Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
pegasus airlines

Pegasus Airlines

Pegasus Airlines is een luchtvaartmaatschappij uit Turkije. De luchthaven staat bekend als budgetairline en mensen maken er dan ook vooral gebruik van als ze goedkoop op vakantie willen. De maatschappij is opgericht in 1989 en vliegt ondertussen naar 85 bestemmingen. De vloot bestaat uit 32 vliegtuigen. In december 2012 heeft Pegasus een behoorlijke order gedaan van 75 vliegtuigen. De thuisbasis is Luchthaven Sabiha Gökçen in Istanbul.

Bestemmingen

Er zijn verschillende bestemmingen waar Pegasus Airlines heen vliegt. Deze bestemmingen liggen allemaal in Europa. Er zijn vooral veel lijnvluchten vanuit bestemmingen in Turkije, zoals Bodrum, Istanbul, Ankara en Van. Vanuit Nederland kun je met Pegasus Airlines vliegen vanaf Amsterdam en Eindhoven.

Ruimbagage

De bagage die je mee mag nemen tijdens een vlucht van Pegasus Airlines mag niet zwaarder zijn dan 20 kilo. Maak je een binnenlandse vlucht in Turkije, dan mag je bagage niet zwaarder zijn dan 15 kilo. Is je bagage toch zwaarder? Dan moet je hier extra voor betalen.

Handbagage

De handbagage die je mee mag nemen tijdens een vlucht van Pegasus Airlines mag niet groter zijn dan 20x40x55cm en niet zwaarder zijn dan 8 kilo. Aanvullend mag er nog een extra kleine tas worden meegenomen, zoals een laptoptas, handtas of een zakje met taxfree spullen die op de luchthaven zijn gekocht. Uiteraard mogen er in de handbagage geen vloeistoffen of scherpe voorwerpen zitten.

Inchecken

Inchecken kan op de luchthaven zelf, maar ook online. Je moet tenminste twee uur van tevoren aanwezig zijn op de luchthaven om in te checken.

Online inchecken

Online inchecken kan bij Pegasus Airlines alleen bij de vluchten van en naar Istanbul. Dit kan vanaf 72 uur tot 3 uur voor vertrek van je vlucht. Bij het inchecken kun je aangeven waar je wilt zitten in het vliegtuig.

Maaltijden

Bij de meeste vluchten van Pegasus Airlines worden er geen maaltijden of drankjes geserveerd. Bij wat langere vluchten is het mogelijk dat je iets te snacken en te drinken krijgt. Wil je toch iets eten of drinken? Dan kun je dit bestellen bij de stewards.

Entertainment in vliegtuig

Tijdens een vlucht van Pegasus Airlines kun je het standaardprogramma bekijken dat te volgen is op de grote schermen in het vliegtuig. Om mee te kunnen luisteren, moet je wel een koptelefoon aanschaffen. Er zijn ook diverse radiostations waar je naar kunt luisteren. In sommige vluchten is het mogelijk betaald ergens naar te kijken, maar in de meeste vluchten is dit niet van toepassing.