Facebook
Nieuws Over vliegen en acties
garuda indonesia

Garuda Indonesia

Garuda Indonesia is een staatsbedrijf en de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië. De luchtvaartmaatschappij draagt het heel herkenbare blauw-groene logo met een Garuda op, een heilige vogel in het Boeddhisme en Hindoeïsme. De maatschappij werd opgericht in 1949 en kent dus een lange geschiedenis.

Bestemmingen

Garuda heeft een uitgebreid netwerk in eigen land. Een mooie regionale markt met meer dan 250 miljoen inwoners en een archipel die in totaal meer dan 5000 kilometers meet. Daarnaast heeft Garuda Indonesia ook een uitgebreid internationaal netwerk, met ongeveer 66 bestemmingen in alle werelddelen. Zij vliegen ook rechtstreeks op Amsterdam en Brussel.

Inchecken

Online inchecken is mogelijk 24 uur tot 4 uur voor je vlucht. Inchecken op de luchthaven behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Comfort

garuda indonesia heeft de beste economy class

De maatschappij omschrijft zijn Economy Class als de beste in de wereld. Voor het basisticket krijg je inderdaad heel wat comfort. Ruime beenruimte en comfortabele stoelen die redelijk plat kunnen, maken langeafstand vluchten zo aangenaam mogelijk. Bovendien geniet je van een uitgebreid (en inbegrepen) entertainment programma.

In Business Class geniet je van nog meer beenruimte, stoelen die je helemaal kan platleggen tot een bed en een luxe amenity kit. First Class is de kers op de taart, je reist in een aparte suite met allerlei extra’tjes.

En je mag best wat verwachten van de stewards en stewardessen: Garuda heeft namelijk de prijs gewonnen van World’s best cabine crew

Handbagage en ruimbagage

Afhankelijk van de klasse waarin je reist mag je 20, 30 of 40 kilogram gratis meenemen op de Garuda vluchten. Lidmaatschap van Garudamiles geeft je recht op extra kilo’s.

Handbagage is beperkt tot één stuk per passagier van maximaal 7 kilo, ook in Business Class. Het bagagestuk mag niet groter zijn dan 41 x 34 x 17. Je laptop en handtas mag je apart vervoeren.

Wat eten we?
genieten van de indische keuken bij garuda indonesia

Hou je van de Indonesische keuken dan kan het feestje beginnen op het vliegtuig. Garuda Indonesia staat bekend voor zijn smakelijke maaltijden aan boord. Lust je geen Aziatische keuken? Ook Westerse gerechten worden aangeboden. Drankjes en snacks zijn doorlopend verkrijgbaar. Een cocktail, een lekker glaasje wijn of bier is steeds mogelijk bij de maaltijden. In Business en First zorgen chefs en de uitstekende service van de crew voor een bijzondere eetervaring.