Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
tarom

Tarom

Tarom (Transporturile Aeriene Romane) werd opgericht in 1954. Deze nationale luchtvaartmaatschappij van Roemenië is sinds 2010 aangesloten bij SkyTeam Alliance. De vloot bestaat uit 24 toestellen en de maatschappij vliegt naar meer dan 50 bestemmingen.

Bestemmingen

Tarom verzorgt zowel binnenlandse als internationale vluchten naar bestemmingen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Je kunt Economy Class en Business Class vliegen. Wanneer je Economy Class vliegt, en moet wachten op het vertrek van je vlucht, biedt deze luchtvaartmaatschappij de mogelijkheid aan om te wachten in de zgn. business lounge.

Handbagage

Het totale gewicht van je handbagage mag niet meer dan 10 kg. zijn. Je mag één stuk handbagage meenemen, waarvan de afmetingen maximaal 55 x 40 x 20 cm. zijn. Als je met een vliegtuig van het type ATR 42 / ATR 72 reist, gelden maximale afmetingen van 35 x 30 x 20 cm.

Ruimbagage

Voor elke vliegklasse worden andere voorwaarden gehanteerd. Passagiers die vliegen in de Economy Class mogen gratis één stuk bagage meenemen van maximaal 23 kg. Passagiers die Business Class vliegen, mogen gratis drie stuks bagage meenemen met een maximum gewicht van 23 kg per stuk. Voor passagiers in de First Class zijn dit drie stuks bagage met een maximum gewicht van 32 kg per stuk. Als je een SkyTeam Elite (Plus) - kaart hebt, mag je een extra stuk bagage meenemen. Hoeveel je mee mag nemen, hangt ook nog af van het type toestel waar je mee reist.

Inchecken

Je kunt bij Tarom zowel aan de balie op de luchthaven als online inchecken. Wanneer je incheckt aan de balie, die je drie kwartier voor het vertrek van je vlucht aanwezig te zijn op het vliegveld. Mensen die met een kind onder de twee jaar of met een huisdier reizen, kinderen die alleen reizen en mensen die voor een extra zitplaats hebben betaald, wordt aangeraden om aan de balie in te checken.

Catering

Bij de maaltijden die (gratis) worden aangeboden door Tarom, wordt rekening gehouden met de bestemming van de passagiers en de duur van de vlucht. Tijdens korte vluchten worden snacks aangeboden, tijdens lange vluchten zijn de menu's groter. Zowel in de Business Class als de Economy class wordt wijn aangeboden. Je kunt bij het boeken van je vlucht ook aangeven dat je bijvoorbeeld een vegetarisch menu wilt.