Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
royal air maroc

Royal Air Maroc

Royal Air Maroc is de nationale luchtvaartmaatschappij van Marokko. Het hoofdkantoor is te vinden in de Marokkaanse stad Cassablanca. De luchtvaartmaatschappij is vooral bekend door vluchten van en naar Marokko. Royal Air Maroc is opgericht in 1957 en de vloot bestaat inmiddels uit 56 vliegtuigen. De maatschappij vliegt naar 68 verschillende bestemmingen.

Bestemmingen

Royal Air Maroc vliegt voornamelijk naar bestemmingen in Noord-Afrika en Europa. De luchtvaartmaatschappij vliegt tevens naar New York in de Verenigde Staten en naar Montreal in Canada. Vanaf Schiphol kun je vooral vliegen naar bestemmingen in Noord-Afrika. Eventueel kun je ook vliegen vanaf Düsseldorf of Brussel.

Ruimbagage

De ruimbagage die je mee neemt tijdens een vlucht van Royal Air Maroc mag niet zwaarder zijn dan 20 kilo. Er wordt tevens gebruik gemaakt van het ‘piece concept’. Afhankelijk van de reis mag je één of twee stuks bagage meenemen. Hoeveel je mee mag nemen, kun je vinden na het boeken van de reis. Heb je meer bagage? Dan zul je een boete moeten betalen.

Handbagage

Je handbagage tijdens een vlucht van Royal Air Maroc mag niet zwaarder zijn dan 10 kilo en niet groter zijn dan 115 centimeter. Is je bagage toch groter of zwaarder? Dan loop je het risico dat de bagage wordt afgenomen en in het ruim terecht komt. In de handbagage mag je tevens geen vloeistoffen of scherpe voorwerpen stoppen.

Inchecken

Inchecken kan bij Royal Air Maroc aan de balie op de luchthaven, maar je kunt ook online inchecken. Op sommige luchthavens kun je ook per sms inchecken, maar dit is nog niet overal mogelijk. In Marokko zijn er daarbij incheckautomaten die het inchecken kunnen versnellen. Deze vind je echter niet op elke luchthaven.

Online inchecken

Het online inchecken is bij Royal Air Marco erg gemakkelijk. Je kunt dit op de website van de luchtvaartmaatschappij zelf doen. Dit kan tussen de 24 en 2 uur voor je vlucht doen. Bij het online inchecken kun je aangeven waar je in het vliegtuig wilt zitten.

Entertainment aan boord

Bij de lange vluchten is er een gevarieerd programma aan films en series waar je uit kunt kiezen. Bij de middellange vluchten wordt een programma vertoond via de grote schermen in het vliegtuig. Om dit te kunnen volgen heb je een koptelefoon nodig. Tijdens elke vlucht zijn er daarbij verschillende radiozenders waar je naar kunt luisteren. Verder ligt er in elk vliegtuig van Royal Air Maroc de nodige lectuur om te lezen.

Maaltijden

Bij de meeste vluchten van Royal Air Maroc zitten maaltijden bij de reis inbegrepen. Deze maaltijden zijn afhankelijk van het tijdstip waarop je vliegt en de duur van de reis. Er kunnen ook snacks en drankjes worden uitgedeeld. Wanneer je wat wilt eten, kun je ook iets bestellen uit de keuken tegen betaling. Er zijn vaak meerdere manieren om te betalen: met cash of creditcard.

Vliegtickets boeken

Er zijn verschillende manieren om vliegtickets te boeken voor Royal Air Maroc. Je kunt bijvoorbeeld naar een reisbureau en daar je vliegtickets boeken. Het is uiteraard ook mogelijk om dit te doen op de website van Royal Air Maroc. Je kunt hier aangeven waar je heen wilt vliegen en op welke dag. Het boeken van je vliegtickets is met een paar muisklikken geregeld. Betalen kan met een creditcard.

Safar Flyer

Safa Flyer is het spaarprogramma van Royal Air Maroc. Hoe vaker je vliegt, hoe meer punten je spaart. En deze kun je weer inruilen tegen kortingen en upgrades. Het aanmelden voor dit spaarprogramma kun je online doen en je krijgt dan meteen 3000 Miles als welkomstbonus. Voor elke mile die je vliegt krijg je meer punten en de welkomstbonus is dus al een mooi begin om te kunnen sparen.