Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
surinam airways

Surinam Airways

Surinam Airways met zijn gezellige geel-oranje-rode huiskleuren is de nationale luchtvaartmaatschappij van Suriname en staat ook wel bekend als SLM (Surinaamse Luchtvaart Maatschappij). Het bedrijf heeft de internationale Surinaamse luchthaven Johan Adolf Pengel airport (ook wel Zanderij genoemd) als thuisbasis en heeft als slogan "Flying on trusted wings".

Bestemmingen

SLM onderhoudt de trans-Atlantische route van Paramaribo naar Amsterdam (en weer terug) en heeft daarnaast nog een aantal regionale routes. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit Paramaribo met SLM naar Curacao, Miami, Aruba of Belem.

Handbagage

Op de vluchten van Surinam Airways mag je een stuk handbagage meenemen dat voldoet aan het formaat lengte + breedte + hoogte = maximaal 115 centimeter. Op de regionale routes is het maximaal gewicht hiervan 5 kilo en op de trans-Atlantische route is dat 10 kilo. Daarnaast mag je ook nog kleine dingen zoals een jas of een paraplu meenemen.

Ruimbagage

Op de regionale routes van SLM is het maximaal gewicht aan ruimbagage 23 kilo en op de trans-Atlantische routes is dit 25 kilo. Vlieg je Business Class, dan mag je twee koffers meenemen: 23 kilo op de regionale routes en 32 kilo op de trans-Atlantische route. Lengte + breedte + hoogte van de koffer mag totaal maximaal 158 centimeter zijn. Golfers mogen daarnaast ook nog een golftas meenemen met een maximaal gewicht van 23 kilo.

Inchecken

Inchecken bij Surinam Airways kan gemakkelijk online via de website, maximaal 24 uur en minimaal 2 uur voor je vlucht. Je kunt dan zelf kiezen op welke stoel je wilt zitten en je wordt bovendien sneller geholpen bij de incheckbalie. Zorg wel dat je op tijd (minimaal 2 uur van te voren) je koffers afgeeft.

Klassen

Vliegen met Surinam Airways kan in Economy Class en in Business Class. Met een Business Class ticket heb je recht op extra luxe zoals een eigen check-in, toegang tot de VIP-lounge op Zanderij en een snellere afhandeling van je bagage.

Catering

Samen met dochterbedrijf Surair Catering Services zorgt SLM ervoor dat het je aan niets ontbreekt tijdens de vlucht. Met (vaak) typisch Surinaamse hapjes en diners wil het bedrijf zijn passagiers laten kennismaken met de Surinaamse gastvrijheid en de Surinaamse keuken.

Overig

Volgens Europese regelgeving zijn luchtvaartmaatschappijen verplicht om bepaalde schadevergoedingen uit te keren bij vertraging, annulering of overboeking van vluchten. Dat geldt echter alleen voor maatschappijen uit de EU of als je vertrekt vanaf een vliegveld in de EU. Vluchten met Surinam Airways vanuit Paramaribo vallen hier dus niet onder.