Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
Turkish Airlines

Turkish Airlines

Turkish Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije. De maatschappij werd opgericht in 1993 en de thuisbasis is Luchthaven Istanbul Atatürk in Istanbul. Turkish Airlines is aangesloten bij Star Alliance. De vloot bestaat uit ruim tweehonderd toestellen. Turkish Airlines staat bekend als luchtvaartmaatschappij waar je zeer voordelig mee kunt vliegen.

Bestemmingen

Turkish Airlines vliegt naar vrijwel elke bestemming binnen Turkije. Vanaf Schiphol gaan er bijvoorbeeld dagelijks vluchten naar Istanbul. De luchtvaartmaatschappij vliegt echter ook naar talloze internationale bestemmingen. Denk aan Houston, Toronto, Kaapstad, Barcelona, Napels, Stockholm en Singapore.

Populairste bestemmingen van Turkish Airlines vanaf Schiphol

Ruimbagage

Hoeveel bagage je mee mag nemen bij Turkish Airlines is afhankelijk van de klasse waarin je vliegt. In de businessklasse mag je maximaal 30 kilo meenemen, in de comfort en economy class mag de ruimbagage niet meer dan 20 kilo wegen. Het maakt niet uit hoeveel stukken bagage je hebt, zolang je maar niet meer dan het maximale gewicht bij je hebt. Kom je hier toch overheen? Dan zul je extra moeten betalen.

Handbagage

Wanneer je business vliegt met Turkish airlines, dan mag je twee stuks handbagage meenemen van ieder maximaal 8 kilo. Vlieg je in de confort of economy class, dan mag je niet meer dan één tas meenemen in je handbagage.

Aanvullend mag je los nog een jas, een laptop, een handtas, camera en een tas voor de baby meenemen als handbagage. Zou je meer handbagage mee willen nemen, dan moet je dit aangeven bij de reservering van je vliegticket.

Inchecken

Ga je vliegen met Turkish Airlines? Dan kun je op verschillende manieren inchecken, namelijk:

  • Aan de balie
  • Bij een check-in automaat
  • Online
  • Of via de Turkish Airlines App (zie rechts)

Het is mogelijk dat niet alle opties beschikbaar zijn voor jouw vlucht. Hierover kun je meer informatie vinden tijdens het boeken van je vliegticket.

Online inchecken

Het is mogelijk je online in te checken bij Turkish Airlines. Dit kan vanaf 24 uur voor je vlucht, tot ongeveer 90 minuten voordat je daadwerkelijk gaat vliegen. Wanneer je online incheckt kun je aangeven waar je in het vliegtuig wilt zitten. Ook kun je aanvullende informatie vinden over je vlucht. Inchecken kan niet bij alle vluchten, maar sowieso wel wanneer je vanaf Schiphol gebruik wilt maken van deze service.

Maaltijden

Tijdens lange, internationale vluchten van Turkish Airlines kun je wat te eten en drinken krijgen. De maaltijden zitten niet bij alle vluchten inbegrepen. Dit is namelijk afhankelijk van de duur van de reis en het tijdstip waarop je vliegt. Aan boord heb je doorgaans de keuze uit verschillende maaltijden. Ben je vegetarisch of heb een specificieke allergie, dan kun je dit bij boeking opgeven of tijdens het inchecken aangeven.

Is er geen maaltijd inbegrepen in je vlucht? Dan kun je altijd nog iets bestellen. Er is een groot aanbod aan eten en drinken beschikbaar.

Entertainment

Veel vliegtuigen van Turkish Airlines bevatten een entertainmentsysteem. Je kunt tijdens de vlucht films, series of vluchtinformatie bekijken. Ook zijn er verschillende radiozenders beschikbaar, zodat je naar de muziek kunt luisteren tijdens de vlucht. Lang niet bij alle vluchten is er gratis entertainment beschikbaar. Bij korte, binnenlandse vluchten, is de kans aanwezig dat je moet betalen om het entertainment te bekijken. Om te weten wat er precies wordt uitgezonden, kun je aan boord de informatie hierover raadplegen.

Turkish Airlines veilig?

Turkish Airlines heeft helaas geen goede naam, omdat er wel eens ongevallen zijn geweest bij de luchtvaartmaatschappij. Veel mensen zijn hierdoor bang om met de maatschappij te vliegen. Turkish Airlines heeft echter nooit op de zwarte lijst gestaan en in 2008 is bepaald dat de luchtvaartmaatschappij veilig is. De meeste ongevallen zijn tientallen jaren geleden gebeuren en de Turkish Airlines heeft de veiligheid sindsdien flink aangescherpt en is er niets om je zorgen over te maken.