Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
germanwings

Germanwings

Germanwings, de lage kost dochter van Lufthansa.
De lage kost dochter van Lufthansa werd boven het doopvont gehouden in 2002 en moet de volgende jaren één van de strategische groeipijlers worden van de moedermaatschappij Lufthansa voor de toeristische en de zakelijke reiziger.

Bestemmingen

Germanwings focust zich op Duitsland, Europese landen en geselecteerde toeristische bestemmingen in de rest van de wereld. Zeer voordelige tarieven zijn er voor vluchten naar populaire zonnige vakantiebestemmingen, maar ook naar de belangrijkste citytrip en business steden. Nieuwe bestemmingen worden regelmatig aangekondigd.

Inchecken

Hou je boekingscode bij de hand, vanaf 72 uur voor vertrek kan je online inchecken. Handig, want je checkt rustig in vanuit je luie zeten en je bespaart heel wat tijd op de luchthaven. Vergeet je Miles & More kaart niet bij de hand te houden.

Handbagage en ruimbagage

De luchtvaartmaatschappij biedt verschillende bagageopties aan voor ruimbagage, handbagage en bijzondere bagage.

Eén stuk handbagage mag gratis mee in het vliegtuig, op voorwaarde dat het maximaal 8 kilogram weegt en niet groter is dan 55 x 40 x 23 cm.

Voor ruimbagage: je meldt je ruimbagage aan bij het boeken, via het callcenter van Germanwings of op de luchthaven zelf. Bij het Basic of Smart tarief betaal je één prijs voor 23 kilogram bagage. Een tweede stuk bij te boeken tegen betaling. Bij het Best tarief is een tweede stuk bagage inbegrepen.

Voor speciale bagage betaal je extra, de kost is afhankelijk van het serviceniveau dat je wenst.

Comfort

blonde stewardes van de vliegmaatschappij germanwings

Reis je met het Basic tarief, dan betaal je extra als je een zitplaatsreservering wenst. Bij het Smart tarief is een plaats reservering én een zitplaats met meer beenruimte inbegrepen. De Best reiziger geniet van een gratis zitplaatsreservering, een stoel met meer beenruimte en een gegarandeerde vrije stoel naast de eigen zitplaats. Opgelet, op langeafstandsvluchten is bij het Smart tarief de extra beenruimte wel extra te betalen.

Wat eten we vanavond schat?

Reis je met het Smart tarief, dan is een hartige snack en water inbegrepen in de prijs. De stewardessen bieden ook een gratis niet-alcoholisch drankje aan. De gelukzakken met het Best tarief kunnen à la carte kiezen uit een speciaal aanbod van gerechten en drankjes.

Vanzelfsprekend is het steeds mogelijk om een maaltijd, snack of broodje en een drankje te kopen tegen redelijke prijzen. Speciale maaltijden zoals gluten-of lactosevrij staan echter niet op het menu.