Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vueling

Vueling

Vueling is een Spaanse luchtvaartmaatschappij die is opgericht in 2004. Er werd meteen flink gepromoot voor de luchtvaartmaatschappij en Vueling stond al snel bekend voor lowcost flying. De thuisbasis is in Aeropuerto Barcelona El Prat. De vloot van Vueling bestaat, na fusie in 2008, uit 35 vliegtuigen. Inmiddels is de vloot uitgegroeid tot rond de 80 vliegtuigen. Tevens staan er nog circa 60 vliegtuigen in bestelling. De verwachtingen zijn dan ook dat Vueling in de toekomst haar aanbod vanaf de Nederlandse vliegveld(en) zal uitbreiden.

Bestemmingen

Vueling is een luchtvaartmaatschappij die binnen Europa vliegt. Vanaf Amsterdam kun je naar bestemmingen vliegen als Barcelona, Ibiza, Madrid, Valencia en Malaga. Er gaan vrijwel dagelijks vluchten vanaf Amsterdam met Vueling naar bekende Spaanse steden.

Ruimbagage

Bij Vueling heb je verschillende tarieven bij het boeken van een vliegticket. Kies je voor het Vueling optima of het Vueling excellence boekt, kun je gratis een koffer tot 23 kilo meenemen. Twee koffers kan ook, zolang het gewicht maar niet boven de 23 kilo komt. Heb je toch meer dan 23 kilo? Dan betaal je 12 euro extra. Heb je een vliegticket geboekt met het basis tarief? Dan kun je ook ruimbagage meenemen, maar wel tegen betaling.

Handbagage

Je kunt bij Vueling één stuk handbagage meenemen dat maximaal tien kilo weegt en dat niet groter is dan 55x40x20 cm. Aanvullend mag je nog een klein tasje meenemen, zoals een handtas of een camera. Heb je een vliegticket geboekt via het Tarief Excellente, dan mag je handbagage meenemen van maximaal 14 kilo.

> Informatie over handbagage bij vueling

Inchecken

Bij Vueling kun je op verschillende manieren inchecken. Je kunt je inchecken aan de balie op de luchthaven, maar het is ook mogelijk je online in te checken.

Online inchecken

Online inchecken kan gratis vanaf het moment van reserveren tot ongeveer 4 uur voor de daadwerkelijke vlucht. Als je online incheckt kun je ook een stoel uitkiezen waar je tijdens de vlucht zal zitten.

Maaltijden

Maaltijden zitten doorgaans niet bij de prijs inbegrepen als je met Vueling vliegt. Alleen wanneer je Vueling excellence boekt, kun je gratis wat te drinken en een snack krijgen. Eventueel kun je tegen betaling wel wat te eten of drinken.

Entertainment

De meeste vliegtuigen van Vueling hebben geen entertainment aan boord. Soms kan er wel een koptelefoon worden gekocht, zodat je naar de radiozenders kunt luisteren. Er zijn ook wat vliegtuigen waar een film of serie wordt uitgezonden op een groter scherm. Het geluid kun je dan ook alleen horen indien je een koptelefoon aanschaft.

Tariefsoorten bij Vueling

Vueling heeft verschillende tariefsoorten waar je uit kunt kiezen. Er zijn geen verschillende klassen om te vliegen, zoals bij veel andere luchtvaartmaatschappijen wel het geval is. In plaats daarvan kun je gebruik maken van verschillende soorten vliegtickets, namelijk tarief basic, tarief optima en tarief excellence. Bij tarief basic heb je enkel de vliegticket en verder niks. Kies je voor tarief optima, dan kun je een koffer gratis meenemen en kun je kiezen wat voor een stoel je hebt vliegtuig hebt. Bij tarief excellence krijg je veel extra opties. Zo kun je als eerste het vliegveld instappen en zit er een annuleringsverzekering bij de prijs inbegrepen. Ook krijg je iets te eten en drinken aan boord. Ook kun je op rij één zitten, waar je de meeste beenruimte zult hebben.

Spaarprogramma

Reizigers kunnen sparen voor aantrekkelijke kortingen. Voor elke twee euro die ze betalen aan een vlucht, krijgen ze één punt. Dit spaarprogramma is vooral handig voor mensen die regelmatig vliegen, bijvoorbeeld voor zaken of die vaak een stedentrip maken. Hoe meer punten, hoe leuker de kortingen kunnen zijn. Alleen mensen met vliegtickets van tarief optima of tarief excellence kunnen meesparen.

Fusie

In 2008 ontstond er een fusie tussen Vueling en Clickair. Hiermee werd Vueling in één keer de derde grootste luchtvaartmaatschappij van Spanje. Door de fusie vlogen er meer vliegtuigen op meer bestemmingen. Wel moest er veel personeel worden ontslagen door de fusie.