Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
hop

HOP!

Hop op vakantie!
Hop is een nieuwe hippe luchtvaartmaatschappij. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd nabij Parijs. Hop is een onderdeel van Air France en ontstond na een fusie tussen Airlinair, Brit Air and Régional. De maatschappij voerde zijn eerste vlucht uit in 2013. De passagier staat centraal in de visie van deze luchtvaartmaatschappij. Verder voelt HOP zich zeer betrokken bij de ontwikkeling van de verschillende Franse regio's en ondersteunen ze lokale culturele, ecologische en sportieve initiatieven.

De luchtvaartmaatschappij probeert zich te onderscheiden van de concurrenten (vooral de lage kost maatschappijen) door het feit al bij al hun tickets een snack is inbegrepen, eigen stoelkeuze mogelijk is en een handbagage van 12 kilogram standaard inbegrepen.

Bestemmingen

Het bedrijf wil een nieuwe manier van reizen invoeren tussen de regio's in Frankrijk en binnen Europa (België, Nederland, Italië, Duitsland, Zweden, Tsjechië). Ze gebruiken om hun vluchten uit te voeren een vloot van een 100-tal vliegtuigen. De bedoeling is de volgende jaren de vloot verder te moderniseren. De strategie van het bedrijf is met kleinere vliegtuigen de regionale luchthavens frequent aan te vliegen.

Inchecken

Online inchecken is mogelijk vanaf 30 uur voor de vlucht. Op dat moment boek je ook je plaats in het vliegtuig. Over inchecken op de luchthaven zelf is geen informatie teruggevonden op de website.

Hand bagage en ruim bagage

Vlieg je met deze maatschappij dan mag je altijd 12 kilogram cabine bagage meenemen.

Wanneer je met een Basic ticket of via een aanbieding reist, betaal je bij voor ruimbagage. Met de andere tickets is 23 kilogram bagage gratis inbegrepen. Extra bagage kan natuurlijk ook, daar betaal je voor bij.

Comfort

De luchtvaartmaatschappij biedt 4 (!) verschillende klassen aan. Basic, Basic+, Smart en Flex. Er wordt een verschil gemaakt met flexibiliteit van de vliegtickets, miles toekenning en de kostprijs voor bagage. Bijkomend zijn er voordelen/kortingen voor jongeren en senioren en passagiers die als gezin reizen. Check de website voor de meest actuele details. Voor zakenreizigers biedt HOP, in samenwerking met Air France, een goedkope abonnementsformule aan.

Eten en drinken

De maatschappij maakt opvallend reclame met het feit dat een snack altijd is inbegrepen tijdens je vlucht.