Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
oneworld

OneWorld

OneWorld is een alliantie van verschillende luchtvaartmaatschappijen. De alliantie is opgericht in 1999 en heeft tien leden. Het hoofdkantoor van de alliantie is gevestigd in Vancouver en de voorzitter is Gerard Arpey.

Bestemmingen

De luchtvaartmaatschappijen die zijn aangesloten bij OneWorld vliegen bij elkaar naar meer dan 800 bestemmingen, verdeeld over meer dan honderdveertig landen. De bestemmingen zijn over de hele wereld te vinden.

Doel van OneWorld

De alliantie OneWorld is opgericht om het de reiziger een stuk gemakkelijker te maken. Door meerdere luchtvaartmaatschappijen aan elkaar te linken is het voor de reiziger gemakkelijker om bijvoorbeeld ergens over te stappen. De aansluitingen zijn een stuk beter geregeld op deze manier. Ook kunnen reizigers deelnemen aan een spaarprogramma om zo te sparen voor leuke kortingen wanneer ze regelmatig met OneWorld vliegen.

Concurrentie

De grootste concurrenten van OneWorld zijn Star Alliance en SkyTeam. Beide allianties hebben ook een groot aantal leden en bieden hiermee veel reisgemak voor de reizigers.

Vlucht boeken

Voor een wereldreis kun je terecht op de website van OneWorld. Wil je echter een enkele reis of retourvlucht maken, dan kun je dit doen op de websites van de luchtvaartmaatschappijen zelf. Je kunt er ook voor kiezen om je reis te boeken op een verzamelwebsite of in een reisbureau. Op veel luchthavens kun je tevens een loket vinden van één van de luchtvaartmaatschappijen. Hier zou je een last minute kunnen boeken.

Bagage

Hoeveel bagage je mee mag nemen tijdens een vlucht, is geheel afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Ook het soort vliegticket kan bepalend zijn voor de hoeveelheid bagage die je mee kunt nemen. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Bij het boeken van je vliegtickets kun je ook vragen om de informatie over de bagage.

Freqent Flying program

Eén van de voordelen van OneWorld is dat je kunt deelnemen aan het frequent flying program. Dit houdt in dat je punten krijgt wanneer je met een luchtvaartmaatschappij vliegt die is aangesloten bij OneWorld. Het aantal punten dat je krijgt is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de afstand die je maakt. Mensen die vaak reizen kunnen kortingen krijgen op toekomstige vluchten en krijgen sneller hulp bij vragen. Ook zijn er speciale lounges op luchthavens waar mensen terecht kunnen die regelmatig vliegen met het frequent flying program van OneWorld.
De leden van OneWorld zijn