Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
star alliance

Star Alliance

Star Alliance is een alliantie van verschillende samenwerkende vliegtuigmaatschappijen. Star Alliance is opgericht in 1997 en het hoofdkantoor is gevestigd in Frankfurt. De hoofdmaatschappij van de alliantie is Lufthansa, de Duitse luchtvaartmaatschappij. Er zijn meer dan 3.300 vliegtuigen binnen Star Alliance die de wereld over vliegen.

Bestemmingen

De luchtvaartmaatschappijen die lid zijn van Star Alliance vliegen bij elkaar naar 975 verschillende bestemmingen over de gehele wereld. In totaal vliegen de maatschappijen naar 162 verschillende landen.

Doel van Star Alliance

Star Alliance heeft verschillende doelen. Zo wil de alliantie het voor de reiziger gemakkelijker maken door gebruik te maken van codesharing. Zo kunnen er betere aansluitingen worden gevonden en hoeft een reiziger minder lang te wachten op een luchthaven. Het Frequent Flying program is ook toepasbaar op alle leden van de Star Alliance, waardoor reizigers sneller kunnen profiteren van aanbiedingen en kortingen. Een ander doel is de uniforme servicekwaliteit en alle leden van de Alliantie zijn lid van SITA Inc en IATA.

Concurrentie

Star Alliance is niet de enige alliantie op de markt. Zo zijn er bijvoorbeeld ook SkyTeam en OneWorld. Beide allianties vormen grote concurrenten van Star Alliance.

Vlucht boeken

Een vlucht boeken bij één van de leden van Star Alliance kan op de website van de leden zelf, maar ook op de website van Star Alliance. De website van Star Alliance is echter alleen geschikt voor mensen die bijvoorbeeld een wereldreis willen boeken en meerdere keren een stuk willen vliegen in een korte periode. Wil je slechts een enkele reis of retour boeken, dan kan dit beter op de websites van de luchtvaartmaatschappijen. Daarnaast kun je terecht bij reisbureaus om je vlucht te boeken.

Bagage

De regels van de bagage bij luchtvaartmaatschappijen binnen Star Alliance, kunnen erg verschillen per maatschappij. Wil je weten hoe zwaar de bagage is die je maximaal bij je mag hebben? Dan kun je het beste de website raadplegen van de betreffende maatschappij. Bij het boeken van je vliegtickets krijg je doorgaans deze informatie ook.

Frequent Flying program

Reizigers die vaak vliegen, kunnen lid worden van het Frequent Flying program. Elke mijl die je vliegt wordt opgeteld en wanneer je een x-aantal mijn hebt gevlogen, kun je gebruik maken van leuke kortingen of aanbiedingen. Alle leden van Star Alliance hebben hetzelfde Frequent Flying program, dus hier kun je als reiziger flink van profiteren.

Leden Star Alliance

Er zijn redelijk wat luchtvaartmaatschappijen aangesloten bij Star Alliance. Enkele bekende zijn Lufthansa, Turkish Airlines, Singapore Airlines, United Airlines, SAS, EgyptAir en South African Airways.