Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
klm

KLM

Wie is er niet bekend met onze nationale luchtvaartmaatschappij? De kans is groot dat je ooit gebruik hebt gemaakt van haar diensten. Sinds oktober 1919 timmert men als Koninklijke Luchtvaart Maatschappij aan de weg vanaf thuishaven Schiphol, en inmiddels is deze vliegmaatschappij niet meer weg te denken uit het mondiale luchtruim. Of het nu gaat om het vervoer van passagiers, vrachtverkeer of het onderhoud van vliegtuigen; KLM heeft er vast mee te maken.

Is vliegen helemaal nieuw voor jou, en wil je iets meer te weten komen over de maatschappij waar je mee vliegt? Ben je geïnteresseerd in alles wat met KLM te maken heeft? Of wil je nog even checken hoe je jouw reis met KLM het beste aan kunt pakken? Lees dan vooral verder voor feiten, cijfers en tips met betrekking tot KLM.

Over de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij

Oktober 1919. Acht zakenlieden pakken zich samen, en besluiten de oprichting van een vliegmaatschappij te financieren. Albert Plesman komt aan het hoofd van de organisatie te staan, en nog geen jaar later stijgt het eerste vliegtuig naar Londen op.

Sinds deze vlucht is de vliegmaatschappij alleen nog maar groter geworden. Door samen te werken met andere vliegmaatschappijen (zoals Northwest Airlines), en te fuseren met Air France, is de vliegmaatschappij gegroeid tot wat zij vandaag de dag is.

Capaciteit KLM

Uit de meest recente cijfers blijkt dat men jaarlijks meer dan 25 miljoen passagiers en ongeveer 500.000 ton vracht vervoert. Om dit te kunnen bewerkstellingen wordt gebruikgemaakt van meer dan 200 vliegtuigen en een kleine 30.000 personeelsleden.

Bestemmingen

klm bestemmingen

Volgens de laatste check is het mogelijk om in totaal 135 bestemmingen te bereiken met een van de KLM vliegtuigen, en in de nabije toekomst zullen er nog minimaal twee aan dit illustere rijtje toegevoegd worden. Wil jij weten of jij jouw droombestemming kunt bereiken vanaf Schiphol? Kijk dan op de website, of op een speciaal samengestelde Wikipedia-lijst. De kans is in ieder geval groot, want met bestemmingen in de Caraïben, Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en diverse bekende steden in Europa, is er voor ieder wat wils.

Bagage-eisen

Om een vlucht zo soepel mogelijk te laten verlopen, zijn er diverse regels verbonden aan het vliegen met KLM. Zo ook wat betreft de bagage. Handbagage is bagage die je niet incheckt, maar meeneemt in de cabine. Hoeveel handbagage je mee mag nemen tijdens de vlucht, is afhankelijk van de klasse waarin je reist.

Reis je in de Economy Class, dan mag je 1 stuk handbagage (55 x 25 x 35 cm, max. 12 kg) meenemen.

Reis je in de Business Class, dan is een extra item (45 x 20 x 35 cm, totaal max. 18 kg) toegestaan.

Buiten deze items is het toegestaan om accessoires van klein formaat (handtas, laptoptas, enz.) mee te nemen als handbagage. Let op: voor vloeistoffen gelden aparte regels in het kader van de veiligheid.

Ruimbagage

Ruimbagage checkt je van tevoren wél in, en neemt je uiteindelijk niet mee de cabine in. De hoeveelheid ruimbagage is ook hier afhankelijk van je reisklasse: één stuk (evt. twee, locatieafhankelijk) voor de Economy Class (max. 23 kg), twee stuks (max. 32 kg per stuk) voor de Business Class. Ook hier is de afmeting van belang.

Overschreiding van bagagegewicht

Blijkt dat je iets meer mee wil nemen dan toegestaan? Geen probleem. Voor een klein bedrag kun je extra bagagekilo’s bijkopen. Check in ieder geval zeker de website voor vertrek, voor de meest recente regels op het gebied van bagage, om niet onaangename verrassingen te voorkomen.

Inchecken
klm bestemmingen

Om gehannes op de luchthaven te voorkomen, kun je online inchecken. Handig, want als je thuis al ingecheckt bent, hoef je op de luchthaven zelf alleen nog maar je ruimbagage af te geven. Zo’n 24 à 30 uur voor vertrek is het mogelijk om online in te checken. Met behulp van je ticketnummer en boekingscode reserveer je eenvoudig een stoel naar keuze, en kun je uiteindelijk je instapkaart uitprinten.

Alle bovenstaande informatie is in veel gevallen gelijk voor bijna alle luchthavens en vliegtuigmaatschappijen. Wat het vliegen met KLM zo speciaal maakt? Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden wat betreft entertainment, het Flying Blue spaarprogramma, de KLM Huisjes, taxfree shoppen voor vertrek en aan boord, en de keuze uit diverse maaltijden en snacks.