Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
norwegian

Norwegian

Norwegian.com is een Noorse lowbudget-luchtvaartmaatschappij. Het is de tweede grootste luchtvaartmaatschappij van Scandinavië. Norwegian.com is in 1993 opgericht. De maatschappij heette toen nog Norwegian Air Shuttle. In 2002 werd het beleid flink gewijzigd en werd er besloten om voortaan alleen nog lowbudget-vluchten aan te bieden. Hiermee werd ook de merknaam gewijzigd naar Norwegian.com.

Bestemmingen

Norwegian.com biedt vluchten aan vanaf Amsterdam naar een aantal Europese bestemmingen. Dit zijn Oslo en Ȃlesund in Noorwegen, Kopenhagen in Denemarken en Rome in Italië.

Bagage

Aangezien Norwegian.com een lowbudget-luchtvaartmaatschappij is, worden er voor het meenemen van ruimbagage kosten in rekening gebracht. Je kunt je ruimbagage al van tevoren online bijboeken. De kosten variëren hierbij van 6 tot 12 euro per enkele reis. Wanneer je het op de dag van vertrek op de luchthaven zelf aangeeft dat je ruimbagage mee wilt nemen, dan liggen de kosten tussen de 13 en 15 euro per enkele reis. Je mag gratis handbagage meenemen van maximaal 10 kg.

Inchecken

Voor een vlucht van Norwegian.com kun je in Amsterdam enkel inchecken bij de balie op de luchthaven. Dit dien je twee uur voor vertrek te doen. De balie sluit een half uur voor vertrek. Als je vanuit Oslo naar Nederland vliegt dan kan je ook zelf inchecken bij de self-service kiosk. Deze is te herkennen aan de rode kleur.

Service

Bij een lange vlucht van minimaal drie-en-een-half uur wordt er aan boord een film vertoond. Ook is het mogelijk om tegen betaling een maaltijd of drank te bestellen, zoals een ontbijt, sandwich, salade, koffie, thee of frisdrank. Tevens kan je tijdens de vlucht je e-mail checken of even surfen op het internet. Norwegian.com is namelijk de eerste luchtvaartmaatschappij met WiFi aan boord tijdens verschillende Europese vluchten.