Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
skyteam

SkyTeam

SkyTeam is een alliantie met verschillende luchtvaartmaatschappijen als leden. Het is de op één na grootste luchtvaartalliantie van de wereld en is opgericht in 2000. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en de voorzitter is Leo van Dijk. De alliantie heeft in totaal negentien leden.

Bestemmingen

De luchtvaartmaatschappijen die zijn aangesloten bij SkyTeam vliegen in totaal naar ongeveer duizend verschillende bestemmingen, te vinden in ongeveer 185 landen verspreid over de hele wereld.

Doel van SkyTeam

SkyTeam is een alliantie die probeert om het de reizigers een stuk gemakkelijker te maken. Reizigers kunnen nu echt overal komen en hebben veel minder overstaptijd op luchthavens, omdat er betere aansluitingen zijn en het makkelijker is om met verschillende luchtvaartmaatschappijen te vliegen. Reizigers kunnen daarnaast meesparen bij het frequent flying program, dat bij alle leden van de alliantie van toepassing is.

Concurrentie

SkyTeam is niet de enige alliantie voor luchtvaartmaatschappijen. De alliantie kent concurrentie van onder meer Star Alliance en OneWorld.

Vlucht boeken

Wie een vlucht wil boeken bij één van de leden van SkyTeam, kan dit het beste doen op de websites van de luchtvaartmaatschappijen zelf. Op de website van SkyTeam kun je alleen terecht wanneer je bijvoorbeeld een wereldreis wilt boeken. Natuurlijk zijn er ook andere mogelijkheden om vliegtickets te boeken. Denk aan een reisbureau of een website voor vliegtickets.

Bagage

Hoeveel stuks bagage mag je meenemen en welk gewicht mag dit maximaal hebben bij SkyTeam? Helaas is hier geen duidelijk antwoord op te geven, omdat het afhankelijk is van de luchtvaartmaatschappij waar je mee gaat vliegen. Regels kunnen ietwat van elkaar verschillen. Wanneer je dus zekerheid wilt, kun je het beste op de website van de luchtvaartmaatschappij zelf kijken of eens bellen met de helpdesk. Zorg ervoor dat je bagage niet te zwaar is, want dan moet je waarschijnlijk bijbetalen.

Frequent Flying Program

Reizigers die regelmatig vliegen met de luchtvaartmaatschappijen die onder SkyTeam vallen, kunnen profiteren van leuke kortingen en aanbiedingen. Voor elke mile die je vliegt, kun je miles sparen en deze kunnen worden ingewisseld voor vliegtickets of kortingen. Ook kun je de miles gebruiken voor travel passes, waarmee je bijvoorbeeld een wereldreis kunt maken. Alle luchtvaartmaatschappijen van SkyTeam vallen onder hetzelfde spaarprogramma.

Leden van SkyTeam

SkyTeam heeft negentien leden en op het moment zijn er onderhandelingen voor een twintigste lid. Bekende luchtvaartmaatschappijen die zijn aangesloten bij SkyTeam zijn bijvoorbeeld KLM, Alitalia, AirFrance, Delta en China Airlines. Voor een complete lijst kun je kijken op de website van SkyTeam.