Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
lufthansa

Lufthansa

Lufthansa is de grootste en bekendste luchtvaartmaatschappij van Duitsland. De thuishaven ligt in Keulen. Lufthansa werd in 1926 opgericht. De belangrijkste luchthaven van waaruit deze luchtvaartmaatschappij werkt, is die van Frankfurt. Lufthansa is één van de oprichters van het bekende Star Alliance, een van de belangrijkste samenwerkingsverbanden tussen luchtvaartmaatschappijen ter wereld. De vloot van Lufthansa bestaat uit 432 toestellen. Je kunt vliegen in de Economy Class, Business Class en First Class.

Bestemmingen

Lufthansa biedt vluchten aan naar tal van bestemmingen wereldwijd. Vanaf Amsterdam vertrekken er vluchten naar bestemmingen in de Verenigde Staten en Duitsland.

Bagage

Voor elke vliegklasse worden er weer andere voorwaarden gehanteerd. Passagiers die vliegen in de Economy Class mogen gratis één stuk bagage meenemen van maximaal 23 kg. Passagiers in de Business Class mogen gratis twee stuks bagage meenemen met een maximum gewicht van 32 kg per stuk. Voor passagiers in de First Class zijn dit drie stuks bagage met een maximum gewicht van 32 kg per stuk.

Handbagage

Ook mag elke passagier gratis handbagage meenemen. Passagiers in de Economy Class mogen één stuk handbagage meenemen van maximaal 8 kg. Passagiers in de Business Class en First Class mogen maximaal twee stuks handbagage meenemen van ieder 8 kg per stuk. Elk stuk bagage mag niet groter zijn dan 55x40x23 cm.

Inchecken

Lufthansa biedt je de mogelijkheid om online in te checken, op de luchthaven bij de check- in machine of bij de balie.

Online inchecken

Je kunt vanaf 23 uur tot zestig minuten voor vertrek online inchecken. Hierbij kan je een stoel reserveren en moet je je boarding pass uitprinten en meenemen naar de luchthaven.

Check-in machine

Je kunt ook op de luchthaven inchecken bij de check-in machine. Nadat je zelf op de luchthaven hebt ingecheckt, kan je je bagage afgeven bij de drop-off balie.

Inchecken bij de balie

Je kunt er ook voor kiezen om in te checken bij de balie. Hier kun je dan ook gelijk je bagage afgeven.

Entertainment, eten en drinken

Op een lange vlucht kan je gebruik maken van het entertainment programma, waarbij je films en televisieprogramma’s kunt bekijken. Verder worden er à la carte maaltijden aangeboden, zodat je een hapje kunt eten.