deze gehandicaptenparkeerplaatsen liggen altijd zo dicht mogelijk bij de terminal in de buurt.