Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
jet airways

Jet Airways

De internationale luchtvaartmaatschappij Jet Airways is in 1992 opgericht in India. De vloot van Jet Airways bestaat uit Boeings en Airbustoestellen. In 1993 startte de maatschappij met het aanbieden van binnenlandse vluchten. Sinds 2004 is Jet Airways de eerste Indiase commerciële luchtvaartmaatschappij die naar buitenlandse bestemmingen vliegt. Sinds 2007 wordt er ook gevlogen naar en van Brussel.

Bestemmingen

Jet Airways biedt vluchten aan naar 76 bestemmingen wereldwijd. Dit zijn 52 Indiaanse bestemmingen en 24 internationale. Er worden geen vluchten aangeboden vanaf Amsterdam. De dichtstbijzijnde vertrekluchthaven is die van Brussel.

Service

De service aan boord is uitstekend. Tijdens een vlucht worden er verschillende gerechten en maaltijden geserveerd. Via het In-Flight entertainment systeem kan je films en programma’s bekijken, muziek luisteren, games spelen en e-books lezen.

Bagage

De bagagevoorwaarden verschillen per klasse en bestemming. De standaard hoeveelheid die je gratis mee mag nemen is 23 kg per persoon. Voor de vluchten van en naar Noord-Amerika worden er weer andere regels gehanteerd. In de Economy Class mag je gratis één stuk bagage van 23 kg meenemen, in de Premier Class en de First Class mag je gratis drie stuks bagage meenemen, welke elk een maximum gewicht hebben van 23 kg. Iedere passagier mag maximaal 7 kg aan handbagage gratis meenemen.

Inchecken

Jet Airways biedt je tal van mogelijkheden om in te checken. Dit kan je doen op de luchthaven, online of telefonisch.

Inchecken op de luchthaven

Voor een internationale vlucht kun je drie uur voor vertrek inchecken op de luchthaven. De balies sluiten op iedere luchthaven altijd 45 minuten voor vertrek van de vlucht.

Online inchecken

Vanaf 24 tot twee uur voor vertrek kun je online inchecken. Hierbij kan je zelf je stoel kiezen. Je dient je uitgeprinte boarding pass op de luchthaven te laten zien. Het online inchecken is niet mogelijk voor een grote groep, als er gereisd wordt met kinderen of baby’s of voor mindervalide passagiers die gebruik willen maken van een extra service, zoals een rolstoel.

Telefonisch inchecken

Vanaf 24 uur tot vier uur voor vertrek kun je telefonisch inchecken door te bellen naar het Jet Airways reserveringskantoor. Je moet je dan nog wel melden bij de incheckbalie op de luchthaven. Hier kan je ook je boarding pass ophalen. Dit kan je tot zestig minuten voor vertrek doen.