Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Parkeren Brussel Airport

brussels airport Parkeermogelijkheden bij het vliegveld Brussel Airport:
  • Express Parking
  • P1 Front Parking
  • P2 Economy Parking
  • P3 Holiday Parking
  • Lock Parking
  • VIP Premium Parking
  • Discount Parking
  • Q-Park Car Hotel

Brussels Airport heeft meer dan 12.500 parkeerplaatsen. Ruim 10.800 van deze plaatsen liggen op loopafstand van de terminal. De luchthaven biedt je voor zowel kort als lang parkeren tal van parkeermogelijkheden. Zo kan je je auto hier lang parkeren op het parkeerterrein tegen een voordelig tarief, maar ook zeer luxe in een overdekte en bewaakte parkeerplaats.

Express Parking

Express Parking is de ideale parkeerplaats voor als je iemand moet brengen of ophalen naar en van de airport. De parkeerplaatsen liggen direct bij de terminal en je kunt je auto hier maximaal drie uur parkeren.

P1 Front Parking

Op P1 Front Parking kun je je auto zo dicht mogelijk bij de terminal parkeren. Dit parkeerterrein bestaat uit twee zones. Dit zijn de front parking zone en de front parking fast zone. De fast zone ligt op maximaal één minuut loopafstand van de terminal af. De normale zone ligt op drie minuten loopafstand van de terminal af. Op P1 mag je je auto maximaal vijf dagen parkeren.

P2 Economy parking

Bij P2 Economy Parking mag je je auto een week parkeren tegen een voordelige prijs. P2 ligt op vijf minuten loopafstand van het luchthavengebouw.

P3 Holiday Parking

Als je op vakantie gaat, dan kan je je auto het beste parkeren op P3. Deze zone is bestemd voor langparkeren. Je kunt online een parkeerplaats voor P3 reserveren. De loopafstand naar de terminal is maximaal zes minuten.

Lock Parking

Wil je er zeker van zijn dat je auto veilig staat? Dan kan je deze parkeren in de lock parkingzone. Dit is een beveiligd en bewaakt parkeerterrein, welke geschikt is voor lang en kort parkeren. Om je auto hier te parkeren, kun je online een parkeerplek reserveren. Vanaf de lock parkingzone loop je in vier minuten naar de terminal.

VIP Premium parking

Een andere parkeermogelijkheid is de VIP Premium Parking service. Hier wordt je auto voor jou in een bewaakte en beveiligde parkeergarage geplaatst. Je kunt online een parkeerplek reserveren. Bij aankomst op de luchthaven, parkeer je je auto voor de terminal en vervolgens parkeert een medewerker deze voor je op een veilige plek.

Parkeren mindervaliden

Alle parkeerplaatsen bij de luchthaven beschikken over parkeerplaatsen voor mindervaliden. Deze plaatsen liggen het dichtste bij het luchthavengebouw en de uitgang van de parkings. Als je je auto op een mindervalideparkeerplaats parkeert, dan dien je de gehandicaptenkaart zichtbaar achter de vooruit te leggen.

Afstandsparking met gratis shuttledienst

Verder biedt Brussels Airport ook nog twee parkings aan op afstand. Dit zijn de Discount Parking en het Q-Park Car Hotel. Deze parkeerterreinen zijn geschikt voor langparkeren.

Discount Parking

Dit parkeerterrein in de openlucht heeft de beschikking over zeshonderd parkeerplaatsen. Er is een gratis shuttledienst die 24 uur per dag van en naar de parking en de luchthaven rijdt. Overdag, van 05.30 tot 23.00, gebeurt dit met een van de bussen van De Lijn. ’s Nachts rijdt er om het kwartier een shuttlebus van de luchthaven naar de parkeerplaats en terug. Via de website van de luchthaven kun je online een parkeerplaats reserveren op dit parkeerterrein.

Q- Park Car Hotel

Ook het Q-Park Car Hotel is een zeer geschikt parkeerterrein. Om het kwartier pendelt er een shuttlebus van de parking naar de passagiersterminal. Een parkeerplaats in het Q-Park Car Hotel moet je minimaal 48 uur van tevoren online reserveren. Ook dit kan weer via de website van de airport.