Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
qatar airways

Qatar Airways

Qatar Airways is de luchtvaartmaatschappij van Qatar en wordt gezien als één van de betere luchtvaartmaatschappijen. Het wordt gezien als de beste maatschappij van het Midden-Oosten en de maatschappij heeft dus veel te bieden op gebied van luxe. De maatschappij is opgericht in 1993 en de vloot bestaat uit 84 vliegtuigen. Qatar Airways vliegt naar 91 verschillende bestemmingen.

Bestemmingen

Qatar vliegt naar vele internationale bestemmingen. Enkele voorbeelden zijn Sydney, Peking, Houston, Parijs, Dubai, Doho en Delhi. Ook vanaf Amsterdam kun je vliegen met Qatar, maar eventueel zou je er ook voor kunnen kiezen om vanaf Frankfurt te vliegen, dit kan behoorlijk schelen in de kosten.

Ruimbagage

Hoeveel bagage je mee mag nemen is geheel afhankelijk van de klas waar je in vliegt. Bij een vlucht in de economy class mag je één koffer meenemen van maximaal 23 kilo. Vlieg je in de business class dan mag je koffer niet zwaarder zijn dan 30 kilo. Mensen die first class reizen mogen bagage meenemen dat niet zwaarder is dan 40 kilo.

Handbagage

Ook bij de handbagage is het afhankelijk van de klas waarin je vliegt hoeveel je mee mag nemen. Vlieg je economy class, dan mag je handbagage niet meer dan acht kilo wegen en mag het niet groter zijn dan 50x35 x25 cm. In de business class en de first class mag je twee stuks handbagage meenemen.

Inchecken

Bij Qatar Airways kun je inchecken aan de balie, maar het is ook mogelijk om online in te checken.

Online inchecken

De service om online in te checken bij Qatar Airways is beschikbaar vanaf 36 uur tot 90 minuten voor de vlucht. Bij veel bestemmingen moet je echter zeker 2 tot 3 uur van tevoren inchecken.

Maaltijden

Qatar Airlines staat bekend als een luxe luchtvaartmaatschappij en de maaltijden tijdens de vlucht zijn dan ook van uitstekende kwaliteit. Behalve maaltijden zijn er ook drankjes en snacks, zodat de passagiers niks tekort krijgen. Aanvullend kan er ook wat te eten of drinken worden besteld tegen betaling.

Entertainment

In elk vliegtuig van Qatar Airlines hebben passagiers een eigen televisiescherm waar ze gebruik van kunnen maken. Er zijn enorm veel films waar men uit kan kiezen. Ook zijn er talloze series te bekijken. Er kunnen zelfs spelletjes worden gespeeld tijdens de reis. Tevens kunnen reizigers naar één van de vele radiozenders luisteren. Een gratis koptelefoon wordt tijdens de meeste vluchten aangeboden. Sommige vluchten hebben alleen pay-tv en je dient hiervoor je creditcard te gebruiken.