Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Brussel Airport

brussels airport

Als je vlakbij België woont, dan kan je natuurlijk ook op vakantie gaan vanaf Brussels Airport. Dit scheelt je al heel wat uurtjes aan reistijd. De airport van Brussel is de grootste luchthaven van België. Het vliegveld heeft een oppervlakte van 1245 hectare en jaarlijks landen en stijgen er hier meer dan 225.000 vliegtuigen. De luchthaven verwerkt ruim zeventien miljoen passagiers per jaar. Ook veel Nederlanders vliegen vanaf deze luchthaven. Ongeveer zeventig luchtvaartmaatschappij bieden vluchten aan vanaf deze airport.

Top 10 bestemmingen

Vanaf de airport vertrekken er vluchten naar honderden bestemmingen in en buiten Europa. Vooral in het zomerseizoen, dat loopt van april tot eind oktober, is het hier erg druk. Tien erg populaire bestemmingen waar naar toe wordt gevlogen zijn:

Parkeren Brussels Airport

Brussels Airport heeft de beschikking over 12.500 parkeerplaats. Ruim 10.800 parkeerplaatsen liggen op loopafstand van de terminal. Je hoeft dus nooit ver te lopen naar het luchthavengebouw. Brussels Airport biedt je verschillende parkeermogelijkheden. Zo kan je je auto hier zowel kort en lang parkeren. Vrijwel alle parkeerplaatsen beschikken over parkeerplaatsen voor mindervaliden.

De parkeerplaatsen

De parkeerplaatsen van Brussels Airport zijn: P1 Front Parking, P2 Economy Parking, P3 Holiday Parking, Express parking voor kort parkeren, Lock Parking en VIP Premium Parking.

Adres

Brussels Airport ligt aan de Vilvoordelaan 1930 in Vlaams-Brabant in de gemeenten Zaventem, Steenokkerzeel en Machelen. De hoofdstad van België ligt op slechts 12 kilometer afstand van de airport.

Route

De luchthaven is met de auto goed bereikbaar vanuit diverse richtingen. Je rijdt eerst naar de Brusselse Ring. Vanaf hier volg je de borden Brussels Airport.

Met de trein

Ook met de trein is de airport goed te bereiken. Als je vanuit Nederland met de trein reist, dan neem je de trein tot Roosendaal. Hier kan je overstappen op de internationale trein die stopt bij de luchthaven. Vanuit België kan je naar de airport reizen met de Brussels Airport Express. Deze trein rijdt vier maal per uur van en naar Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid.

Met de taxi

Ben je in het centrum van Brussel? Dan kan je voor ongeveer 45 euro een taxi nemen naar de luchthaven.

Vertrekhallen

De luchthaven bestaat uit twee vertrekhallen en twee pieren. Vertrekhal is de grootste vertrekhal op de airport. De incheckbalies van alle lowbudget-luchtvaartmaatschappijen en de vaste lijndiensten vind je hier. Vertrekhal 1 wordt verbonden met vertrekhal 2. Deze hal wordt gebruikt door de grootste chartermaatschappijen Thomas Cook en Jetairfly.

Pier A en Pier B

Pier A is de grootste pier van het vliegveld. Deze pier beschikt over 31 gates. De pier is met de vertrekhal verbonden door een tunnel. Pier A is enkel bedoeld voor het afhandelen van Schengenvluchten en Afrika-vluchten. Pier B wordt gebruikt voor vluchten naar niet-Schengenlanden.

Inchecken Brussels Airport

De luchthaven van Brussel beschikt over één terminal. In deze terminal vind je vertrekhal 1 en vertrekhal 2 met alle incheckbalies. Vertrekhal 1 telt tien incheckrijen en vertrekhalhal twee telt er drie. Op de vluchtinformatieschermen is af te lezen bij welke balie je kunt inchecken. De inchecktijd is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. De meeste maatschappijen openen hun incheckbalies twee tot vier uur voor de vertrektijd. Bij een Europese vlucht wordt er geadviseerd om twee uur van tevoren op de luchthaven aanwezig te zijn, voor een intercontinentale vlucht is dit drie uur van tevoren.

Meenemen van bagage

Net als op alle andere luchthaven binnen de Europese Unie, gelden er op Brussels Airport regels voor het meenemen van bagage. Het maximum toegelaten gewicht verschilt per maatschappij, dit ligt tussen de 20 en 30 kilo. In ieder geval mag elk stuk bagage nooit meer wegen dan 32 kilo. Ook mag je aan boord slechts één stuk handbagage meenemen. Deze mag niet groter zijn dan 55x40x20 centimeter. Verder is de hoeveelheid vloeistoffen en gels die je in je handbagage mee mag nemen beperkt.

Shoppen

Op Brussels Airport kan je, zowel voor als na de securitycheck, goed en voordelen winkelen. De luchthaven biedt je een ruim aanbod van winkels. Zo kan je kleding van bekende merken aanschaffen, souvenirs, Belgische bonbons, wellness producten, speelgoed, boeken, tijdschriften en magazines. Ook komen er geregeld nieuwe winkels bij. Verder vind je er winkels met fashion van merken als Burberry, Tommy Hilfiger, Desigual, Hermès, River Woods. Daarnaast heeft de luchthaven ook een apotheek en een kapper.

Eten en drinken

Naast de vele winkels, beschikt de airport ook over tal van restaurants en bars. Zo kan je hier genieten van een Belgisch biertje of kopje koffie met een gebakje, maar ook van een snelle snack, een fastfood-menu of een luxe lunch of diner. Voor iedereen biedt de airport wel wat wils.

Internet

Op de luchthaven kun je nog even snel je mail checken of een webpagina bezoeken. In alle zones van de passagiersterminal en de pieren is draadloos internet beschikbaar tegen betaling.

Informatiebalie

Je vindt de informatiebalie in de aankomsthal. Hier kan je terecht voor alle informatie over de luchthaven, de vertrektijden, voorzieningen en doorverwijzingen naar touroperators en luchtvaartmaatschappijen. Verder vind je hier ook toeristische informatie. De informatiebalie is elke dag open van 06.00 tot 21.00 uur.

Mindervaliden

Brussels Airport is geschikt voor mindervaliden. Zij kunnen gebruik maken van de liften, rolpaden, roltrappen en de verbrede doorgangen. Verder staan er in heel het gebouw duidelijke aanwijzingen naar alle faciliteiten voor mindervalide personen. Ook zijn alle toegangen voldoende breed en openen deze automatisch.

Baggage Wrapping

Wil je er zeker van zijn dat je ruimbagage niet wordt beschadigd of open gaat? Dan kan je deze in laten pakken in krimpfolie. Dit kan op de airport. De bagagge wrapping service is dagelijks geopend van 05.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 05.00 tot 15.00 uur.

Geldautomaten

Op de luchthaven vind je geldautomaten voor Euro’s in de vertrekhal, aankomsthal, bagagehal, de vierde verdieping en pier A en pier B. Ook zijn er drie geldautomaten voor Britse ponden en US Dollars. Deze zijn te vinden in pier B, bij de T-gates en in de Travelex kiosk bij pier A.

Travellercheques inwisselen

Travellercheques kun je inwisselen bij de wisselkantoren van Travelex. Deze zijn gevestigd in de aankomsthal, vertrekhal, bij de bagagecarrousels en in pier A en pier B. Travelex heeft alle gangbare valuta wel op voorraad.