Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
ryanair

Ryanair

Ryanair is een Europese lowbudget-luchtvaartmaatschappij, welke in 1985 is opgericht. Er worden vluchten aangeboden vanaf de kleinere luchthavens. Per dag vertrekken er meer dan 1500 vluchten van Ryanair. De vloot bestaat uit meer dan 290 toestellen. De kosten worden laag gehouden door passagiers voor alle extra’s, als eten en drinken, te laten betalen. Ryanair heeft maar één vliegklasse.

Bestemmingen

Er worden vluchten aangeboden naar 168 in 28 landen in Europa en Noord-Afrika. In Nederland vertrekken er dagelijks meerdere Ryanair-vluchten vanaf Eindhoven, Groningen en Maastricht. Verder worden er ook vluchten aangeboden vanaf Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Je kunt dus een luchthaven kiezen die het dichtst bij je woonplaats in de buurt ligt.

Handbagage

Passagiers mogen gratis één stuk handbagage meenemen van maximaal 10 kg. Deze mag niet groter zijn dan 55x40x20 cm. Ook een handtas, aktetas, laptop of laptoptas valt onder één stuk handbagage. Een te grote hoeveelheid handbagage zal worden geweigerd of wordt in het ruim geplaatst. De kosten hiervan zijn 50 euro.

Ruimbagage

Voor het meenemen van ruimbagage moet je een bedrag betalen. Elke passagier mag maximaal twee stuk bagage meenemen van 15 of 20 kilo. Als je ruimbagage mee wilt nemen, dan kan je dit van tevoren, tijdens het boeken van je vlucht, aangeven. Je kunt hierbij het aantal kilo’s dat je mee wilt nemen aangeven.

Inchecken

Alle passagiers zijn bij Ryanair verplicht om online in te checken en de boarding pass uit te printen. Je kunt vanaf vijftien dagen tot vier uur voor vertrek online inchecken. Het is dus onmogelijk om op de luchthaven in te checken. Je kunt hierbij niet zelf je stoel uitkiezen. Als je zeker wilt zijn van een goede zitplaats, dan kan je tijdens het online inchecken kiezen voor de optie van Priority Boarding. Voor deze service worden kosten in rekening gebracht.