Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
vueling

Vueling Handbagage

Wil je met Vueling vliegen maar weet je niet hoe de regels in elkaar steken met betrekking tot de handbagage? Dan helpen we je graag, door de onderwerpen te behandelen waar de meeste vragen over worden. We behandelen in dit artikel de regels bij Vueling met betrekking tot de maximale afmetingen en gewicht voor de handbagage. En daarnaast ook de mogelijkheden om voor een duurder tarief meer mogelijkheden te krijgen.

Bagage afmetingen

De koffer die je in het vliegtuig mee mag nemen mag een maximale afmeting kennen van 55 cm bij 40 cm en een maximale diepte van 22 cm. Deze eisen gelden enkel voor de handbagage. De bagage voor het ruim van het vliegtuig kent enkel een gewichtslimiet.

Gewichtslimiet handbagage

Vueling heeft haar gewichtslimiet voor handbagage gesteld op een maximum van ‘tot 10 kilogram’. Dit betekent dat je koffer of andere vorm van handbagage onder de 10 kilogram moet zijn. Je kunt echter tegen een additionele vergoeding ook meer handbagage meenemen. Zo kan je bijvoorbeeld via het Excellence tarief gebruik maken van de mogelijkheid om tot en met 14 kilogram aan handbagage mee te nemen.

Excellence tarief

Wanneer je extra luxe gaat vliegen dan kan je er bij Vueling ook voor kiezen om met de Excellence tarief te vliegen. Hierbij krijg je bijvoorbeeld een stoel waarbij er geen mensen naast je zitten. Een aparte balie voor het inchecken van je bagage en een snelle doorgang door de douane, waardoor je niet lang hoeft te wachten, want ook bij het instappen in het vliegtuig krijg je voorrang. Een bijkomend voordeel van het Excellence tarief is dat je ook meer handbagage mee mag nemen. Wel zit je aan de voorwaarde van de afmeting vast, lengte x breedte x hoogte = 55 x 40 x 22, maar het gewichtslimiet is verhoogd tot en met 14 kilogram, in plaats van het limiet tot 10 kilogram welke normaliter telt.