Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Charleroi Airport

charleroi airport

De luchthaven Charleroi Airport ligt bijna 50 kilometer van Brussel af. Jaarlijks verwerkt deze luchthaven ruim vijf miljoen passagiers. Vanaf deze airport vertrekken er, vooral in het zomerseizoen, dagelijks vluchten naar populaire zonbestemmingen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om naar hun vakantiebestemming te vliegen vanaf Charleroi Airport. Dit komt, omdat je vanaf deze airport zeer voordelig kunt vliegen met een lowbudget-luchtvaartmaatschappij naar een vakantiebestemming.

Top 10 populaire bestemmingen

Dagelijks vertrekken er vluchten naar meer dan negentig bestemmingen binnen en buiten Europa. De top 10 van de populairste bestemmingen vanaf Charleroi Airport is:

Luchtvaartmaatschappijen

De luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden vanaf Charleroi Airport zijn: Jetairfly, Airarabia, Flyonair, Wizzair, Ryanair en Jet4you. Bij deze lowbudget-luchtvaartmaatschappijen kan je vaak een voordelige vlucht boeken.

Parkeren

Charleroi Airport biedt verschillende parkeermogelijkheden. Je kunt je auto hier zowel voor een lange als korte periode parkeren. De luchthaven werkt samen met Q-Park.

Parkeerplaatsnamen

Je kunt je auto parkeren op: P1, P2, P3, Parking Express en het Lockpark. De onoverdekte parkeerplaats P1 is geschikt voor zowel lang als kort parkeren. De onoverdekte parkeerplaatsen P2 en P3 zijn bedoeld voor langparkeren. Voor de terminal ligt de zone van Parking Express. Hier kun je je auto kort parkeren. Het Lock Park is een overdekt en beveiligd parkeerterrein, dat onder de parkeergarage P1 ligt.

Adres Charleroi Airport

De airport van Charleroi ligt net ten noorden van Charleroi, in de deelgemeenten Ransart en Gosselies. Het vliegveld is op 46 kilometer afstand van Brussel gelegen. Wanneer je met de auto komt en over een GPS-systeem beschikt, dan kan je een van de volgende twee adressen intoetsen in het GPS-systeem: Avenue des Frères Wright 8 in Gosselies of Rue d'Heppignies 6043 Ransart. De luchthaven is zowel met de auto als trein goed bereikbaar, ook vanuit Nederland.

De route

De luchthaven is zowel met de auto als trein goed bereikbaar, ook vanuit Nederland. Als je met de auto komt, dan rijd je eerst richting Brussel. Vanaf de A54 neem je de autoweg richting Luik en verlaat deze weg in Heppignies. Je rijdt dan zo op de luchthaven af.

De trein

Als je vanuit Nederland met de trein naar de luchthaven reist, dan bereik je de airport door eerst naar Roosendaal Centraal te reizen. Vanaf dit station neem je de internationale trein naar Charleroi Zuid. Bij aankomst op dit station neem je de rechtstreekse bus. Dit is bus A. Deze bus brengt je in twintig minuten naar de terminal. Je kunt ook met de internationale trein naar het station Brussel Zuid reizen. Vanaf dit station vertrekt er twee keer per uur een pendelbus naar en van de luchthaven.

De taxi

Je kunt vanaf het station natuurlijk ook een taxi nemen naar de luchthaven. Bij terugkomst op de airport vind je vrij snel een taxi die je weer naar huis of het station brengt. Voor de terminal staan meerdere taxi’s.

Inchecken Brussels South Charleroi Airport

De luchthaven adviseert om twee uur vóór de vertrektijd aanwezig te zijn. De incheckbalies gaan twee uur vóór de vluchttijd open en sluiten veertig minuten vóór de vertrektijd. Vooral als je ruimbagage mee hebt, is het een tip om ruim op tijd te komen.

Veiligheidscontrole

Na het inchecken volgt de veiligheidscontrole. De drukte bij deze controlepost is afhankelijk van de hoeveelheid passagiers en vluchten. In een drukke, vakantieperiode, moet je meestal een half uur in de rij staan. Wanneer je in een vakantieperiode vliegt, is het dan ook een aanrader om op tijd op de luchthaven te komen.

Ruimbagage en handbagage

Op de luchthaven van Charleroi gelden dezelfde regels voor het meenemen van ruimbagage en handbagage als op de andere vliegvelden in de Europese Unie. Je mag één stuk aan handbagage meenemen van tien kilo. De maximale afmetingen hiervan zijn 55 centimeter x 40 centimeter x 20 centimeter.

Winkelen

De luchthaven telt drie winkels. Dit zijn de boekhandel Airport News, Leonidas en een filiaal van de dutyfree Belgium Sky Shops.

Airport News

Voor de veiligheidscontrole kan je nog even wat leesvoer aanschaffen bij Airport News. Deze boekhandel is zeven dagen per week geopend vanaf 5 uur ’s ochtends tot het vertrek van de laatste vlucht. Je vindt hier een ruim assortiment van internationale tijdschriften, kranten, boeken en reisgidsen.

Leonidas

Bij Leonidas kan je heerlijke Belgische bonbons en andere chocoladeproducten aanschaffen. Deze winkel is dagelijks van 08.00 tot 18.00 uur open.

Sky Shop

Na de securitycheck kan je dutyfree shoppen bij de Sky Shop. Je vindt hier een ruim aanbod van parfums, champagne, cosmetica, wijnen, likeuren en rookwaren van bekende merken tegen voordelige prijzen.

Eten en drinken

De luchthaven heeft de beschikking over vier horecagelegenheden. In het publieke gedeelte vind je de Irish pub Kitty O’Shea’s en restaurant Paul. Bestel bij Kitty O’Shea’s een lekker biertje of een ander drankje en geniet bij Paul van een heerlijke maaltijd. In de vertrekhal kun je voor een hapje en een drankje terecht bij de Take Away Café Liégeois en de Oui Shop. Bestel hier een koffie, thee of een broodje voordat je aan boord van het vliegtuig gaat.

WiFi en internet

Op de gehele luchthaven is draadloos internet beschikbaar. Om gebruik te maken van het internet dien je een voucher te kopen bij de boekhandel of een van de vier horecagelegenheden. De prijs van een voucher is afhankelijk van de gewenste gebruiksduur. De prijs ligt tussen de 5 euro en 20 euro.

Geldautomaat

Wil je nog even wat geld opnemen? Dan kun je dit doen bij de geldautomaat in de publieke hal.

Informatiebalie

De informatiebalie staat in de publiekshal. Hier kan je terecht voor al je vragen over de vertrektijd en aankomsttijd van een vlucht, de diensten op de luchthaven en andere reisinformatie.

Wisselkantoor

Op de airport kan je geld wisselen bij een van de twee kantoren van International Currency Exchange. Je vindt er eentje voor de securitycheck, bij uitgang nummer 4 en eentje bij de douanezone.