Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vergelijk
Email

Vluchtduur

Vlieg je naar een populaire vakantiebestemming binnen Europa? Dan kan je hier naar toe vliegen vanaf de verschillende Nederlandse luchthavens. Je kunt dan dus een vlucht uitkiezen welke vanaf een vliegveld vertrekt bij jou in de buurt. Dit kan dus Schiphol zijn, maar ook Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, Groningen Airport Eelde of Maastricht Airport. Wanneer je dicht tegen de Duitse of Belgische grens woont, dan is het ook nog mogelijk om een vlucht uit te kiezen die vanaf Weeze Airport, Düsseldorf Airport of Brussels Airport vertrekt.

De vluchtduur

Als je op vakantie gaat, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk op de plek van je bestemming zijn. Let er tijdens het boeken van de vliegtickets dan ook goed op wat de vluchtduur is. Bij een voordelige Europese lowbudget-vlucht kan het namelijk voorkomen dat je een tussenstop maakt op een andere luchthavens, als Eindhoven of Rotterdam. Door zo'n tussenstop gaat er toch wat tijd verloren.

Kleinere luchthaven

Het scheelt soms enorm in reistijd door een vlucht te boeken vanaf een andere, kleinere luchthaven dan Schiphol. Dit komt, omdat er vanaf Schiphol ook wel eens vluchten vertrekken die een tussenstop maken op een van de kleinere luchthavens.

Geen tussenstop

Als je een directe vlucht wilt boeken, let er dan tijdens het boekingsproces goed op dat je geen tussenstop maakt. Of boek dezelfde vlucht vanaf de luchthaven waar de tussenstop wordt gemaakt. Als het vliegtuig dus vanaf Amsterdam vertrekt, maar ook een tussenstop maakt op Eindhoven Airport, dan kan je dus ook vanaf deze luchthaven vertrekken. De vluchtduur is dan korter, want je vliegt dan direct door naar je vakantiebestemming en hoeft nergens meer te wachten.

Overstappen

Wanneer je naar een bestemming buiten Europa vliegt, zoals Australië of Bali, dan is het niet altijd mogelijk om een directe vlucht te boeken. Je moet dan één of meerdere keren overstappen. Als je moet overstappen, dan wordt je bagage automatisch naar het andere vliegtuig overgelabeld. Je hoeft je bagage dus niet opnieuw in te checken. Het kan zijn dat je de boarding pass voor de volgende vlucht al hebt gehad. Indien dit het geval is, dan hoef je alleen nog maar naar de gate te lopen en je paspoort, boarding pass en handbagage te laten zien. Als je nog geen boardingpass hebt gehad, dan loop je eerst weer naar de incheckbalie of de transferbalie om deze op te halen. Vervolgens kun je doorlopen naar de gate.

Uitzondering

Een uitzondering hierop zijn de vluchten naar de Verenigde Staten. Als je naar een bestemming vliegt in de Verenigde Staten en je moet eerst een tussenstop maken op een andere luchthaven in de VS, dan moet je tijdens de eerste tussenstop je bagage ophalen van de bagageband en deze weer opnieuw inchecken.

Landing en vertrek

Als je een vlucht wilt boeken naar een verre bestemming, let er dan goed op hoeveel keren je moet overstappen. Het maken van een overstap kost namelijk redelijk wat tijd. Als je alleen maar vluchten kunt boeken met een overstap, let er tijdens het boekingsproces dan op hoeveel tijd er tussen de landing en het vertrek van de volgende vlucht zit. Dit kan een half uur zijn, maar ook meer dan 8 uur. Zo kan het voorkomen dat je 's avonds een tussenstop maakt en pas de volgende ochtend weer vertrekt. Je kunt er dan voor kiezen om een hotel te boeken in de omgeving van het vliegveld.

Vluchtduur vanaf Amsterdam

 • Vluchtduur Amsterdam Antalya:
  3 uur en 50 minuten
 • Vluchtduur Amsterdam Aruba:
  12 uur
 • Vluchtduur Amsterdam Barcelona:
  2 uur en 10 minuten
 • Vluchtduur Amsterdam Bodrum:
  3 uur en 50 minuten
 • Vluchtduur Amsterdam Curacao:
  9 uur en 10 minuten
 • Vluchtduur Amsterdam Istanbul:
  3 uur en 15 minuten
 • Vluchtduur Amsterdam Londen:
  1 uur en 5 minuten
 • Vluchtduur Amsterdam Los Angeles:
  10 uur en 10 minuten
 • Vluchtduur Amsterdam Madrid:
  2 uur en 25 minuten
 • Vluchtduur Amsterdam Miami:
  13 uur en 15 minuten
 • Vluchtduur Amsterdam New York:
  7 uur en 15 minuten
 • Vluchtduur Amsterdam Orlando:
  10 uur en 15 minuten
 • Vluchtduur Amsterdam San Francisco:
  10 uur en 20 minuten
 • Vluchtduur Amsterdam Tenerife:
  4 uur en 30 minuten