Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
us airways

US Airways

US Airways is de zesde grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. De maatschappij is een onderdeel van de US Airways Group en het hoofdkantoor staat in Tempe in Arizona. De vloot van US Airways bestaat uit 360 vliegtuigen. Er wordt gevlogen in drie klassen. Dit zijn Economy Class, Business Class en First Class. Een vlucht met US Airways is comfortabel. Zo heb je hierbij voldoende zitcomfort en wordt er een goede service geleverd.

Bestemmingen

US Airways voert vluchten uit naar 240 bestemmingen in Noord-Amerika, Midden-Amerika, het Caraïbisch gebied en Europa. Vanaf Amsterdam gaan er meerdere keren per week vluchten naar Philadelphia. Dit is een non-stop verbinding.

Bagage

Als je vanuit Nederland naar de Verenigde Staten reist, dan mag je gratis één stuk ruimbagage meenemen van 32 kg. Ook mag je gratis één stuk handbagage meenemen welke maximaal 18 kg weegt.

Inchecken

US Airways bied je verschillende incheckmogelijkheden. Dit kan je online doen, maar ook op de luchthaven zelf bij de balie. Je kunt vanaf 24 uur tot zestig minuten voor vertrek online inchecken. Dit kan je doen door middel van je bevestigingsnummer of ticketnummer. Hierbij kan je zelf een stoel uitkiezen. Na het inchecken dien je je boarding pass uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven. Ook kan je op de luchthaven inchecken bij de incheckbalies. Deze sluit zestig minuten voor vertrek.

Entertainment, eten en drinken

Tijdens een lange vlucht heb je de beschikking over een eigen scherm. Hier kan je film of televisieprogramma op kijken of muziek luisteren. Ook kan je eventueel games spelen. Verder wordt er ook een maaltijd geserveerd, zoals een lunch of diner. Tijdens je vlucht worden er dutyfree producten aangeboden als sterke dranken, sieraden en rookwaren. Vaak zijn deze producten aan boord vele malen voordeliger dan in de winkel.