Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
transavia

Transavia.com

Transavia.com is een Nederlandse lowbudget luchtvaartmaatschappij met Schiphol als thuisbasis. Transavia is in 1965 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een bekende voordelige luchtvaartmaatschappij. In 1991 werd het bedrijf overgenomen door KLM.

Bestemmingen

Transavia.com biedt voornamelijk lijn- en chartervluchten aan naar tal van (vakantie)bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Verder gaan er ook vluchten naar Kaapverdië en Dubai. De vluchten vertrekken vanaf Amsterdam, Rotterdam, Maastricht, Eindhoven en Groningen.

Bagagevoorwaarden

Per persoon mag je maximaal vijf stuks aan bagage meenemen met een totaalgewicht van 50 kg. Voor het meenemen van ruimbagage brengt Transavia.com kosten in rekening. Je kunt je ruimbagage direct kopen bij het boeken van een vlucht of later via de site, het callcenter of op de luchthaven. Wanneer je vooraf de ruimbagage koopt, dan betaal je voor een stuk bagage van 15 kg 10 euro, voor 20 kg is dit 15 euro en voor 23 kg is dat 25 euro. Extra gewicht kun je kopen per pakket van 3 kg. Als je je ruimbagage op de luchthaven koopt, dan geldt er een hoger luchthaventarief. Voor baby’s tot 23 maanden mag je maximaal een stuks bagage van 10 kg meenemen, dit inclusief de buggy of het kinderzitje. Per persoon mag je gratis een stuk handbagage meenemen van 10 kg.

Inchecken via verschillende mediums

Transavia.com biedt je verschillende mogelijkheden om in te checken. Zo kan je dit online doen, via de automaat of gewoon op de luchthaven.

Online inchecken

Voor een vlucht vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Wenen, Praag, Parijs-Orly, Nantes, Lyon, Innsbruck kan je online inchecken. Dit geld ook voor vluchten vanaf Malaga, Alicante, Barcelona, Sevilla, Faro, Lissabon of Valencia met een vluchtnummer tussen HV 5000 en 6999. Je kunt 24 uur tot vier uur voor vertrek online inchecken en een stoel kiezen. Op de luchthaven moet je je uitgeprinte boarding pass laten zien.

Inchecken via de automaat

Als je vanaf Amsterdam met Transavia.com vliegt, dan kan je hier ook inchecken bij de check-in automaat. Dit kan je doen met de boekingsbevestiging, een creditcard en het paspoort. Het automatisch inchecken is mogelijk vanaf tweeëneenhalf uur tot vijftig minuten voor de vlucht.

Inchecken bij de balie

Op elke luchthaven kan je inchecken bij de balie. Hierbij moet je je boekingsbevestiging en je identiteitskaart of paspoort laten zien.