Facebook
Nieuws Over vliegen en acties

Vliegvelden BelgiëBelgië kent drie passagiersluchthavens. Dit zijn Brussels Airport, Brussels South Charleroi Airport en vliegveld Luik. Vooral wanneer je tegen de Belgische grens aan woont, is het ideaal om op reis te gaan vanaf een van deze drie vliegvelden. Dit scheelt je al snel heel wat uurtjes aan reistijd.

Brussels Airport

brussels airport

De airport van Brussel ligt in Vlaams-Brabant in de gemeenten Zaventem, Steenokkerzeel en Machelen. De luchthaven ligt aan de Vilvoordelaan 1930. Brussel ligt op slechts 12 kilometer afstand van de airport. Deze airport is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Jaarlijks verwerkt Brussels Airport meer dan zeventien miljoen passagiers. Ook heel veel Nederlanders vliegen vanaf deze luchthaven naar hun vakantiebestemming. Ongeveer zeventig luchtvaartmaatschappijen, waaronder een aantal lowbudget-maatschappijen, vliegen vanaf dit vliegveld naar bestemmingen binnen en buiten Europa.

Brussels South Charleroi Airport

charleroi airport

Op bijna 50 kilometer van de stad Brussel ligt de luchthaven Brussel Charleroi. Vanaf deze airport vertrekken er in het hoogseizoen, dagelijks vluchten naar populaire zonbestemmingen. Lowbudget-luchtvaartmaatschappijen bieden hun vluchten aan vanaf deze airport. Je kunt vanaf dit vliegveld dus voordelig naar je vakantiebestemming vliegen. De luchthaven ligt aan de Avenue des Frères Wright 8. De airport is ten noorden van Charleroi gelegen, in de deelgemeenten Gosselies en Ransart. Vanuit Nederland is deze airport met de auto en de trein goed bereikbaar.

Vliegveld Luik

vliegveld luik

Vliegveld Luik ligt op 10 kilometer afstand ten westen van de stad Luik. Deze luchthaven ligt in de deelgemeente Grâce-Hollogne op het grondgebied van Bierset. Het adres van het vliegveld is Rue de l’Aéroport in Luik. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is deze airport goed bereikbaar, ook vanuit Nederland. Het vliegveld van Luik is de op twee na grootste passagiersluchthaven van België. De vliegvelden Brussels Airport en Brussels South Charleroi Airport zijn groter. Vliegveld Luik is niet zo groot als de andere twee passagiersluchthavens.