Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
wizz air

Wizz Air

Wizz Air is een Hongaarse lowbudget luchtvaartmaatschappij. Wizz Air is in 2003 door de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Malev opgericht. Het is dus een vrij jonge onderneming. De dochterbedrijven van Wizz Air zijn Wizz Air Servië en Wizz Air Oekraïne. Wanneer je een ticket koopt bij Wizz Air, dan staat er op je ticket vermeld met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt.

Bestemmingen

In Nederland biedt Wizz Air enkel vluchten aan vanaf Eindhoven. De bestemming waar vanaf Eindhoven naar toe wordt gevlogen liggen in Centraal en Oost-Europa. Zo gaan er vluchten naar Riga, Warschau, Belgrado, Sofia en Skopje.

Bagage

Bij Wizz Air mag je gratis één stuk handbagage meenemen van maximaal 10 kg met de afmetingen van 55x40x20 cm. Het meenemen van ruimbagage is niet gratis. De kosten voor ruimbagage worden berekend aan de hand van de vluchttijd. Wanneer deze minder dan twee uur is, dan kost het meenemen van ruimbagage 15 euro per koffer. Als de vluchttijd langer dan twee uur of meer is, dan wordt er 20 euro per koffer gerekend. Het maximum gewicht van een koffer is 32 kg.

Inchecken

Wizz Air biedt twee mogelijkheden om in te checken. Dit zijn het online inchecken en het inchecken bij de balie. Voor het inchecken bij de balie, worden kosten in rekening gebracht.

Online inchecken

Bij Wizz Air wordt de voorkeur gegeven aan online inchecken. Dit is vanaf zeven dagen tot drie uur voor vertrek mogelijk. Bij het online inchecken dien je je boarding card uit te printen. Deze moet je, samen met je identiteitsbewijs, bij de boarding gate laten zien. Wanneer je ruimbagage wilt inchecken, dan moet je dit minimaal veertig minuten voor vertrek bij de bagage-incheckbalie melden. Bij het online inchecken kan je geen stoel reserveren. Wel is het mogelijk om een stoel met extra beenruimte te boeken. Verder kan je bij het online inchecken ook gebruik maken van de mogelijkheid om met prioriteit in te stappen. Hierbij ga je als een van de eerste passagiers aan boord. Deze service kost 8 euro.